Przetargi.pl
DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW PIEKARSKICH

Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotniczych Hufców Pracy w Rowie Trzcińsku ogłasza przetarg

  • Adres: 74-300 Myślibórz, Rów 27A
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-95 7470881 , fax. 0-95 7470881
  • Data zamieszczenia: 2014-06-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotniczych Hufców Pracy w Rowie Trzcińsku
    Rów 27A 27A
    74-300 Myślibórz, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-95 7470881, fax. 0-95 7470881
    REGON: 81205140500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Ochotnicze Hufce Pracy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW PIEKARSKICH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje zakup wraz z dostawą pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Centrum Kształcenia i Wychowania OHP do Stołówek w miejscowościach: - Rów 27a, 74 - 300 Myślibórz, - Trzcińsko - Zdrój, ul Chojnicka 46, 74 - 510 Trzcińsko - Zdrój. - 1.2. Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych - CPV - 1581000-9 - dostawy będą realizowane każdego dnia funkcjonowania jednostki w okresie obwiązywania umowy. Wykonawca jest zobowiązany realizować zamówienie przy użyciu środka transportu spełniającego wymagania sanitarne do przewozu tego typu artykułów spożywczych. Szczegółowy wykaz produktów wraz z określeniem ich ilości stanowi załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ. 2. Wymagania dotyczące środków transportu żywności określa Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku (Dz. U. z 2003 nr 21, poz. 179 ze zmianami) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. 3. Wielkość pojedynczych dostaw - zgodnie z przyjętą częstotliwością dla poszczególnych zadań - będzie określało zapotrzebowanie składane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego. Sposób składania zapotrzebowania Zamawiający ustali indywidualnie z wyłonionym Wykonawcą. 4. Oferowane przez Wykonawców produkty muszą spełniać obowiązujące normy jakościowe oraz sanitarne. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy, na każdym etapie realizacji zamówienia certyfikatów, świadectw lub innych dokumentów potwierdzających jakość oraz przydatność do spożycia dostarczanych produktów - jeśli zgodnie z obowiązującymi przepisami Wykonawca jest zobowiązany posiadać stosowne świadectwa i certyfikaty. 5. Wymagania dotyczące jakości oferowanych produktów określają w szczególności: 5.1. Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225, z późn. zmianami), 5.2. Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2001 r. nr 5, poz. 44, z późn. zmianami), 5.3. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 137, poz. 966, z późn. zmianami), 5.4. Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. Nr 91, poz. 740, z 2010r. Nr 107, poz. 679 i Nr 229, poz. 1495 z późn. zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckiw-row.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach