Przetargi.pl
artykuły żywnościowe

Zakład Karny w Kwidzynie ogłasza przetarg

  • Adres: 82-500 Kwidzyn, ul. Lotnicza 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 055 27922945
  • Data zamieszczenia: 2009-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Kwidzynie
    ul. Lotnicza 1 1
    82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie
    tel. 055 27922945
    REGON: 00064902500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    artykuły żywnościowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - cukier 1.Cukier biały w opakowaniach 1 kg - w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15831200 - 4 cukier biały Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część II - makaron 1.Makaron gruby typu świderki, rurki w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 500 kg Kod CPV 15851100 - 9 makaron niegotowany Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część III - soja 1.Kotlet sojowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 70 kg 2.Kostka sojowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 70 kg 3.Granulat sojowy w opakowaniach do 2 kg - w ilości do 500 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część IV - artykuły strączkowe 1.Groch cały w opakowaniach do 10 kg - w ilości do 2 000 kg 2.Fasola drobny Jaś w opakowaniach do 10 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 03212200 - 2 warzywa strączkowe suszone, łuskane Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesiący. Część V - artykuły żywnościowe 1.Majonez w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 100 kg 2.Ocet w opakowaniach do 1 l - w ilości do 500 l 3.Musztarda w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 2 700 kg Kod CPV 15871273 - 8 majonez, 15871110 - 8 ocet, 15871250 - 1 musztarda Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część VI - artykuły rybne 1.Konserwa rybna w sosie pomidorowym w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 170g/szt - w ilości do 700 kg 2.konserwa rybna w oleju w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 170g/szt - w ilości do 700 kg 3.Śledź filet mrożony, płat, blok do 20 kg - w ilości do 300 kg 4.Paprykarz w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 330g/szt - w ilości do 2 000 kg Kod CPV 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, 15221000-3 ryby mrożone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi dla konserw 6 miesięcy, dla śledzia mrożonego 1 miesiąc. Część VII - zupy i sosy 1.Rosół wołowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 500 kg 2.Barszcz biały w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 3.Barszcz czerwony w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 500 kg 4.Zupa żurek w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 5.Zupa kalafiorowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 6.Zupa pieczarkowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 7.Zupa cebulowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 8.Zupa szparagowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 9.Zupa grzybowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 10.Zupa selerowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 11.Zupa brokułowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 12.Sos myśliwski w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 13.Sos węgierski w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 14.Sos cygański w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 15.Sos pieczeniowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 16.Sos boloński w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 300 kg 17.Sos pieczarkowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 18.Sos biały w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 300 kg Kod CPV 15891400 - 4 zupy, 15871260 - 4 sosy, 15891500-5 buliony Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część VIII - mąka 1.Mąka pszenna, typ 550, w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15612100 - 21 mąka pszenna Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część IX - kapusta kiszona 1.Kapusta kiszona w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 5 600 ( ilość na 6 miesięcy) Kod CPV 15331461 kapusta kiszona puszkowana Część X - jaja w proszku 1.Jaja w proszku całe w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 100 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część XI - ryż 1.Ryż długoziarnisty w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 5 000 kg Kod CPV 15614100 - 6 ryż długoziarnisty Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część XII - woda mineralna 1.Woda mineralna, niegazowana, butelki plastikowe 1,5 l - w ilości do 1 500 l Kod CPV 15981000 - 8 wody mineralne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące -warunki: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Z ubiegania się o zamówienia publiczne wyklucza się wykonawców którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust 1 Prawa zamówień publicznych wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust.3 Prawa zamówień publicznych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zawarte w formularzu ofertowym - załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach