Przetargi.pl
Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Medyce

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 37-732 Medyka, N/N
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 0-16 671 57 44 , fax. 0-16 671 53 80
  • Data zamieszczenia: 2019-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    N/N
    37-732 Medyka, woj. podkarpackie
    tel. 0-16 671 57 44, fax. 0-16 671 53 80
    REGON: 32037700000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Medyce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy artykułów ogólnospożywczych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Część I – ryby 1. Tusza z miruna mrożona – 400 kg 2. Burgery rybne mrożone – 500 kg Część II – konserwy 1. Szprot w pomidorach – 800 kg 2. Paprykarz z ryżem – 800 kg 3. Sałatka rybna – 800 kg 4. Mielonka drobiowa – 800 kg 5. Pasztet drobiowy – 800kg 6. Pasztet drobiowy mały – 30 kg Część III – mrożonki 1. Wątroba drobiowa mrożona – 300 kg 2. Kurczak mrożony – 1200 kg 3. Filet drobiowy mrożony – 60 kg 4. Serca drobiowe mrożone – 300 kg 5. Skrzydełka z kurczaka mrożone – 300 kg 6. Udziec drobiowy z kością mrożony (kalibrowany) – 150 kg 7. Udko z kurczaka mrożone – 400 kg 8. Żołądki drobiowe mrożone – 300 kg Część IV – gotowe dania mrożone 1. Pierogi ruskie – 1000 kg 2. Pierogi z kapustą i grzybami – 400 kg 3. Uszka z kapustą i grzybami – 20kg 4. Pyzy ziemniaczane – 150 kg 5. Kopytka – 50 kg 6. Kluski śląskie – 50 kg Część V – warzywa mrożone 1. Mieszanka warzywna mrożona – 3 000 kg Część VI – cukry i dodatki 1. Cukier biały - 370kg, 2. Kawa zbożowa - 200kg, 3. Ocet 10% - 50 litrów, 4. Sól - 700 kg, 5. Musztarda - 60 kg, 6. Koncentrat pomidorowy 30% - 400kg, 7. Chrzan tarty - 40kg, 8. Herbata - 50kg, 9. Miód - 30kg, 10. Woda mineralna - 50 litrów, 11. Kukurydza konserwowa - 200kg, 12. Groszek konserwowy - 250kg, 13. Kotlety sojowe – 300 kg, 14. Majonez - 50kg, 15. Dżem - 1400kg, 16. Marmolada - 1400kg, Część VII – tłuszcze roślinne 1. Margaryna śniadaniowa – 3 500kg 2. Olej roślinny – 700 litrów Część VIII – zupy, sosy, przyprawy 1. Rosół wołowy – 90kg 2. Majeranek – 5kg 3. Liść laurowy – 5kg 4. Ziele angielskie – 5kg 5. Papryka łagodna – 10kg 6. Pieprz – 10kg 7. Przyprawa do zup – 370 litrów 8. Przyprawa uniwersalna – 100kg 9. Sos boloński – 60kg 10. Sos grzybowy – 50kg 11. Sos pieczeniowy – 50kg 12. Sos neapolitański – 50kg 13. Sos myśliwski – 50kg 14. Zupa ogonowa – 50kg 15. Zupa cebulowa – 50kg 16. Zupa szparagowa – 60kg 17. Zupa pieczarkowa – 50kg 18. Zupa kalafiorowa – 50kg 19. Zupa brokułowa – 50kg 20. Barszcz biały – 50kg Część IX – makarony, kasze, ryż, mąka, płatki owsiane 1. Płatki owsiane – 400 kg 2. Mąka pszenna – 700 kg 3. Kasza gryczana – 1200 kg 4. Kasza jęczmienna – 1200 kg 5. Kasza manna – 400 kg 6. Makaron – 2000 kg 7. Ryż – 2000 kg OPIS dla części od I do IX zamówienia: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ. Główny Kod CPV: 15000000-8 – Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne. Dodatkowe kody CPV: 15200000 – 0 Ryby przetworzone i konserwowane, 15131000 – 5 Konserwy i przetwory z mięsa, 15110000 – 2 Mięso, 15331170 – 9 Warzywa mrożone, 15894300-4 Dania gotowe, 15330000-0 Przetworzone owoce i warzywa, 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, 15610000-7 Produkty przemiału ziarna, 15800000-6 Różne produkty spożywcze, 15613100-9 kasze, 15612100-2 mąka, 15614100-6 ryż, 15163380-5 płatki owsiane, 15851100-9 makaron.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia (wzór dokumentu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach