Przetargi.pl
Dostaw artykułów spożywczych do kuchni w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Krasnymstawie

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie ogłasza przetarg

  • Adres: 22-300 Krasnystaw, ul. Piłsudskiego 9
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 0 82 576 23 24 , fax. 0 82 576 23 24
  • Data zamieszczenia: 2011-10-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
    ul. Piłsudskiego 9 9
    22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie
    tel. 0 82 576 23 24, fax. 0 82 576 23 24
    REGON: 00268139800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.org.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostaw artykułów spożywczych do kuchni w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla kuchni w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, zestawionych w 8 zadań przedstawionych szczegółowiej poniżej: Zadanie Nr 1 - Gotowe, świeże produkty mączne CPV 15851000-8 Zadanie Nr 2 - Pieczywo świeże CPV 15810000-9 Zadanie Nr 3 - Mięso i wędliny CPV 15100000-9 Zadanie Nr 4 - Nabiał CPV 15512200-2 Zadanie Nr 5 - Artykuły mrożone CPV 15331170-9 Zadanie Nr 6 -Owoce i warzywa -świeże 15300000-1 Zadanie Nr 7 - Artykuły spożywcze w opakowaniach zbiorczych- garmażeryjnych 15800000-6 Zadanie Nr 8 - Artykuły spożywcze drobne 15800000-6 2. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. Dostarczany asortyment winien być w gat. I oraz spełniać wymagania określone: -w ustawie o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2001r. Nr 5 poz. 44, z późn. zm.), -ustawie z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2005r. Nr 31 poz. 265 z póżn. zm.), - w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16.12.2002r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. Nr 220, poz. 1856 z póżn. zm.). 3. Realizacja przedmiotu zamówienia odbywać będzie się na podstawie bieżących zamówień telefonicznie lub w formie pisemnej - faxem. W związku z ograniczeniami czasowymi przygotowania posiłków kuchni realizacja dostaw przez Wykonawcę winna odbywać się w godzinach 7.00-8.00 każdego dnia pracy Zamawiającego. W sytuacjach różnc (niezgodności) w dostawie a zamówieniu, bądź stwierdzeniu wad jakościowych, przedmiot zamówienia zostanie zwrócony Wykonawcy na jego koszt. Wyroby nie posiadające oznaczenia terminu przydatności do spożycia lub terminu minimalnej trwałości, nazwy wyrobu, adresu producenta itp. nie zostaną odebrane przez Zamawiającego. Dostarczane mięso i wędliny będą pochodzić z bieżącej produkcji. 4. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości żywionych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego żywionego. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczane ilości towaru. Dostawa towarów odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy. 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, nie mniejszych jednak niż poszczególne zadania (części). 6. Oferty będą rozpatrywane na każde zadanie oddzielnie. 7. Wykonawca może złożyć ofertę na kilka zadań. 8. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 9. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, ustanowienia dynamicznego systemu zakupów oraz wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. 10. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158510008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach