Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg
- Adres: 41800 Zabrze, ul. 3 Maja
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 322 777 800 , fax. 322 777 802
- Data zamieszczenia: 2017-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
ul. 3 Maja 16
41800 Zabrze, woj. śląskie
tel. 322 777 800, fax. 322 777 802
REGON: 345348100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.zabrze.magistrat.pl, www.mopr.zabrze.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu, projektu „Uwierz w siebie” oraz projektu „DROGOWSKAZ” współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego na I półrocze 2018 r. z podziałem na 9 części” - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest realizowanie cyklicznych dostaw żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu, projektu „Uwierz w siebie” oraz projektu „DROGOWSKAZ” współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego na I półrocze 2018 r. z podziałem na 9 części” Część 1: nabiał i tłuszcze na potrzeby MOPR Część 2: warzywa i owoce na potrzeby MOPR Część 3: mięso i wędliny na potrzeby MOPR Część 4: art. spożywcze na potrzeby MOPR Część 5: słodycze na potrzeby MOPR Część 6: woda i napoje na potrzeby MOPR Część 7 : pieczywo na potrzeby MOPR oraz projektu „DROGOWSKAZ” Część 8: słodycze i napoje na potrzeby projektu „Uwierz w siebie” Część 9: zamówienie żywności na potrzeby projektu „DROGOWSKAZ”. Szczegółowy opis zamówienia dla wszystkich części zamówienia: Dostawy realizowane będą częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego w okresie trwania umów lub do dnia wcześniejszego wyczerpania ich wartości. Zamawiający przewiduje dostawy: dla części 1: nabiał i tłuszcze – maksymalnie 2 razy w miesiącu dla części 2: warzywa i owoce – maksymalnie 2 razy w miesiącu dla części 3: mięso i wędliny – maksymalnie 2 razy w miesiącu dla części 4: art. spożywcze – maksymalnie 1 raz w miesiącu dla części 5: słodycze – maksymalnie 1 raz w miesiącu dla części 6: woda i napoje – maksymalnie 1 raz w miesiącu dla części 7: pieczywo – sześć razy w tygodniu zgodnie z harmonogramem dostaw przekazanym z umową lub według dodatkowych, nie wynikających z harmonogramu zamówień przesłanych faksem lub pocztą elektroniczną. dla części 8: słodycze i napoje na potrzeby projektu „Uwierz w siebie” dostawa jednorazowa. Przewidywany termin realizacji zamówienia od 1.04.2018 r. do 30.06.2018 r. dla części 9: zamówienie żywności na potrzeby projektu „DROGOWSKAZ” – maksymalnie 2 razy w miesiącu. Zamawiający przewiduję dostawę do następujących placówek MOPR: Dom Noclegowy, Środowiskowy Dom Samopomocy, siedziba główna MOPR, ok. 5 świetlic środowiskowych oraz 2 punkty dzielnicowe MOPR. Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia (dotyczy części 1-6). Zamawiający przewiduję dostawę do 4 placówek realizujących projekt „DROGOWSKAZ” oraz do następujących placówek MOPR: Dom Noclegowy, Środowiskowy Dom Samopomocy, siedziba główna MOPR, ok. 5 świetlic środowiskowych oraz 2 punkty dzielnicowe MOPR. Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia. (dotyczy części 7). Zamawiający przewiduje dostawę do jednej placówki (dotyczy części 8). Zamawiający przewiduję dostawę do 4 placówek (dotyczy części 9). Wszystkie wskazane powyżej placówki znajdują się na terenie miasta Zabrze. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania zamówionych produktów do siedziby Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. Transport towaru musi odbywać się specjalistycznym środkiem transportu spełniającym wymagania określone Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (DZ.U. Nr 21, poz. 179 z 2003 r.). Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 60% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 40 % może być zamówione, jeżeli będzie to wynikało z potrzeb Zamawiającego – dotyczy (część: 1 – 7 oraz 9). Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 80% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 20 % może być zamówione, jeżeli będzie to wynikało z potrzeb Zamawiającego – dotyczy części 8 zamówienia. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z w/w uprawnienia, Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia. Ceny poszczególnych produktów w trakcie trwania umów uznaje się za stałe. Owoce i warzywa sezonowe będą zamawiane tylko w okresie wiosenno – letnim. Kalkulacja powinna być przygotowana w oparciu o realne ceny produktów obowiązujące w sezonie. W przypadku zaoferowania cen zawyżonych w stosunku do cen rynkowych zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania w/w produktów. Wykonawca zobowiązany jest wystawić i dostarczyć faktury VAT zgodne pod względem ilościowym i jakościowym z wykonaną dostawą. Wykonawca zobowiązuje się wystawienia osobnych faktur VAT (rozpisanych według zleceń Zamawiającego) na przedmioty przeznaczone na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. „Uwierz w siebie” oraz odrębnych faktur VAT na poszczególne placówki zgodnie z indywidualnymi zleceniami zamawiającego. Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły – do 30 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załączniku nr 1A – 1I do SIWZ w ramach poszczególnych części zamówienia, pod warunkiem nieprzekroczenia ogólnej wartości poszczególnych umów. Wykonawca zobowiązuje się do natychmiastowej wymiany towaru w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego niezgodności z zamówieniem. Zamawiający dopuszcza dostarczanie produktów w opakowaniach o innej wielkości lub gramaturze niż te określone w niniejszym postępowaniu pod warunkiem zachowania zasady proporcjonalności ceny zawartej w ofercie. Zamawiający dopuszcza zmianę asortymentu pod warunkiem zachowania maksymalnej wartości umowy w ramach każdej z części zamówienia. Towar powinien: 1. być świeży – dotyczy w szczególności: warzyw i owoców, mięsa i wędlin, nabiału, pieczywa, 2. mieć min. 90 dniowy termin przydatności licząc od daty dostarczenia do zamawiającego – dotyczy w szczególności: art. spożywczych, 3. mieć min. 6 miesięczny termin przydatności licząc od daty dostarczenie do Zamawiającego – dotyczy w szczególności: słodyczy, 4. mieć min. 30 dniowy termin przydatności licząc od daty dostarczenia do zamawiającego – dotyczy w szczególności: nabiał i tłuszcze, 5. mieć min. 12 miesięczny termin przydatności licząc od daty dostarczenia do zamawiającego – dotyczy w szczególności: wody i napojów 6. być dobrej jakości bez wad fizycznych i jakościowych, tj. wygląd, konsystencja, zapach i smak charakterystyczne dla danego rodzaju produktu bez obcych zapachów, posmaków, bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni, itp. 7. posiadać niezbędne certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami, 8. być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających dane dot. m.in. Nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia, ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania powinny być nieuszkodzone, szczelne, wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste, bez oznak wilgoci, pleśni i obecności szkodników. W przypadku warzyw i owoców kupowanych na wagę wymagane jest aby produkty były zważone i zapakowane a do opakowania dołączony był wydruk z wagi sklepowej wskazującej ilość danego produktu. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia dotyczący dostawy wody i napojów (część 6 postępowania): Zamawiający przewiduje zakup wody gazowanej, niegazowanej. Zamawiana woda powinna być dostarczana w atestowanych opakowaniach – butelkach jednorazowych, typu PET o pojemności określonej w załączniku nr 1F, spełniających wymagania sanitarno-epidemiologiczne, zamknięte fabrycznie, bez zanieczyszczeń oraz obcych zapachów i smaków, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkt (tzn. uszkodzone opakowanie i zamknięcie), wyróżniająca się pierwotną czystością, stałym naturalnym składem chemicznym oraz zawartością makro i mikroskładników w ilościach i wzajemnych proporcjach korzystnych dla zdrowia , pod względem zawartych składników. Woda powinna posiadać atest – gwarancję jakości oraz spełniać wymagania organoleptyczne, chemiczne, fizyczne i mikrobiologiczne dla butelkowanych naturalnych wód mineralnych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 31 marca 2011 (Dz. U. z 2011 r. nr 85 poz. 466) w sprawie naturalnych wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych oraz na podstawie art. 39 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr z 2010 r. Nr 136, poz. 914, Nr 182, poz. 1228 i Nr 230, poz. 1511). Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia dotyczący dostawy pieczywa (część 7 postępowania): W związku z planowanym częściowym finansowaniem zamówienia ze środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z częściowej realizacji zamówienia w przypadku nie otrzymania w/w środków. Rezygnacja z realizacji zamówienia dotyczy następujących ilości poszczególnych produktów: chleb – 20 szt., bułki – 150 szt., pączki – 310 szt., ciastka tortowe – 60 szt., makowiec – 10 kg, jabłecznik – 10 kg. W przypadku pozostałych ilości produktów zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 60% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 40 % może być zamówione, jeżeli będzie to wynikało z potrzeb Zamawiającego. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z w/w uprawnienia, Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia dotyczący zamówienia na potrzeby projektu „DROGOWSKAZ” (część 9 postępowania): W związku z planowanym finansowaniem zamówienia ze środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji realizacji zamówienia w przypadku nie otrzymania w/w środków. Działając na podstawie art. 93 ust 1a zamawiający unieważni zamówienie w części 9 postępowania w przypadku nie przyznania z budżetu Unii Europejskiej środków na realizację w/w zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Pełnomocnictwo, formularz oferty
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 17 w Chorzowie, ul. Łagiewnicka 18 – I/2024
Dodano: 2024-07-23 - Sukcesywny zakup wraz z dostawą żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku z podziałem na części.
Dodano: 2024-07-18 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 23 w Chorzowie, ul. Floriańska 37 – I/2024
Dodano: 2024-06-27 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 8 w Chorzowie, ul. Kochanowskiego 18 – I/2024
Dodano: 2024-06-27 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 1 w Mikołowie w roku szkolnym 2024/2025.
Dodano: 2024-06-25 - Zakup i dostawę poczęstunku dla uczestników projektu: „CIDER-CLUBS – Kluby Międzypokoleniowej Transformacji”, numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-03F0/23
Dodano: 2024-06-24 - Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: „Od Kulturowej Transformacji do Lokalnej Integracji” wraz z artykułami drobnymi, numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-03EH/23-003
Dodano: 2024-06-17 - Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 25 w Chorzowie, ul. Kilińskiego 3 – I/2024
Dodano: 2024-06-05 - Dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Tychach w II półroczu 2024 r.
Dodano: 2024-05-27 - „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina".
Dodano: 2024-05-21