Przetargi.pl
Co powiesz na rybkę - kampania promocyjna produktów rybołówstwa i akwakultury w Gminie Dziemiany, woj. pomorskie

Gmina Dziemiany ogłasza przetarg

  • Adres: 83-425 Dziemiany, ul. 8 Marca 3
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6880022 , fax. 058 6880128
  • Data zamieszczenia: 2011-03-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dziemiany
    ul. 8 Marca 3 3
    83-425 Dziemiany, woj. pomorskie
    tel. 058 6880022, fax. 058 6880128
    REGON: 19167513200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: ug@dziemiany.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Co powiesz na rybkę - kampania promocyjna produktów rybołówstwa i akwakultury w Gminie Dziemiany, woj. pomorskie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja kampanii promującej spożycie ryb i produktów przetwórstwa rybnego. Składać się ona będzie z dwóch następujących po sobie etapach: Etap I - Kampania w szkołach; Etap II - Impreza plenerowa. Przedmiot zamówienia obejmuje ETAP1 (termin realizacji kwiecień - czerwiec 2011) 1. Przygotowanie, dostawa oraz podanie potraw rybnych do degustacji. Degustacja odbywać się będzie w szkołach i placówkach edukacyjnych na terenie Gminy Dziemiany - Zespół Kształcenia i Wychowania w Dziemianach- szkoła podst., - Zespół Kształcenia i Wychowania w Dziemianach Oddział Piechowice - szkoła podst., - Gimnazjum im. Kard. S. Wyszyńskiego w Dziemianach, - Gimnazjum im. Kard. S. Wyszyńskiego w Dziemianach Oddział Kalisz, - Publiczna Szkoła Podstawowa im. Gen. S. Sosabowskiego w Kaliszu, - Przedszkole w Trzebuniu, - Środowiskowy Dom Samopomocy w Trzebuniu. Zakłada się, iż degustacja ma się odbyć w przeciągu 10 tygodni (w każdy piątek -od 01.04.2011 do 10.06.2011 z wyjątkiem 23,04,2011) Raz w tygodniu podawany będzie jeden rodzaj potrawy dla grupy 660 osób. Godziny degustacji ustalane będą z dyrektorami placówek. Potrawy podawane w pojemnikach jednorazowych Potrawy przewidziane do degustacji wyszczególniono w poniższej tabeli 1.Filet rybny z morszczuka w cieście (80g) 1320 szt., 2. Paluszki rybne (80g)- filet, ryba morska 1980 szt., 3. Filet rybny z łososia w panierce (80g) 1320 szt., 4. Pulpety z dorsza (80g) 1320 szt., 5. Zupa rybna dla dzieci (150 ml) -ryba słodkowodna 660 szt., 2. Angaż dietetyka - przeprowadzenie 10 wykładów (po 1 h) nt. znaczenia ryb w diecie człowieka Zespół Kształcenia i Wychowania w Dziemianach- szkoła podst, przedszkola. - 3 wykłady, Zespół Kształcenia i Wychowania w Dziemianach Oddział Piechowice - szkoła podst. - 1 wykład, Gimnazjum im. Kard. S. Wyszyńskiego w Dziemianach- 2 wykłady, Gimnazjum im. Kard. S. Wyszyńskiego w Dziemianach Oddział Kalisz - 1 wykład, Publiczna Szkoła Podstawowa im. Gen. S. Sosabowskiego w Kaliszu - 2 wykłady, Środowiskowy Dom Samopomocy w Trzebuniu - 1 wykład . Terminy oraz miejsca wykładów ustali Zamawiający 3. Projekt, wykonanie i wydruk zakładek do książek nt. spożycia ryb oraz z kalendarzem na rok szkolny 2011/2012 (ilość 700 szt.) - wymiar zakładki 183x50 mm, papier kredowy, druk offset, dwustronny, kolor. Kolportaż zakładek będzie miała miejsce podczas wykładów dietetyka. 4. Projekt, wykonanie i wydruk plakatów o temat. związanej z dietą rybną (ilość 50 szt.) Plakaty będą miały format A2, wydrukowane będą w kolorze na papierze kredowanym. Plakaty rozwieszenie będą na terenie szkół w Gminie Dziemiany, głównie w świetlicach i stołówkach. 5. Przeprowadzenie konkursu plastycznego w szkołach oraz zakup - dostawa nagród do konkursu plastycznego: Książki o tematyce związanej z rybami (60-100 stron) - 6 szt. Maskotki - pluszowe rybki (dł. ok. 20 cm) - 3 szt. Długopisy z logo Po ryby (zwykły, kulkowy z nadrukiem w jednym kolorze z jednej strony) - 21 szt. Etap II. Impreza plenerowa prowadzona pod hasłem: Co powiesz na rybkę - kampania promująca spożycie ryb wśród mieszkańców Gminy Dziemiany - termin realizacji 5 sierpnia 2011 r. 1. Projekt, wykonanie, montaż i demontaż baneru reklamowego (1 szt.) Baner będzie informować o terminie i miejscu odbywania się imprezy Co powiesz na rybkę?. Umieszczony będzie przy głównej drodze na terenie miejscowości Dziemiany. Baner będzie miał wymiar 6x1m, wykonany z PCV. Montaż baneru - min. 2 tyg. przed planowana imprezą. 2. Projekt oraz zamieszczenie ogłoszenia w TV kablowej Dziemiany ( 1 szt.) Ogłoszenie w TV Dziemiany wyświetlane będzie w programie Power Point (w formie prezentacji multimedialnej). Planuje się, wykonanie jednego slajdu, który zostanie także umieszczony na oficjalnej stronie internetowej Gminy Dziemian. www.dziemiany.pl Zamieszczenie ogłoszenia - min. 2 tyg przed planowana imprezą. 3. Projekt, wykonanie i wydruk plakatów informujących o odbywaniu się imprezy (szt.100) Plakaty zostaną rozwieszone we wszystkich miejscowościach sołeckich na terenie gminy w miejscach najczęściej uczęszczanych przez ludzi, tj. przy sklepach i gablotach informacyjnych. Plakaty będą miały format A2, wydrukowane będą w kolorze na papierze zwykłym. Zawieszenie plakatów - min. 2 tyg. przed planowana imprezą. 4. Przygotowanie oraz przeprowadzenie pokazu kulinarnego wynajem przyrządów do gotowania, grilla, kuchenki gazowej lub elektrycznej - 1 zestaw, wynajem kucharza prowadzącego pokaz - długość trwania pokazu ok. 2 h - 1 osoba, Zakup produktów do przygotowania od następujących potraw: Zupa rybna - z ryby słodkowodnej (1000ml) Śledź z salsą ananasową lub paprykową (200g) Pstrąg pieczony z ziołami (300 g) Sałatka rybna (300 g) Łosoś z grilla (300g - jeden zestaw. 5. Przygotowanie, dostawa oraz podanie następujących potraw do degustacji: Łosoś z grila (80g) 150szt., 2. Filet z dorsza w panierce (80g) 200szt., 3. Pulpet z mintaja (80g) 200 szt., 4, Pstrąg pieczony z ziołami (80g) 100 szt., 5. Zupa rybna (max 150 ml) 300szt., 6. Ryba w sosie greckim (80g) 150 szt., 7. Ryba z salsą ananasową lub paprykową (80g) 150 szt., 8. Śledź po kaszubsku (80 g) 150 szt., 9. Sałatka z krewetkami (60 g) 150 szt., 10. Sałatka rybna (60g.) 150 szt., 11. Koreczki śledziowe (60g) 150 szt., 12. Kanapeczki z pastą rybną z makreli i kawiorem(50g) 200 szt., 13. Kanapeczki z wędzonym łososiem (50g) 200 szt., 14. Tatar z łososia (40g) 150 szt. 6. Angaż dietetyka, który będzie miała zadanie wygłoszenie krótkiego wykładu nt. diety rybnej (1 szt.) Wykład będzie miał na celu przestawienie zebranym korzyści dla zdrowia wynikające ze spożycia ryb oraz będzie zachętą do dbania o prawidłową dietę i zwiększenia spożycia ryb. Wykład skierowany będzie głównie do odbiorców dorosłych. Trwać będzie ok 0,5 godz. 7. Zakup oraz dostawa nagród w konkursach, które odbywać się będą podczas imprezy Konkurs kulinarny - 3 x książka kucharska z potrawami rybnymi, Pozostałe konkursy dla dorosłych - 6 x książka kucharska z potrawami rybnymi, Konkursy dla dzieci - 2x książka o rybach, 5x maskotka przedstawiająca rybę; Wszystkie konkursy Długopisy z logo PO ryby 79 8. Projekt, wykonanie i wydruk plakatów nt. diety rybnej - format A2, wydruk w kolorze na papierze kredowanym (50 szt.) - rozwieszenie na terenie odbywania się imprezy 9. Baloniki 12 z jednokolorowym nadrukiem logo Po Ryby + patyczek (300 szt.) - kolportaż wśród uczestników imprezy 10. Wydruk i kolportaż ulotek z przepisami na dania rybne oraz informacjami nt. diety rybnej - format A4 składany do A5, druk w kolorze na papierze kredowanym (1000 szt.) - kolportaż wśród uczestników imprezy 11. Projekt, wykonanie, montaż oraz demontaż baneru reklamowego z PCV zaw. w rulon o wym. 6x1m (1 szt.) - baner tematycznie ma promować spożycie ryb, zawieszony będzie w widocznym miejscu na terenie odbywania się imprezy, 12. Wynajem konferansjera, czyli prowadzącego kampanię (1 osoba, angaż na ok 6 h.) - zapowiadać będzie poszczególne punkty programu, prowadzić będzie konkursy dla dzieci i dorosłych. 13. Wynajem hostess oraz kelnerek (razem 10 osób, angaż na ok 6 h.) - dwie asystować będą konferansjerowi przy przeprowadzaniu konkursu oraz rozdawać będą gadżety promocyjne, ulotki z przepisami na dania rybne; pozostałe 8 wydawać będą potrawy do degustacji; 14. Zapewnienie następujących elementów koniecznych przy organizacji imprezy: 1. Zabezpieczenie medyczne ( wynajem ratownika medycznego) 6h - jedna usługa; 2. Ochrona uczestników ( wynajem ochroniarzy) 6h - 4 osoby; 3. obsługa techniczna - elektryk - jedna usługa; 4. obsługa techniczna - sprzątaczki - 5 osób; 5. Wynajem, rozstawienie oraz demontaż namiotów gastronomicznych o pow. 100 m2 + komplety stół + ława dla 100 biesiadników - jedna usługa; 6. Wynajem, rozstawienie oraz demontaż sceny 8 x 10 m z zadaszeniem - jedna usługa; 7. Wynajem, rozstawienie oraz demontaż aparatury nagłośnieniowej o mocy 2x 5KW oraz oświetlenia - jeden zestaw; 8. Wynajęcie, rozstawienie oraz demontaż 4 stanowisk wyposażonych w sprzęt do wydawania potraw do degustacji - 4 zestawy; 9. Wynajem przenośnych WC- 3 szt.; 10. Wynajem agregatu prądotwórczego, energia elektryczna - 1 szt.; 11. Ubezpieczenie kampanii - jedna usługa.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.dziemiany.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach