Centralny Ośrodek Sportu ogłasza przetarg
- Adres: 00-449 Warszawa, ul. Łazienkowska 6a
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 5298720, 5298750 , fax. 022 6289179
- Data zamieszczenia: 2009-03-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Sportu
ul. Łazienkowska 6a 6a
00-449 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 5298720, 5298750, fax. 022 6289179
REGON: 00032790700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.walcz.cos.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: sport
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
dostarczanie mięsa drobiowego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie mięsa drobiowego 2. Zamówienie będzie realizowane sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 3. Termin realizacji: dostawy do siedziby Zamawiającego (w godzinach 6:00 - 8:00) po zagłoszeniu pisemnym lub faxem zapotrzebowania częściowego, w określonym przez niego terminie. 4. Produkty muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP 5. Produkty będą przechowywane, u Zamawiającego, w pojemnikach Wykonawcy do czasu kolejnej dostawy. 6. Zamawiający zastrzega możliwość zamiany ilości sztuk w poszczególnych pozycjach produktów, nie przekraczając ogólnej wartości umowy. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, zmiany asortymentu zamawianych produktów (o jakości wyższej do przedmiotu zamówienia). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151120006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymaga się wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział wykonawcy, którzy : 1) posiadają uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, dysponują potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków będzie dokonywana na zasadzie : spełnia / nie spełnia. Wykonawca, który nie udokumentuje spełnianie wymienionych warunków zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta odrzucona.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na potwierdzenie spełnienia warunków Zamawiający wymaga złożenia, do oferty następujących oświadczeń i dokumentów : - celowym jest aby dokumenty oferty ułożyć wg kolejności - Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1) wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik do specyfikacji, UWAGA: Wykonawca jest zobowiązany do konkretnego określenia produktu - wykreślając jednocześnie sformułowania produkt równoważny. 2) Oświadczenie, zgodnie z art. 44 o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych oraz oświadczenie wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru- załącznik, 3) oświadczenie, że dostarczany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom SIWZ- załącznik 4) oświadczenie, że dysponuje minimum 2 pojazdami dostawczymi, przystosowanymi i wykorzystywanymi wyłącznie do przewozu żywności 5) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6) Pełnomocnictwo osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy składającego ofertę, o ile nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów. 7) Wykaz wykonanych lub aktualnie wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - dostaw odpowiadających swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, o wartości nie mniejszej niż 80.000,00 zł każda (załącznik) wraz z dokumentami potwierdzającymi, że zamówienie zostało wykonane należycie (np. opinie, referencje, listy polecające). 8) Informacja banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek bankowy potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawiona nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2. Pozostałe informacje 1) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku mają obowiązek ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy w sprawie zamówienia - pełnomocnictwo to należy dołączyć do oferty (w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kserokopii). Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców, o których mowa wyżej. Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie przedmiotu zamówienia. 2) Dokumenty, załączone do oferty, mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.walcz.cos.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy drobiu oraz podrobów
Dodano: 2016-03-18 - Dostawa drobiu, mięsa z drobiu i przetworów drobiowych
Dodano: 2015-08-20 - Zakup i dostawa drobiu, wędlin drobiowych oraz mrożonek warzywnych, rybnych i mięsnych dla potrzeb Działu Żywienia Radomskiego Szpitala Specjalistycznego
Dodano: 2015-03-20 - Dostawy drobiu oraz podrobów
Dodano: 2015-02-25 - Dostawa drobiu, mięsa z drobiu i przetworów drobiowych
Dodano: 2015-01-13 - Dostawa drobiu, mięsa z drobiu i przetworów drobiowych
Dodano: 2014-12-29 - Dostawę drobiu dla potrzeb bloku żywienia SPZZOZ w Żurominie
Dodano: 2014-04-15 - Dostawa drobiu i podrobów
Dodano: 2014-03-17 - Dostawy drobiu dla DW WAM Sp. z o.o. Oddział WDW Międzyzdroje
Dodano: 2014-03-03 - Dostawy drobiu na potrzeby Oddziału Rewita WDW Rogowo
Dodano: 2014-02-13