Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych

Areszt Śledczy w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40-067 Katowice, ul. Mikołowska
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 322 084 567 , fax. 322 512 931
  • Data zamieszczenia: 2020-02-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Katowicach
    ul. Mikołowska
    40-067 Katowice, woj. śląskie
    tel. 322 084 567, fax. 322 512 931
    REGON: 27151806600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: więzienictwo

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: Część 1 – Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne (kod CPV 1550000-8, 15400000-2) Część 2 – Różne artykuły spożywcze (kod CPV 15800000-6) Część 3 – Konserwy rybne (kod CPV 15200000-0) Część 4 – Ryby mrożone, przetwory rybne (kod CPV 15220000-6) Część 5 – Warzywa przetworzone – kiszonki (kod CPV 15330000-0) Część 6 – Jaja spożywcze (kod CPV 03142500-3) Część 1 – Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne: 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 5 – 25 kg), 400 kg. 2. Serek topiony *kształt zbliżony do kostki lub trójkąta, opakowanie bezpośrednie sera nieuszkodzone, dopuszcza się lekkie odchylenia od regularnego kształtu oraz lekkie odciśnięcia spowodowane opakowaniem bezpośrednim (opakowanie jednostkowe 0,1 kg), 1300 kg. 3. Serek homogenizowany naturalny, struktura jednolita, pastowata, dopuszcza się lekki wypływ serwatki I lekką mączystość, barwa kremowa jednolita w całej masie (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,1 – 0,15 kg,) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 2250 kg. 4. Serek kanapkowy naturalny do smarowania, jednolita pastowata struktura smarowna, barwa biała do lekko kremowej (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,1 - 0,150 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 420 kg. 5. Ser twarogowy chudy, słabo lub średniozwarty, barwa biała lub kremowa, jednolita, konsystencja od słabo do średniozwartej, zawartość suchej masy nie mniejsza niż 23,5% (opakowanie 0,2 – 0,25 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 2250 kg. 6. Serek typu fromage, konsystencja kremowa, jednolita, smarowna z lekkim odpływem serwatki, barwa niejednolita, w zależności od dodanych przypraw (opakowanie jednostkowe o gramaturze 0,08 -0,1 kg z folii wielowarstwowej lub kształtki z tworzywa sztucznego zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 1750 kg. 7. Ser żółty twardy, pełnotłusty, podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu nie mniej niż 45%, bez dodatku tłuszczu roślinnego* Kształt, płaski cylinder lub o bokach prostych, wierzch i spód lekko wypukłe, miąższ elastyczny, miękki, zwarty (opakowanie, kostka lub blok od 1,5 do 5 kg), 750 kg. 8. Serek ziarnisty, ziarna nieregularne, różnej wielkości, jednolita barwa w całej masie, (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 370 kg. 9. Jogurt owocowy skrzep rozbity z widocznymi cząstkami owoców, barwa charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita konsystencja (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,12 – 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 150 kg. 10. Jogurt naturalny skrzep jednolity, zwarty, dopuszczalny lekki podciek serwatki, barwa biała do lekko kremowej, jednolita i zwarta konsystencja, galaretowata w przekroju (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,12 – 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 200 kg. 11. Śmietana 12% (opakowanie 0,2 – 1 litr) płyn jednorodny barwa i konsystencja jednolita w całej masie, termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 300 l. 12. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa forma plastyczna, wytwarzana z tłuszczów i olejów jadalnych (kostka 0,25 kg), zawartość tłuszczu minimum 40%, 7800 kg. 13. Olej roślinny jadalny, rzepakowy, słonecznikowy przejrzysty, klarowny, pozbawiony osadu, poddawany procesom rafinacyjnym, (opakowanie jednostkowe od 1 - 5 litrów),1000 l. * - nie dopuszcza się produktów seropodobnych Część 2 – Różne artykuły spożywcze: 1. Dżem owocowy, opak. jednostkowe 25g, 140kg. 2. Miód pszczeli naturalny – opak. jednostkowe 25g, 60kg. 3. Dżem owocowy, opakowanie – wiaderka do 15kg, 1500kg. 4. Powidła śliwkowe, opakowanie - wiaderka do 15kg, 1400kg. 5. Marmolada wieloowocowa twarda, opakowanie – wiaderka do 15kg, 1400kg 6. Groszek konserwowy kl. I, opak. puszka od 0,4 do 5 kg, 320kg. 7. Papryka konserwowa w zalewie – opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi, 320kg. 8. Koncentrat pomidorowy 30%, produkt otrzymany ze świeżych lub mrożonych, dojrzałych, czerwonych pomidorów poddanych procesowi przetarcia i zagęszczenia, utrwalony termicznie, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych opak. puszka do 5 kg, 1000kg. 9. Mieszanka warzyw suszonych – minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por), warzywa sypkie, nieoblodzone wolne od zlepieńców trwałych bez uszkodzeń mechanicznych i oparzeliny mrozowej opak. do 10 kg, 180kg. 10. Fasola biała Jaś, opak. do 50 kg, 1100kg. 11. Groch obłuskany, opak. do 50 kg, 1350kg. 12. Krajanka sojowa, opak. do 20 kg, 170kg. 13. Kotlety sojowe (schabowe), opak do 20 kg, 280kg. 14. Granulat sojowy, opak. do 20 kg, 120kg. 15. Herbata granulowana, opakowania do 10 kg, 220kg. 16. Kawa zbożowa, opakowania do 10 kg, 120kg. 17. Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg, 200kg. 18. Majonez, 35kg. 19. Pieprz czarny mielony opakowanie do 1 kg, 110kg. 20. Majeranek w opakowaniach do 1 kg, 25kg. 21. Liść laurowy w opakowaniach do 1 kg, 25kg. 22. Ziele angielskie ziarno w opakowaniach do 1 kg, 18kg. 23. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 1 kg, 55kg. 24. Czosnek mielony w opakowaniach do 1 kg, 75kg. 25. Koperek suszony w opakowaniach do 1 kg, 15kg. 26. Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna, 70kg. 27. Sól jodowana paczkowana po 1 kg, 1450kg. 28. Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 2l., 1150l. 29. Ocet spirytusowy 10%,opak. jednostkowe 1l, 150l. 30. Przyprawa do mięs w proszku, 33kg. 31. Przyprawa do bigosu w proszku, 7kg. 32. Kminek przyprawa, 3kg. 33. Syrop wysoko słodzony, 400l. 34. Kwasek cytrynowy, 3kg. 35. Bulion drobiowy, opak. do 20 kg, 150kg. 36. Sos grzybowy w proszku, opak. do 20 kg, 50kg. 37. Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 20 kg, 50kg. 38. Sos boloński w proszku, opak. do 20 kg, 70kg. 39. Sos myśliwski w proszku – opak. do 20 kg, 50kg. 40. Zupa w proszku – barszcz biały, opak. do 20 kg, 180kg. 41. Żurek śląski – zakwas w płynie do 1l, 720l. Część 3 – Konserwy rybne: 1. Konserwa – sałatka rybna typu Neptun lub równoważna puszka z samootwieraczem – waga jednostkowa do 330g, 620kg. 2. Konserwa – paprykarz szczeciński puszka z samootwieraczem – waga jednostkowa do 330g, 700kg. 3. Konserwa – szprot w sosie pomidorowym puszka z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g, 520kg Część 4 – Ryby mrożone, przetwory rybne: 1. Filety śledziowe typu matias w wiaderkach, płaty mięsa o nieregularnej wielkości i kształcie, barwa ryb od jasnokremowej do kremowej, zalewy pomarańczowa, tekstura charakterystyczna dla gatunku ryb, niespuszczalna mazista lub twarda, konsystencja zalewy charakterystyczna dla zalewy, zawiesista, nierozcieńczona, opakowania do 12 kg, 210kg. 2. Ryba mrożona – filet z mintaja mrożony – w technologii shatterpack (SHP): filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, jasna tkanka mięsna bez przekrwień i przebarwień, tekstura zwarta i krucha, soczysta charakterystyczna dla mintaja, ryby układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach, zawartość glazury: 3-5%, w opakowaniach kartonowych do 25kg, 250kg. 3. Kotlet rybny mrożony – produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%, 750kg. Część 5 – Warzywa przetworzone kiszonki: 1. Kapusta kiszona opak. beczki zamykane – pojemność do 80 kg, 8200kg. 2. Ogórki kiszone opak. beczki zamykane – pojemność do 80 kg, 5500kg. Część 6 – Jaja spożywcze: 1. Jaja konsumpcyjne skorupa o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta, nieczyszczona – klasa świeżości – A, kategoria wagowa L, 70000szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Posiadanie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej - działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach