Przetargi.pl
Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz dla dorosłych - podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lewinie Kłodzkim

Gmina Lewin Kłodzki ogłasza przetarg

  • Adres: 57-343 Lewin Kłodzki, ul. Nad Potokiem 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8698428 , fax. 74 8698273
  • Data zamieszczenia: 2014-01-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Lewin Kłodzki
    ul. Nad Potokiem 4 4
    57-343 Lewin Kłodzki, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8698428, fax. 74 8698273
    REGON: 89071812000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://lewin-klodzki.bip-gov.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz dla dorosłych - podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lewinie Kłodzkim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi w zakresie przygotowywania, dostarczenia i wydawania gorących posiłków w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lewinie Kłodzkim przy ul. Kościelnej 1. Gorący posiłek obejmuje; 1) dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym - obiad dwudaniowy + kompot, w tym w ciągu jednego tygodnia (5 dni) powinien to być posiłek 3 razy danie mięsne (porcja mięsa plus ziemniaki lub ryż lub kasza lub kopytka lub makaron), 1 raz danie półmięsne, 1 raz danie bezmięsne (porcja ryby pozbawionej ości z ziemniakami i surówką lub inne danie bezmięsne np. pierogi z owocami, serem, pierogi leniwe i inne). 2) dla dorosłych - zupa z wkładką w postaci mięsa (wykluczamy używanie wędlin) z pieczywem. Preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, klopsowa, ogórkowa, grochowa, warzywna oraz rosół z makaronem. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki, sposób ich przygotowania oraz transportu powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r.nr 136 poz.914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostarczanych posiłków. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. O czystość termosów zadba Wykonawca posiłków. Posiłki muszą być gorące, gotowe do spożycia po ich dostarczeniu. Wykonawca będzie dostarczał tygodniowy jadłospis do ZSP Lewin Kłodzki. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lewinie Kłodzkim w godz. 12:00 - 13:00. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.). Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia naczyń dla potrzeb wydawanych posiłków oraz urządzenia zmywającego. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz zmywanie naczyń i sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku wraz ze zabieraniem odpadów. Zamawiający przewiduje, iż planowana ilość gorących posiłków będzie wynosić: a/ dla dzieci przedszkolnych - 15 szt./dziennie b/ dla dzieci szkolnych - 20 szt./dziennie c/ dla dorosłych - 20 szt./dziennie Na potrzeby porównania ofert należy przyjąć, iż Wykonawca w roku 2014 dostarczy: 3300 posiłków dla dzieci przedszkolnych, 4400 posiłków dla dzieci szkolnych oraz 4400 dla dorosłych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://lewin-klodzki.bip-gov.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach