Przetargi.pl
Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego

Zakład Karny w Łupkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 38543 Komańcza, Łupków
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 013 467-70-49 , fax. 0-13 4677011
  • Data zamieszczenia: 2017-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Łupkowie
    Łupków 45
    38543 Komańcza, woj. podkarpackie
    tel. 013 467-70-49, fax. 0-13 4677011
    REGON: 32110600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę następujących artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego: ZADANIE I – mięso, wędliny, podroby wieprzowe i wołowe: - mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste, pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 800 kg, - mięso wieprzowe gulaszowe, - klasy II a, mrożone, b/k, zawartość tłuszczu do 30 %, bez ścięgien,pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15113000-3, w ilości 1 600 kg, - mięso mielone wieprzowe, dopuszczalny tłuszcz do 30%, bez dodatków, mrożone, pakowane w worki vac max. po 2,5kg,CPV 15110000-2, w ilości 3 500 kg,- hamburger wieprzowy, 1 szt. 80g,CPV 15895100-9, w ilości 1 200 kg, - kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 1 500 kg,- wątroba wieprzowa, świeża, CPV 15114000-0, w ilości 1000 kg, - smalec wieprzowy, CPV 15412100-0, w ilości 200 kg, - słonina b/s, CPV 15412100-0, w ilości 200 kg, - kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 4 000 kg,- kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 000 kg,- kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 600 kg,- kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5 w ilości 2 300 kg, - kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 300 kg,- salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 1 900 kg,- pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 000 kg, - kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 500 kg,- mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 000 kg,- szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 2 000 kg,- sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 500 kg,- kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 000 kg,- kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 200 kg. ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe:- parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg,- polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg,- kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 500 kg,- szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 400 kg,- pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 100 kg,- mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 700 kg,- baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 500 kg,- mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 600 kg,- wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9,w ilości 800 kg,- hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 800 kg,- filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 600 kg, - kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg.1. Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza oraz magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii.6. Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego do magazynów zamawiającego odbywać się będzie raz w tygodniu (oprócz konserw), w godz. 8.00 – 13.30, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m.8. Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni,mięs mrożonych min. 30 dni, konserw mięsnych min. 90 dni - od daty dostawy.9. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą, normami europejskimi itp.10. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę produktu,2) dane dotyczące składników występujących w produkcie,3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,4) dane identyfikujące producenta, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu,6) warunki przechowywania w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej.9) dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji alergennych,
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 2. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach