Przetargi.pl
Dostawa art. spożywczych-wędliny, mięsa i podroby Nr sprawy D-Kw-220-01-2013

Zakład Karny nr 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Sikorskiego 13/17
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6421460 w. 280 , fax. 056 6421398
  • Data zamieszczenia: 2013-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 2
    ul. Sikorskiego 13/17 13/17
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6421460 w. 280, fax. 056 6421398
    REGON: 00031965800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zp.sw.gov.pl/Strony/zamowienia.aspx
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa art. spożywczych-wędliny, mięsa i podroby Nr sprawy D-Kw-220-01-2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa, artykułów spożywczych -wędliny, mięsa i podroby w asortymencie wymienionym poniżej: Część 1: Lp. Nazwa produktu Kod CPV Ilość w kg 1 Głowizna 15131120-2 540,00 2 Kaszanka 15131134-3 820,00 3 Kaszanka cienka 15131134-3 430,00 4 Kiełbasa biała parzona 15131120-2 240,00 5 Kiełbasa drobiowa parzona 15131135-0 190,00 6 Kiełbasa drobiowa szynkowa 15131135-0 300,00 7 Kiełbasa drobiowa zwyczajna 15131135-0 1 420,00 8 Kiełbasa jałowcowa 15131120-2 30,00 9 Kiełbasa jarmarczna 15131120-2 2 070,00 10 Kiełbasa krakowska parzona 15131120-2 90,00 11 Kiełbasa łososiowa 15131120-2 770,00 12 Kiełbasa metka 15131120-2 620,00 13 Kiełbasa mortadela 15131120-2 1 010,00 14 Kiełbasa mortadela z papryką 15131120-2 490,00 15 Kiełbasa parówkowa 15131120-2 630,00 16 Kiełbasa piwna 15131120-2 600,00 17 Kiełbasa podwawelska 15131120-2 490,00 18 Kiełbasa serdelowa 15131120-2 1 190,00 19 Kiełbasa szynkowa 15131120-2 500,00 20 Kiełbasa śląska 15131120-2 270,00 21 Kiełbasa toruńska 15131120-2 640,00 22 Kiełbasa wiejska 15131120-2 1 260,00 23 Kiełbasa zwyczajna 15131120-2 1 900,00 24 Kiełbasa żywiecka 15131120-2 390,00 25 Mielonka prasowana 15131120-2 1 760,00 26 Parówki cielęce 15131120-2 290,00 27 Parówki cienkie 15131120-2 600,00 28 Pasztet zapiekany 15131310-1 320,00 29 Pasztetowa 15131310-1 10,00 30 Pasztetowa podwędzana 15131310-1 770,00 31 Polędwica drobiowa 15131135-0 300,00 32 Salceson biały 15131134-3 440,00 33 Salceson czarny 15131134-3 390,00 34 Smalec z przyprawami 15412100-0 390,00 Do stosowania powyższego opisu przedmiotu zamówienia są niezbędne podane niżej dokumenty powołane. Stosuje się ostatnie aktualne wydanie powołanego dokumentu (łącznie ze zmianami). 1. PN-A-82062 Przetwory mięsne - Wędliny - Badania organoleptyczne i fizyczne 2. PN-ISO 1444 Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości tłuszczu wolnego 3. PN-A-82112 Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości soli kuchennej 4. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073-2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych z późniejszymi zmianami 5. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881-2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych z późniejszymi zmianami 6. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. 2010 nr 232 poz. 1525) Część 2: Lp. Nazwa produktu Kod CPV Ilość w kg 1 Boczek świeży bez-żeberek 15113000-3 150,00 2 Boczek wędzony bez-żeberek 15131200-7 470,00 3 Boczek wędzony mielony 15131200-7 410,00 4 Karkówka b-k 15113000-3 310,00 5 Mięso gulaszowe wieprzowe 15113000-3 710,00 6 Mięso gulaszowe wołowe 15111100-0 20,00 7 Mięso mielone nie przyprawiane 15113000-3 3 420,00 8 Mięso wołowe b-k 15111100-0 10,00 9 Podgardle wędzone 15131120-2 1 350,00 10 Schab b-k 15113000-3 110,00 11 Szynka b-k 15113000-3 180,00 12 Wątroba wieprzowa 15114000-0 470,00 13 Żołądki wieprzowe gotowane 15114000-0 1 640,00 Do stosowania powyższego opisu przedmiotu zamówienia są niezbędne podane niżej dokumenty powołane. Stosuje się ostatnie aktualne wydanie powołanego dokumentu (łącznie ze zmianami). 1. PN-A-82000 Mięso i podroby zwierząt rzeźnych - Wspólne wymagania i badania 2. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073-2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych z późniejszymi zmianami, 3. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881-2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych z późniejszymi zmianami Dostawca zobowiązany jest do zapewnienia ciągłości dostaw w czasie obowiązywania umowy (wzór załącznik 5) na podstawie zamówienia telefonicznego zrealizowanego na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Zamówienie będzie realizowane na zasadach i warunkach określonych w SIWZ, w tym w załącznikach do SIWZ i projekcie umowy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego okresu trwania umowy, do trzech razy w tygodniu (poniedziałki, wtorki i czwartki) z wyłączeniem dni świątecznych w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru do magazynu zamawiającego własnym transportem zgodnie z wymaganiami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia określonymi w ustawie z dnia 27.09.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w ilościach zgodnych z zamówieniem telefonicznym lub faksem złożonym dzień przed terminem dostawy. Dostawy realizowane będą w godz. 7:30 - 11:30, pojazdem o wysokości do 3,50 m. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl/Strony/zamowienia.aspx?okreg=Okr%c4%99gowy+Inspektorat+S%c5%82u%c5%bcby+Wi%c
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach