Przetargi.pl
1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w Gimnazjum Nr 1 w Lublińcu przy ulicy Płk. Wilimowskiego 8, Gimnazjum Nr 2 w Lublińcu przy ulicy Droniowickiej 45, Zespole Szkół Katolickiego Stowarzyszenia Wychowawców w Lublińcu przy ulicy Piłsudskiego 8 oraz uczestników Domu Dziennego Pobytu Klub Seniora w Lublińcu przy ulicy Piłsudskiego 8.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lublińcu ogłasza przetarg

  • Adres: 42-700 Lubliniec, ul. Oświęcimska 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 34 3562005 , fax. 34 3513378
  • Data zamieszczenia: 2012-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lublińcu
    ul. Oświęcimska 30 30
    42-700 Lubliniec, woj. śląskie
    tel. 34 3562005, fax. 34 3513378
    REGON: 15052841400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.lubliniec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w Gimnazjum Nr 1 w Lublińcu przy ulicy Płk. Wilimowskiego 8, Gimnazjum Nr 2 w Lublińcu przy ulicy Droniowickiej 45, Zespole Szkół Katolickiego Stowarzyszenia Wychowawców w Lublińcu przy ulicy Piłsudskiego 8 oraz uczestników Domu Dziennego Pobytu Klub Seniora w Lublińcu przy ulicy Piłsudskiego 8.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ I - przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół: Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Zespół Szkół Katolickiego Stowarzyszenia Wychowawców im. E. Stein w Lublińcu. II ŚNIADANIE DLA UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ KATOLICKIEGO STOWARZYSZENIA WYCHOWAWCÓW IM. E. STEIN W LUBLIŃCU 1. Posiłek w postaci II śniadania przeznaczony jest dla uczniów w ramach Gminnego Programu i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych oraz Przeciwdziałania Narkomanii. 2. Proponowane II śniadanie powinno składać się z: a) różnego rodzaju pieczywa: pszenne, razowe (o wadze min. 100 gram, posmarowanego masłem bądź margaryną śniadaniową min. 10 gram). Kanapka powinna zawierać przykładowo takie produkty jak: - 2 plastry szynki lub innej wędliny (min. 30 gram); - 2 plastry sera żółtego (min. 30 gram); - dżem, miód ( min. 30 gram); - ser topiony, pasztet drobiowo- warzywny, paprykarz, pasty do kanapek - np. rybne, jajeczne, serowe (min. 30 gram); - ser biały ( 40 gram ); Przy czym kanapki (w zależności od składu) będą wzbogacane dodatkami w postaci: liść sałaty, 2 plastry pomidora, 3 plastry ogórka świeżego lub kiszonego, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, ketchup, majonez, itp.). Masa całkowita kanapki nie może być mniejsza niż 150 gram. Każda kanapka powinna być zapakowana oddzielnie (woreczek foliowy, papierowy lub folia). b) słodkiego ciastka, drożdżówki (np. z dżemem, serem, budyniem) + owoc. Zamawiający nie dopuszcza, aby II śniadanie przygotowane w tej formie występowało częściej niż raz w tygodniu. Szacunkowa ilość dni żywieniowych dla uczniów korzystających z II śniadania - 182 Dzienna szacunkowa ilość uczniów korzystających z II śniadania- 6 Planowana godzina wydawania II śniadania9:45 - 10:00 OBIAD DLA UCZNIÓW SZKÓŁ: GIMNAZJUM NR 1, GIMNAZJUM NR 2, ZESPÓŁ SZKÓŁ KATOLICKIEGO STOWARZYSZENIA WYCHOWAWCÓW IM. E. STEIN W LUBLIŃCU 1. Gorący posiłek jest przeznaczony dla uczniów objętych dożywianiem w ramach programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania - ustawa z dnia 29 grudnia 2009 roku o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz. U. z 2005 roku Nr 267, poz. 2259 ze zmianami). 2. Gorący posiłek zostanie przygotowany w postaci codziennych obiadów dwudaniowych w następującej formie: a) zupa, która ma być przygotowana na wywarze mięsno - warzywnym (400 ml); b) zupa (w zależności od rodzaju) powinna być podawana z pieczywem (1 bułka lub 2 kromki chleba); c) drugie danie powinno być posiłkiem mięsnym, rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami (150 gram) oraz napój lub kompot do popicia (200 ml). Do mięsa lub ryb (od 100 gram) należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron (200 gram). Nie częściej niż raz na dwa tygodnie drugie danie mogą stanowić także: pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron, bigos, fasolka po bretońsku, itp. o gramaturze 400 gram na porcje. 3. Gorący posiłek powinien zawierać dodatek białkowy (50 gram). W zależności od formy podania wkładka białkowa powinna znajdować się w zupie bądź w drugim daniu. 4. Gorący posiłek winien zawierać od 900 do 1200 kcal. 5. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni nastąpiła powtarzalność tej samej zupy lub drugiego dania. Gimnazjum Nr 1: Szacunkowa ilość dni żywieniowych dla uczniów korzystających z obiadu - 176 Dzienna szacunkowa ilość uczniów korzystających z obiadu- 20 Planowana godzina wydawania obiadu- 12:20 Gimnazjum Nr 2: Szacunkowa ilość dni żywieniowych dla uczniów korzystających z obiadu - 176 Dzienna szacunkowa ilość uczniów korzystających z obiadu- 25 Planowana godzina wydawania obiadu- 13:20 Zespół Szkół Katolickiego Stowarzyszenia Wychowawców im. E. Stein w Lublińcu: Szacunkowa ilość dni żywieniowych dla uczniów korzystających z obiadu - 182 Dzienna szacunkowa ilość uczniów korzystających z obiadu- 6 Planowana godzina wydawania obiadu- 12:35 - 12:55 Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2 oraz Zespół Szkół Katolickiego Stowarzyszenia Wychowawców im. E. Stein w Lublińcu zapewniają pomieszczenie do wydawania i spożywania posiłków przez uczniów wraz z opieką pracownika szkoły wskazanego przez Dyrektora. CZĘŚĆ II - przygotowanie i dostawa posiłków dla uczestników placówki Domu Dziennego Pobytu Klub Seniora w Lublińcu Dla uczestników Domu Dziennego Pobytu Klub Seniora należy przygotować jeden posiłek dziennie w postaci obiadu dwudaniowego z wyłączeniem dań słodkich oraz z uwzględnieniem wcześniej zamówionych diet. Obiad dwudaniowy powinien składać się z: a) zupy, która ma być przygotowana na wywarze mięsno - warzywnym (400 ml); zupa (w zależności od rodzaju) powinna być podawana z pieczywem (1 bułka lub 2 kromki chleba); b) drugiego dania, które powinno być posiłkiem mięsnym, rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami (150 gram) oraz napój lub kompot do popicia (200 ml). Do mięsa lub ryb (od 100 gram) należy podać ziemniaki lub zamienniki, typu: ryż, kasza, makaron (200 gram). Nie częściej niż raz na dwa tygodnie drugie danie mogą stanowić także: pierogi, krokiety z nadzieniem, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi, makaron, bigos, fasolka po bretońsku, itp. o gramaturze 400 gram na porcje. 3. Gorący posiłek powinien zawierać dodatek białkowy (50 gram). W zależności od formy podania wkładka białkowa powinna znajdować się w zupie bądź w drugim daniu. 4. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 10 dni nastąpiła powtarzalność tej samej zupy lub drugiego dania. Dom Dziennego Pobytu Klub Seniora: Średnia liczba obiadów w miesiącu - 409 Planowana godzina wydawania obiadu - 13:30 Obiad należy dostarczyć do placówki DDP Klub Seniora w dniach od poniedziałku do piątku każdego tygodnia w okresie trwania umowy za wyjątkiem świąt. W wyjątkowych sytuacjach, za zgodą i/lub na wniosek Zamawiającego dostawa posiłków może odbywać się w innych dniach i/lub godzinach po uprzednim uzgodnieniu z Wykonawcą. Wydawanie posiłków następować będzie zaraz po ich dostarczeniu. Placówka dysponuje pomieszczeniem do spożywania posiłków przez uczestników Domu Dziennego Pobytu Klub Seniora. Uczestnikami Domu Dziennego Pobytu Klub Seniora są osoby w wieku pomiędzy 36 a 94 rokiem życia z różnymi schorzeniami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.lubliniec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach