Przetargi.pl
13P.23 Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów szpitala Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie.

Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc ogłasza przetarg

  • Adres: 75-252 Koszalin, Niepodległości 44-48
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-09-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc
    Niepodległości 44-48
    75-252 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    REGON: 000290759
  • Adres strony internetowej zamawiającego: szgichp.med.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    13P.23 Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów szpitala Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów Szpitala Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie w zakresie przygotowywania i wydawania w miejscu (tj. w kuchni Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie) posiłków całodobowych przez 7 dni w tygodniu, zwykłych i dietetycznych z produktów zakupionych przez Wykonawcę, przy uwzględnieniu jednostek chorobowych pacjentów szpitala oraz prowadzenie stołówki dla pracowników, w zakresie określonym w SWZ.2. Szczegółowe zasady i zakres świadczonych usług objętych przedmiotem zamówienia określa Opis przedmiotu zamówienia -załącznik nr 1 do SWZ oraz projektowane postanowienia umowy – załącznik nr 9 do SWZ.3. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia przedmiotowej usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z Ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) wraz z aktami wykonawczymi.4. Usługi objęte przedmiotem umowy będą realizowane w kuchni Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie na podstawie odrębnej Umowy najmu stanowiącej załącznik nr 10 do SWZ.5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składnia ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowi niepodzielną całość. Dzielenie zamówienia mogłoby spowiadać nadmierne trudności techniczne i dodatkowe koszty wykonania zamówienia, a także potrzebą skoordynowania działań rożnych Wykonawców realizujących poszczególne części przedmiotu zamówienia na ograniczonym terenie. Ponadto istniałoby ryzyko niewykonania części zamówienia. Brak podziału na części nie narusza zasady uczciwej konkurencji, ponieważ nie wpływa na krąg Wykonawców zdolnych do wykonania zamówienia i nie stanowi bariery do ubiegania się o zamówienie małym i średnim przedsiębiorstwom.6. Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzenia wizji lokalnej miejsca wykonywania zamówienia wyborowi wykonawcy, jako czynności pomocniczej w celu prawidłowego przygotowania oferty, po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i godziny. Zainteresowani Wykonawcy są zobowiązani do przesłania drogą elektroniczną na adres przetargi@szgichp.med.pl informacji dotyczącej ustalenia terminu wizji. Odbycie wizji lokalnej nie stanowi warunku udziału w postępowaniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894220-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1.2. spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym -Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, - Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że na dzień składania ofert posiada aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, o których mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2023 r. poz. 1448).W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodoweji zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;4) zdolności technicznej lub zawodowej – Wykonawca spełni warunek:4.1) jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert,a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał,a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych wykonuje minimum dwie usługiw zakresie świadczenia żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki, realizowanych w ramach jednej umowy trwającej nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy o wartości min. 300 000,00 zł brutto, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączeniem dowodów, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy (wzór wykazu stanowi Załącznik nr 4 do SWZ).Warunek powyższy zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonana lub wykonywana usługa będzie trwała nieprzerwanie przez okres 6 miesięcy i jej wartość będzie wynosiła min. 300 000,00 zł brutto.Jedna usługa oznacza usługę wykonaną/wykonywaną na podstawie jednej umowy.W przypadku usług będących w trakcie wykonywania wymaganie czasu i wartości wykonywania wykazanej usługi dotyczy części umowy już zrealizowanej tj. od dnia rozpoczęcia wykonywania usługi do upływu terminu składania ofert.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, Zamawiający uzna warunek określony w rozdziale VIII SWZ pkt. 1 ppkt 1.2 4 4.1 za spełniony, jeżeli co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wykaże samodzielnie spełnianie wymaganego warunku. Nie dopuszcza się łączenia potencjałów Wykonawców składających ofertę wspólnieNiniejsze postanowienia stosuje się analogicznie w przypadku polegania przez Wykonawcę na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp.Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonanych wspólniez innymi wykonawcami, wykaz usług, o którym mowa powyżej dotyczy usług, w których wykonaniu Wykonawca bezpośrednio uczestniczył.4.2) jeżeli wykaże osoby skierowane do realizacji zamówienia, w szczególności odpowiedzialne za świadczenie usługi wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczeniai wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informację o podstawie do dysponowania tymi osobami.Wykonawca, jest zobowiązany wskazać osoby, którymi dysponuje lub będzie dysponował na etapie realizacji zamówienia spełniające następujące wymagania tj.:a) minimum 1 osobą pełniącą funkcję dietetyka, posiadającą wykształcenie wyższe z tytułem magistra lub licencjata na kierunku dietetyka oraz minimum 1 rok stażu pracy w zawodzie dietetyk w jednostkach udzielających świadczeń żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki,b) minimum 1 osobą pełniącą funkcję kucharza, posiadającym min. wykształcenie gastronomiczne oraz minimum 1 rok stażu pracy w zawodzie kucharz w jednostkach udzielających świadczeń żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki,c) minimum dwiema osobami pełniącymi funkcję pomocy kuchennych, posiadającymi wykształcenie min. zawodowe.Wzór wykazu osób stanowi Załącznik nr 5 do SWZ.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, Zamawiający uzna warunek określony w rozdziale VIII SWZ pkt 1 ppkt 1.2 4 4.2 za spełniony, jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wykażą łącznie spełnianie wymaganego warunku.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-26

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach