Urząd Gminy ogłasza przetarg
- Adres: 32-210 Książ Wielki, ul. Warszawka 17
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 041 3838002 , fax. 041 3838002
- Data zamieszczenia: 2009-10-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy
ul. Warszawka 17 17
32-210 Książ Wielki, woj. małopolskie
tel. 041 3838002, fax. 041 3838002
REGON: 00054322600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.malopolska.pl/bip/ksiaz+wielki
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
CATERING - przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla szkół podstawowych na terenie Gminy Książ Wielki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest catering - przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla szkół podstawowych na terenie Gminy Książ Wielki w postaci gorących posiłków dla 90 uczniów 3 szkół podstawowych Gminy Książ Wielki uczęszczających na zajęcia świetlicy socjoterapeutycznej realizowanej w ramach projektu Dajmy sobie szansę finansowanemu ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Posiłki dostarczane będą do 3 szkół: - Szkoły Podstawowej w Antolce, - Szkoły Podstawowej w Książu Małym, - Szkoły Podstawowej w Książu Wielkim Posiłki dostarczane będą w okresie od 01.10.2009 do 31.12.2011 (z wyjątkiem przerw w nauce szkolnej). Do każdej z wyżej wymienionych szkół posiłki dostarczane będą 2 razy w tygodniu. Posiłki będą dostarczane w godzinach od 14.00 do 15.00. Posiłek powinien składać się z: - I dania, - II dania, - Kompotu, - Deseru (owoce, jogurt, słodycze, itp.) Wartość kaloryczna posiłku powinna zaspokajać zapotrzebowanie dziecka w wieku od 7-12 lat. Termin realizacji: od 01.10.2009 do 31.12.2011 (cały rok z wyjątkiem przerw w nauce szkolnej) W roku 2009 - termin realizacji: 12 tygodni (od 1 października 2009 roku do ostatniego dnia przed przerwą świąteczną 3 miesiące) W roku 2010 - termin realizacji: 35 tygodni (cały rok z wyjątkiem przerw w nauce szkolnej) W roku 2011 - termin realizacji: 35 tygodni (cały rok z wyjątkiem przerw w nauce szkolnej) Ilość zamówionych posiłków - razem w okresie od 01.10.2009 do 31 12.2011 dostarczonych będzie 14 700 posiłków. Wyszczególnienie: Ilość posiłków w tygodniu:. - Szkoła Podstawowa w Antolce - 2 razy w tygodniu dla 30 uczniów - Szkoła Podstawowa w Książu Małym - 2 razy w tygodniu dla 30 uczniów - Szkoła Podstawowa w Książu Wielkim - 2 razy w tygodniu dla 30 uczniów Razem: 3 szkoły x 30 uczniów x 2 dni w tygodniu = 180 posiłków Ilość dostarczanych posiłków w poszczególnych latach: Rok 2009 - Szkoła Podstawowa w Antolce - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 720 posiłków - Szkoła Podstawowa w Książu Małym - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 720 posiłków - Szkoła Podstawowa w Książu Wielkim - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 720 posiłków Razem do wszystkich szkół w roku 2009 dostarczonych będzie 2160 posiłków. Rok 2010 - Szkoła Podstawowa w Antolce - 35 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 2100 posiłków - Szkoła Podstawowa w Książu Małym - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 2100 posiłków - Szkoła Podstawowa w Książu Wielkim - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 2100 posiłków Razem do wszystkich szkół w roku 2010 dostarczonych będzie 6300 posiłków. Rok 2011 - Szkoła Podstawowa w Antolce - 35 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 2100 posiłków - Szkoła Podstawowa w Książu Małym - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 2100 posiłków - Szkoła Podstawowa w Książu Wielkim - 12 tygodni x 2 razy w tygodniu x 30 uczniów = 2100 posiłków Razem do wszystkich szkół w roku 2009 dostarczonych będzie 6300 posiłków Razem w okresie od 01.10.2009 do 31 12.2011 dostarczonych będzie 14 700 posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 27 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymgane.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tzn.: a) Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) Posiadajacy niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, d) Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy. 2. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą -spełnia - nie spełnia-, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Wykonawca obowiązany jest dołączyć do oferty następujące dokumenty i oświadczenia: a) w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy: - Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku spółek cywilnych: - należy przedłożyć wypisy z rejestru dla każdego ze wspólników - należy przedłożyć umowę spółki, - Koncesji, zezwolenia lub licencji jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji,zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem, - Oświadczenie Wykonawcy o tym , iż nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust 1 i 2 - sporządzone wg wzoru stanowiącego zał. nr 3 do niniejszej SIWZ. b) w celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia: - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu przez niego warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ, - Wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie, co najmniej 2 usługi przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia. c) w celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu przez niego warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy - sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ, - Dostarczyć aktualną na dzień składania ofert polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.malopolska.pl/bip/ksiaz+wielki
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług przygotowania i dostaw wyporcjowanych posiłków dla pacjentów Specjalistycznego Szpitala im. E. Szczeklika w Tarnowie w systemie cateringu.
Dodano: 2016-04-13 - Całodobowe wyżywienie pacjentów w formie cateringu oraz posiłki regeneracyjne dla pracowników
Dodano: 2015-11-23 - Przygotowanie i obsługa cateringu dla 1000 osób podczas Święta Szkoły
Dodano: 2015-03-27 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Krakowie
Dodano: 2015-02-05 - Całodobowe wyżywienie pacjentów w formie cateringu oraz posiłki regeneracyjne dla pracowników
Dodano: 2014-09-11 - Dożywianie uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 i Gimnazjum nr 1 w Miechowie w roku szkolnym 2014/2015.
Dodano: 2014-08-18 - Całodobowe wyżywienie pacjentów w formie cateringu oraz posiłki regeneracyjne dla pracowników
Dodano: 2014-07-02 - Usługi cateringowe dla WUP w Krakowie
Dodano: 2014-03-18 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Krakowie
Dodano: 2014-02-19 - Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Medycznego Centrum Kształcenia Podyplomowego Uniwersytetu Jagiellońskiego, ul. Grzegórzecka 20, 31-531 Kraków w roku 2014. Sprawa znak: DZP/CM/242/3-176/ZP/13
Dodano: 2014-01-30