Przetargi.pl
Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Medyce

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 37-732 Medyka, N/N
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-16 671 57 44 , fax. 0-16 671 53 80
  • Data zamieszczenia: 2021-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    N/N
    37-732 Medyka, woj. podkarpackie
    tel. 0-16 671 57 44, fax. 0-16 671 53 80
    REGON: 32037700000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa Jednostka Budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Medyce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Część I – ryby 1. Tusza z miruna mrożona – 200 kg 2. Burgery rybne mrożone – 600 kg Część II – konserwy 1. Szprot w pomidorach – 600 kg 2. Paprykarz z ryżem – 900 kg 3. Sałatka rybna – 900 kg 4. Mielonka drobiowa – 900 kg 5. Pasztet drobiowy – 900 kg 6. Pasztet drobiowy mały – 30 kg Część III – mrożonki 1. Wątroba drobiowa mrożona – 120 kg 2. Kurczak mrożony – 1200 kg 3. Filet drobiowy mrożony – 400 kg 4. Serca drobiowe mrożone – 120 kg 5. Skrzydełka z kurczaka mrożone – 300 kg 6. Udziec drobiowy z kością mrożony (kalibrowany) – 300 kg 7. Udko z kurczaka mrożone – 1200 kg Część IV – gotowe dania mrożone 1. Pierogi ruskie – 1 300 kg 2. Pierogi z kapustą i grzybami – 500 kg 3. Uszka z kapustą i grzybami – 20 kg 4. Pyzy ziemniaczane – 200 kg Część V – warzywa mrożone 1. Mieszanka warzywna mrożona – 2 600 kg Część VI – cukry i dodatki 1. Cukier biały – 370 kg, 2. Kawa zbożowa – 200 kg, 3. Ocet 10% - 50 litrów, 4. Sól - 700 kg, 5. Musztarda - 60 kg, 6. Koncentrat pomidorowy 30% - 400 kg, 7. Chrzan tarty – 40 kg, 8. Herbata – 50 kg, 9. Miód – 30 kg, 10. Woda mineralna - 50 litrów, 11. Kukurydza konserwowa – 200 kg, 12. Groszek konserwowy – 200 kg, 13. Kotlety sojowe – 300 kg, 14. Majonez – 50 kg, 15. Dżem – 1400 kg, 16. Marmolada – 1400 kg, Część VII – tłuszcze roślinne 1. Margaryna śniadaniowa – 3 200 kg 2. Olej roślinny – 700 litrów Część VIII – zupy, sosy, przyprawy 1. Rosół wołowy – 90 kg 2. Majeranek – 5 kg 3. Liść laurowy – 5 kg 4. Ziele angielskie – 5 kg 5. Papryka łagodna – 10 kg 6. Pieprz – 10 kg 7. Przyprawa do zup – 370 litrów 8. Przyprawa uniwersalna – 100 kg 9. Sos boloński – 60 kg 10. Sos grzybowy – 50 kg 11. Sos pieczeniowy – 50 kg 12. Sos neapolitański – 50 kg 13. Sos myśliwski – 50 kg 14. Zupa ogonowa – 50 kg 15. Zupa cebulowa – 50 kg 16. Zupa szparagowa – 60 kg 17. Zupa pieczarkowa – 50 kg 18. Zupa kalafiorowa – 50 kg 19. Zupa brokułowa – 50 kg 20. Barszcz biały – 50 kg Część IX – makarony, kasze, ryż, mąka, płatki owsiane 1. Płatki owsiane – 300 kg 2. Mąka pszenna – 700 kg 3. Kasza gryczana – 600 kg 4. Kasza jęczmienna – 1200 kg 5. Kasza manna – 300 kg 6. Makaron – 2000 kg 7. Ryż – 2000 kg OPIS dla części od I do IX zamówienia: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach