Przetargi.pl
dostawa artykułów ogólnospożywczych

Wielobranżowe Gospodarstwo Pomocnicze "ISKRA" przy Jednostce Wojskowej 4653 ogłasza przetarg

  • Adres: 84-313 Siemirowice,
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 8614411 , fax. 0-59 8614186
  • Data zamieszczenia: 2009-03-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wielobranżowe Gospodarstwo Pomocnicze "ISKRA" przy Jednostce Wojskowej 4653
    84-313 Siemirowice, woj. pomorskie
    tel. 0-59 8614411, fax. 0-59 8614186
    REGON: 77072701300060
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: gospodarstwo pomocnicze

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów ogólnospożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    dostawa artykułów ogólnospożywczych Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie poszczególnych zadań. Liczba zadań - 3. Szczegółowy opis ilości i przedmiotu zamówienia dla każdej z części zawarty jest w załącznikach: zadanie nr 1 - dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 2 do SIWZ CPV15800000-6 Różne produkty spożywcze CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty CPV 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Cukier biały kryształ 1kg Kg 560 Makaron różny 500g Kg 560 Kawa sypana typu Premium 250g Kg 100 Kawa sypana typu Premium 80g Kg 32 Kawa sypana typu taka czarna 250g Kg 28 Kawa sypana typu felings 250g Kg 30 Kawa sypana typu felings 80g Kg 32 Kawa rozpuszczalna typu Nescafe 100g sloik Kg 30 Herbata ekspresowa torebka Kg 11 Musztarda 190g słoik Kg 100 Ocet 1l butelka L 84 Ketchup 500g Kg 228 Majonez 400ml sloik Kg 192 Suszone ziele majeranku 20g torebka Kg 10 Papryka mielona 20g torebka Kg 5 Przyprawa typu Vegeta 200g Kg 58 Przyprawa do zup w płynie 1l butelka L 440 Pieprz czarny mielony 20g torebka Kg 14 Kminek 20g torebka Kg 2,5 Liście laurowe 20g torebka Kg 1,5 Bulion 10g kostka Kg 88 Ziele angielskie 20g torebka Kg 3 Sosy do sałatek 9g torebka Kg 5 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g torebka Kg 3 Żelatyna spożywcza wieprzowa 50g torebka Kg 14 Sól warzona spożywcza jodowana 1kg Kg 260 Śmietanka do kawy i herbaty 4g saszetka Kg 2,5 Czekolada nadziewana typu Alpen Gold 100g Kg 3 Czekolada mleczna typu Milka 100g Kg 3 Czekolada gorzka typu Alpen Gold 100g Kg 3 Czekolada z orzechami typu Alpen Gold 100g Kg 3 Czekolada z bakaliami typu Milka 100g Kg 3 Baton z nugatowym nadzieniem w mlecznej czekoladzie typu Snickers 55g Kg 148 Batonik z nadzieniem w mlecznej czekoladzie typu Pawełek 45g Kg 44 Wafel przekładany kremem w czekoladzie typu Grzesiek 39g Kg 400 Ciastka-biszkopty z galaretką oblane czekoladą typu Delicje szampańskie 147g Kg 60 Baton z nugatowym nadzieniem w mlecznej czekoladzie typu Mars 48g Kg 40 Nadziewany wafel z karmelem z płatkami ryżowymi w polewie kakaowej typu Lion 43g Kg 180 Baton w czekoladzie mlecznej z nadzieniem mlecznym i herbatnikami typu 3 bit 43g Kg 64 Baton z mlecznej czekolady z kokosem typu Bounty 57g Kg 22 Ciastka kruche paczkowane różne 160g Kg 15 Cukierki miętowe twarde karmelki 100g Kg 28 Chipsy ziemniaczane 50g Kg 30 Guma do żucia listki typu Orbit (20x5) opak. Opak. 36 Guma do żucia draże typu Winterfresh (30x10) opak. Opak. 36 Paluszki solone typu Beskidzkie 70g Kg 16 Orzeszki solone 50g Kg 20 Draże różne typu Skawa 100g Kg 16 Ciasteczka oblane karmelem i mleczną czekoladą typu Twix 58g Kg 32 Wafle z kremem typu Tago różne smaki 415g Kg 120 Wafle przekładane kremem typu Familijne różne smaki 180g Kg 90 Wafle nadziewane różne smaki 2,5kg Kg 68 Mąka ziemniaczana 1kg Kg 400 Kasza jęczmienna 400g Kg 280 Kasza gryczana prażona 400g Kg 120 Mąka pszenna 1kg Kg 1000 Ryż długoziarnisty 1kg Kg 260 Olej jadalny roślinny typu kujawski 1l butelka Kg 480 Oliwa z oliwek 1l butelka Kg 10 Ogórek konserwowy 900ml słoik Kg 200 Szczaw konserwowy 320ml słoik Kg 120 Kukurydza konserwowa 400g puszka Kg 110 Marchew kostka konserwowa 500g słoik Kg 100 Groszek z marchewką 470g słoik Kg 250 Buraki tarte 450g słoik Kg 120 Koncentrat pomidorowy 440g puszka Kg 200 Groch łuskany 400g torebka Kg 260 Fasola Jaś 400g torebka Kg 220 Papryka konserwowa 900ml słoik Kg 220 Dżem 300g słoik Kg 140 Kompot wiśniowy 900g słoik Kg 1400 Ananas plastry w syropie konserwowy 565g puszka Kg 40 Brzoskwinia polówki w syropie konserwowa 820g puszka Kg 72 Galaretka owocowa 90g paczka Kg 6 Pieczarki w zalewie 320g słoik Kg 10 Groszek konserwowy 400g puszka Kg 80 zadanie nr 2 - dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - załącznik nr 3 do SIWZ CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Bulka tarta Kg 300 Bulka wrocławska Kg 260 Chleb pszenny Kg 5000 Bułki słodkie, pączki Kg 272 Ciasta różne Kg 232 zadanie nr 3 - dostawa dań gotowych - załącznik nr 4 do SIWZ CPV 15894300-4 Dania gotowe Krokiety z kapustą i grzybami (świeże nie mrożone) kg 80 Pierogi z kapusta i grzybami (świeże nie mrożone) kg 440 Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) kg 280 Kopytka (świeże nie mrożone) kg 25
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: - przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; - przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 2 a ponadto: - spełniają warunki określone w art.22 ust.1 - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki określone w ust.1, jeżeli złoży wymagane oświadczenia i dokumenty.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 5 2. oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 6 3. oświadczenie, że Wykonawca nie zaleganiu z opłacaniem podatków w Urzędzie Skarbowym oraz nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;- załącznik nr 7 4. dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 5. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 6. Zaświadczenie o posiadaniu transportu specjalistycznego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz.U.Nr 21.poz.179 z 2003r)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach