Przetargi.pl
DOR-271-7/10 Kucharz małej gastronomii, z obsługą kasy fiskalnej i cateringiem

Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Nawojowska 118
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4400808 , fax. 018 4400808
  • Data zamieszczenia: 2010-05-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Urząd Pracy dla Powiatu Nowosądeckiego
    ul. Nawojowska 118 118
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 018 4400808, fax. 018 4400808
    REGON: 12024173600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup.powiat-ns.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOR-271-7/10 Kucharz małej gastronomii, z obsługą kasy fiskalnej i cateringiem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zorganizowanie i przeprowadzenie dla 9 osób bezrobotnych szkolenia Kucharz małej gastronomii, z obsługą kasy fiskalnej i cateringiem 2. Celem szkolenia jest nabycie przez kursantów wiedzy i umiejętności praktycznych niezbędnych do podjęcia pracy w zawodzie kucharz z obsługą kasy fiskalnej i cateringiem. Ponadto Zamawiający wymaga, aby kursanci uzyskali podstawowe informacje pozwalające na ewentualne rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej w branży związanej z tematyką szkolenia. 3. Planowany termin rozpoczęcia szkolenia: do 7 dni od dnia podpisania umowy. 4. Czas trwania szkolenia (w tym egzamin wewnętrzny) wynosi 61 dni roboczych licząc od daty rozpoczęcia szkolenia. Dopuszcza się, aby zajęcia szkoleniowe odbywały się maksymalnie w dwie soboty, które wliczone są w czas trwania szkolenia. 5. Zamawiający wymaga, aby w przypadku realizacji zajęć szkoleniowych poza Miastem Nowym Sączem lub Powiatem Nowosądeckim maksymalny czas dojazdu na szkolenie z Nowego Sącza do miejsca odbywania zajęć nie przekraczał 3 godzin zegarowych. 6. W przypadku realizacji zajęć szkoleniowych poza miastem Nowym Sączem lub Powiatem Nowosądeckim Wykonawca we własnym zakresie zapewni: 6.1. Dojazd wszystkim uczestnikom szkolenia z Nowego Sącza do Ośrodka Szkoleniowego i z Ośrodka Szkoleniowego do Nowego Sącza. Przewidywany transport powinien obejmować dojazd w poniedziałek rano i powrót w piątek po zajęciach w każdym tygodniu zajęć (ewentualnie w dwie soboty, w przypadku realizacji zajęć w tych dniach); 6.2. Wyżywienie oraz zakwaterowanie wszystkim uczestnikom szkolenia. 6.3. Codzienny dojazd uczestników szkolenia z miejsca zakwaterowania do miejsca odbywania zajęć w sytuacji, gdy miejsce zakwaterowania uczestników będzie inne niż miejsce odbywania zajęć. 7. W przypadku realizacji zajęć na terenie Powiatu Nowosądeckiego Wykonawca zabezpieczy we własnym zakresie dojazd uczestników szkolenia z Nowego Sącza do Ośrodka Szkoleniowego oraz powrót do Nowego Sącza w każdym dniu szkolenia. 8. Liczba godzin zajęć powinna obejmować przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych tygodniowo. 9. Zajęcia szkoleniowe trwają w układzie poniedziałek - piątek. Zamawiający dopuszcza aby zajęcia szkoleniowe odbywały się w dwie soboty podczas trwania szkolenia. 10. Zajęcia teoretyczno - zawodowe nie mogą trwać dłużej niż do godz. 16.00. 11. Zajęcia praktyczne w zakładach gastronomicznych, stołówkach lub restauracjach nie mogą trwać dłużej niż do godz. 20.00. 12. Ośrodek Szkoleniowy realizujący szkolenie zapewni warunki pracy zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie szkolenia. 13. Liczba godzin szkoleniowych dla każdego uczestnika szkolenia wynosi 420 godzin zegarowych zawierających: 13.1. 130 godzin zajęć teoretyczno-zawodowych w tym: a) 65 godzin zajęć teoretyczno - zawodowych niezbędnych do pracy na stanowisku - kucharza małej gastronomii b) 30 godzin zajęć teoretyczno- zawodowych obejmujących podstawowe informacje z zakresu cateringu c) 20 godzin pracy na kasie fiskalnej d) 15 godzin zajęć teoretycznych z przedsiębiorczości 13.2. 290 godzin zajęć praktycznych w zakładach gastronomicznych, stołówkach lub restauracjach. Liczba osób na zajęciach praktycznych w ww miejscu nie powinna być większa niż 2 osoby.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 61 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Z uwagi na wartość przedmiotu zamówienia Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Certyfikat jakości usług ISO
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.powiat-ns.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach