Przetargi.pl
Adaptacja budynku MKS na przedszkole - wyposażenie kuchni wraz z zapleczem

Urząd Miasta Lędziny ogłasza przetarg

  • Adres: 43-143 Lędziny, ul. Lędzińska 55
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2014-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Miasta Lędziny
    ul. Lędzińska 55
    43-143 Lędziny, woj. śląskie
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Adaptacja budynku MKS na przedszkole - wyposażenie kuchni wraz z zapleczem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wyposażenie kuchni z zapleczem oraz wydawalni i zmywalni na I oraz II piętrze Miejskiego Przedszkola Nr 1 w Lędzinach w siedzibie przy ulicy Stadionowej zgodnie z załączonym wykazem (załącznik nr 1a do oferty), rysunkiem lokalizacji wyposażenia, załączoną dokumentacją projektową budowlaną i wykonawczą oraz ustaleniami z Zamawiającym. Asortyment będący przedmiotem zamówienia musi być fabrycznie nowy, nieużywany. 1. Wymagania szczegółowe do przedmiotu zamówienia: 1.1 W przypadku bloków wielostanowiskowych, wymagane jest takie dobranie poszczególnych urządzeń, aby zachowana została jedna linia ustawienia wyposażenia. 1.2 Wykonawca dostarczy na własny koszt i własne ryzyko oraz zamontuje fabrycznie nowe profesjonalne urządzenia kuchenne o wysokiej jakości i trwałości o klasie energetycznej AA, rok produkcji nie wcześniej niż 2013 rok, o parametrach materiałowych i użytkowych wymaganych przez Zamawiającego, wskazanych w załączniku Nr 1a do SIWZ. Tabela wyposażenia kuchni i kalkulacja ceny ofertowej. 1.3 Wykonawca winien skalkulować ewentualną konieczność przystosowania już istniejących instalacji do wymogów wyposażenia zgodnie z technologią oraz dostarczyć elementy konieczne do funkcjonowania dostarczonych urządzeń, takie jak: króćce przyłączeniowe, syfony, złączki, przewody o wymaganych parametrach materiałowych, użytkowych i technologicznych. 1.4 Przed przystąpieniem do realizacji zamówienia wskazane jest, by Wykonawca przeprowadził wizję lokalną oraz dokonał niezbędnych pomiarów na budowie w celu dostosowania wymiarów wyposażenia do wymiarów pomieszczeń i uzyskania informacji koniecznych do prawidłowej realizacji zadania pod względem technicznym. Wszystkie koszty związane z jej przeprowadzeniem ponosi Wykonawca. 1.5. Wykonawca zobowiązany jest do przeprowadzenia prób zainstalowanego wyposażenia kuchni na własny koszt. 1.6 Wszystkie szkody spowodowane przez Wykonawcę i powstałe w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązuje się usunąć na własny koszt. 1.7 Zamawiający wymaga udzielenia przez Wykonawcę gwarancji na dostarczone urządzenia oraz wykonane prace instalacyjne na okres 24 miesięcy, jeżeli gwarancja producenta urządzenia jest dłuższa obowiązuje gwarancja producenta. 1.8 Serwis gwarancyjny wynosi: 1.8.1 maksymalny czas liczony od chwili zgłoszenia awarii do chwili przybycia serwisanta - 24 godziny, do chwili usunięcia awarii - 7 dni, w przypadku naprawy przekraczającej 7 dni kalendarzowych, Wykonawca zapewni urządzenie zastępcze na czas naprawy o parametrach nie gorszych niż urządzenie naprawiane. 1.8.2 Wykonawca wykona naprawę w pierwszej kolejności u Zamawiającego, a jeżeli nie jest to możliwe to w autoryzowanym serwisie. 1.8.3. Wykonawca przeprowadzi bezpłatny przegląd w okresie gwarancji min. 1 raz w roku, czyli min. 2 razy w okresie trwania gwarancji. 1.8.4 Wykonawca w okresie gwarancyjnym, tj. 24 miesięcy zobowiązany będzie do bezpłatnego przeszkolenia personelu kuchni w zakresie obsługi dostarczonych urządzeń. 1.8.5 W całym okresie udzielonej gwarancji Wykonawca zapewni przyjmowanie zgłoszeń telefonicznie lub faksem w dni robocze w godz.: 8:00 - 16:00. 1.9. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia kart gwarancyjnych dostarczonego sprzętu, instrukcję obsługi w języku polskim i certyfikatów CE. 1.10.Wyspecyfikowanie w załączniku Nr 1a- Tabela wyposażenia kuchni z zapleczem oraz wydawalni i zmywalni na I oraz II piętrze i kalkulacja ceny ofertowej urządzenia Zamawiający traktuje w sposób określony w art. 29 ust. 3 ustawy Pzp. Dopuszcza złożenie oferty na dostawę urządzeń, które są równoważne pod względem technicznym. Przez urządzenie równoważne uważa się urządzenie nie pochodzące od wskazanego w opisie producenta (pochodzące np. z produkcji licencyjnej oraz od innych wytwórców), spełniające wszystkie wymogi, normy i parametry techniczne, o wydajności odpowiadającej wskazanemu urządzeniu oraz wykonane w całości z nowych elementów. 1.11. Meble ze stali nierdzewnej muszą być spawane, zlewy wyposażone w syfony. 1.12. Wszelakie wątpliwości powstałe w trakcie zamówienia winny być konsultowane i uzgadniane z Zamawiającym. 1.13. Wykonawca powinien przedłożyć odpowiednie certyfikaty lub atesty, o których mowa w rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 4 000,00 PLN (słownie: cztery tysiące złotych). 2.Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. 3.Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: a.pieniądzu przelewem, na konto Zamawiającego: numer rachunku: BS Tychy 42 8435 0004 0000 0000 6233 0008 (za datę wniesienia wadium w pieniądzu uważa się datę uznania na rachunku Zamawiającego); b.poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy musi być poręczeniem pieniężnym, c.gwarancjach ubezpieczeniowych; d.gwarancjach bankowych; e.poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.ledziny.pl/content/show.php?pg=przetargi
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach