Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 34-200 Sucha Beskidzka, ul. Szpitalna
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. +48338723111 , fax. +480338723111
- Data zamieszczenia: 2020-04-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Opieki Zdrowotnej
ul. Szpitalna 22
34-200 Sucha Beskidzka, woj. małopolskie
tel. +48338723111, fax. +480338723111
REGON: 00030441500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozsuchabeskidzka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakałd Opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1a do SIWZ (pakiety od 1-10): Pakiet nr 1- artykuły spożywcze i przetwory Pakiet nr 2 - słodycze Pakiet nr 3 - napoje Pakiet nr 4 - żywność dla dzieci i niemowląt Pakiet nr 5 – jajka Pakiet nr 6 – drób Pakiet nr 7 - pieczarki Pakiet nr 8 - mięso i wędliny Pakiet nr 9 - pieczywo Pakiet nr 10 - mrożonki Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści SIWZ, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania Wykonawców. Wymagania dotyczące jakości dostarczanych wyrobów: MIĘSO, DRÓB: • stan powierzchni - powierzchnia powinna być sucha, mięso czyste bez śladów jakiegokolwiek zabrudzenia (niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła, ze śladami pleśni). • barwa mięśni i tłuszczu - naturalna, charakterystyczna dla danego gatunku (niedopuszczalny odcień szary lub zielonkawy). • zapach - swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa. • konsystencja mięśni i tłuszczu - powinna być jędrna i elastyczna. WĘDLINY: • wygląd ogólny - kształt, stan powierzchni, ewentualne wypryski farszu oraz wycieki tłuszczu i galarety. • struktura i konsystencja - struktura plastra, wygląd na przekroju - rozmieszczenie składników, ewentualne zacieki tłuszczu i galarety. • barwa - charakterystyczna dla danego gatunku. • smak i zapach - świeży. PIECZARKI: • wygląd, stan powierzchni, barwa. JAJKA SWIEŻE klasa I: • wygląd, barwa, zapach. PIECZYWO: • Kształt i wygląd zewnętrzny pieczywa - powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa, nie powinien ulegać zmianom w czasie przechowywania oraz transportu, pieczywo powinno mieć kształt, jaki mu nadano, lub kształt formy, w której było wypiekane. • Cechy skórki - skórka powinna być sprężysta, ściśle związana miękiszem, o odpowiedniej barwie, typowej dla danego pieczywa, zanikającej równomiernie w kierunku miękiszu, powierzchnia skórki powinna być gładka, bez uszkodzeń mechanicznych, nie popękana. • Cechy miękiszu - miękisz pieczywa powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, równomiernie porowaty, o drobnych porach z cienkimi ściankami, nie kruszący się, o jednolitej barwie, bez zakalca, bez grudek mąki, nie oddzielający się od skórki. • Smak i zapach przyjemny, charakterystyczny dla danego pieczywa, (niedopuszczalny jest zapach i smak obcy, mdły lub stęchły, gorzki i kwaśny). MROŻONKI • wygląd, brak śladów rozmrożenia i ponownego zamrożenia • odpowiedni kształt, • barwa charakterystyczna dla danego gatunku, • brak obcych zapachów W związku z tym dopuszcza się ujęcie w składanej ofercie przetargowej, a następnie zastosowanie innych towarów niż podane w poszczególnych pakietach, pod warunkiem zapewnienia jakości nie gorszych niż oferowane. W sytuacji, gdy proponowane przez Dostawcę towary, będą jakościowe gorsze od określonych, Zamawiający uzna, że złożona oferta nie odpowiada treści SIWZ w zakresie opisu przedmiotu zamówienia i zostanie odrzucona. 2.2. Wymagany termin płatności wynosi 60 dni. 2.3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. 2.4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 2.5. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 (zamówienie dodatkowe). 2.6. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia. 2.7. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy (zatrudnienie na podstawie umowy o pracę). 2.8. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 2.9. Zamawiający nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych. 2.10. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu. 2.11. Ilekroć w niniejszej SIWZ przedmiot zamówienia jest opisany ze wskazaniem znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, to przyjmuje się, że wskazaniom takim towarzyszą wyrazy „lub równoważne". W związku z tym dopuszcza się ujęcie w składanej ofercie przetargowej innych materiałów niż podane w załączniku nr 1a (pakiety od 1 do 10), pod warunkiem zapewnienia parametrów technicznych i jakościowych nie gorszych niż określone. 3. Wymagane świadectwa i normy. 3.1. Podczas dostawy dokonywana będzie ocena dostarczanych artykułów, z uwzględnieniem parametrów, które mają wpływ na jakość zdrowotną żywności. Upoważniony pracownik będzie dokonywał oceny poprzez skontrolowanie: • Dokumentacji dostawy > Zezwolenie nadzoru sanitarnego na transport żywności określonym środkiem transportu > Zapisy dotyczące czyszczenia, mycia i dezynfekcji środka transportu ze szczególnym zwróceniem uwagi na daty zapisów, rodzaje zastosowanych środków myjących i dezynfekujących • Higieny osobistej dostawcy > higiena osobista > odzież ochronna > stan zdrowia • Stanu sanitarno - technicznego środka transportu > bieżąca czystość przestrzeni ładunkowej, > stan techniczny powierzchni ładunkowej, która powinna być gładka, nienasiąkliwa, łatwa do utrzymania w czystości, > obecność obcych zapachów, > obecność ewentualnych innych towarów przewożonych w przestrzeni ładunkowej mogących zagrozić jakości zdrowotnej przewożonych towarów. • Stanu sanitarno - technicznego opakowań > stan techniczny i sanitarny opakowań, w których dostarczany jest towar > prawidłowość oznakowania opakowań jednostkowych /zbiorczych: nazwa, - termin przydatności do spożycia/ data minimalnej trwałości, - dane identyfikujące dostawcę, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - inne niezbędne informacje w zależności od rodzaju dostarczane towaru (znaki weterynaryjne, warunki przechowywania, sposób przygotowania itp.). • Jakości dostarczonego towaru - kontrola temperatury, w przypadku towaru o rygorach termicznych - pomiar temperatury dostaw - kontrola parametrów zewnętrznych dostawy - wygląd, barwa, zapach - odpowiednio do dostawy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport żywności określonym środkiem transportu - do potwierdzenia odpowiednim dokumentem. 2. Oświadczenie: Dostawca powinien mieć podjęte działania wdrożenia systemu HACCAP - do potwierdzenia oświadczeniem. Do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: 1. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy formularz oferty, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. 2. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy arkusz cenowy, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1a do specyfikacji. (Arkusz winien zawierać wszystkie ewentualne zmiany wprowadzone w czasie trwania postępowania). 3. Oświadczenia wymienione w punkcie 5.1 specyfikacji ( załącznik nr 2 i 2a do SIWZ). 4. Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów spożywczych i wód mineralnych
Dodano: 2024-07-25 - Dostawa produktów spożywczych do Centrum Kultury w Korzennej - Stołówka Gminna
Dodano: 2024-07-19 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie w drugim półroczu 2024
Dodano: 2024-07-07 - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Przedszkola nr 7 im. Kazimierza Przerwy-Tetmajera w Zakopanem w okresie od dnia zawarcia umowy do dnia 31 grudnia 2024 roku
Dodano: 2024-06-28 - Dostawa pieczywa do Centrum Kultury w Korzennej - stołówka gminna
Dodano: 2024-06-21 - Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-06-19 - Dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2024-05-27 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od marca do sierpnia 2024 roku.
Dodano: 2024-04-30 - Dostawa produktów żywnościowych do Zespołu Szkół Samorządowych w Sułkowicach-Bolęcinie
Dodano: 2024-04-16 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Makowie Podhalańskim z podziałem na 8 zadań w okresie od 02 stycznia 2024r. do 31grudnia 2024r.
Dodano: 2024-04-12