Przetargi.pl
323.2022 Wyłonienie wykonawcy w zakresie usług cateringowych i gastronomicznych dla potrzeb uczestników Konferencji IBIC 2022, w podziale na 2 części.

UNIWERSYTET JAGIELLOŃSKI ogłasza przetarg

  • Adres: 31-007 Kraków, ul. Gołębia 24
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-08-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: UNIWERSYTET JAGIELLOŃSKI
    ul. Gołębia 24
    31-007 Kraków, woj. małopolskie
    REGON: 000001270
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uj.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    323.2022 Wyłonienie wykonawcy w zakresie usług cateringowych i gastronomicznych dla potrzeb uczestników Konferencji IBIC 2022, w podziale na 2 części.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Kompleksowa usługa cateringowa dla uczestników IBIC 2022 odbywającej się w dniach 9-15.09.2022 r. w Krakowie, w salach Audytorium Maximum (ul. Krupnicza 33) – Część 1Organizacja uroczystej kolacji w dniu 14.09.2022 r. dla 250 uczestników Konferencji 2022 – Część 2.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym – zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą że:2.1 posiadają aktualne zaświadczenie i/lub decyzję wydaną przez właściwy terenowo organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, na mocy postanowień ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. 2020 poz. 2021 z późn. zm.) i związanych z nią aktów wykonawczych, o wpisie jego zakładu do rejestru i/lub zatwierdzeniu jego firmy, jako zakładu spełniającego odpowiednie wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej, w tym również cateringowej oraz2.2 posiadają aktualną koncesję/zezwolenie na sprzedaż napojów alkoholowych zawierających do 18% alkoholu związaną (e) z organizacją przyjęć w dowolnym miejscu.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa – zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.4. Zdolność techniczna lub zawodowa – o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz wykażą, że:4.1 w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują główne usługi, tj. dwa zmówienia (dwa odrębne kontrakty) obejmujące swym przedmiotem usługi cateringowe świadczone w ramach konferencji/sympozjów/zjazdów organizowanych dla minimum 250 osób i trwających minimum 2 dni każda(y) (wyklucza się imprezy plenerowe, piknikowe oraz zawody sportowe i inne), a usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez „usługi cateringowe” rozumie się usługę polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu minimum dwóch przerw kawowych i minimum jednego lunchu dla wszystkich uczestników każdego dnia konferencji/sympozjum/zjazdu i minimum jednego uroczystego przyjęcia dla wszystkich uczestników konferencji/sympozjum/zjazdu – dotyczy części 1. Powyższy warunek zostanie spełniony przy założeniu, iż wykonawca wykaże, że realizacja dwóch zamówień, nastąpiła na podstawie dwóch, odrębnych umów.4.2 w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują główne usługi, tj. dwa zamówienia (dwa odrębne kontrakty) obejmujące swym przedmiotem usługi gastronomiczne dla grupy zorganizowanej, liczące nie mniej niż 250 osób, a usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez „usługi gastronomiczne” rozumie się usługę polegającą na przygotowaniu i podaniu posiłku w miejscu, w którym jest on przyrządzany, np. w restauracji – dotyczy części 2. Powyższy warunek zostanie spełniony przy założeniu, iż wykonawca wykaże, że realizacja dwóch zamówień, nastąpiła na podstawie dwóch, odrębnych umów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-30

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach