Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach ogłasza przetarg
- Adres: 40-038 Katowice, ul. J. Lompy 19
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2002050 , fax. 032 2002060
- Data zamieszczenia: 2014-08-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach
ul. J. Lompy 19 19
40-038 Katowice, woj. śląskie
tel. 032 2002050, fax. 032 2002060
REGON: 27020829200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.katowice.kwp.policja.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZP-2380-168, 324-38/2014 Wyżywienie- posiłki profilaktyczne dla policjantów OPP KWP w Katowicach oraz SPPP w Bielsku - Białej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Nazwa nadana zamówieniu: ZP-2380-168, 324-38/2014 Wyżywienie - posiłki profilaktyczne dla policjantów. 2. Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna polegająca na wyżywieniu rozumianym jako posiłki profilaktyczne dla policjantów OPP KWP w Katowicach oraz SPPP w Bielsku - Białej. 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 zadania: Zadanie nr 1 Wyżywienie - posiłki profilaktyczne dla policjantów OPP KWP w Katowicach Zadanie nr 2 Wyżywienie - posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP w Bielsku - Białej 4. Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia znajdują się: 4.1 w załączniku nr 3 do SIWZ - Opis przedmiotu zamówienia 4.2 w załączniku nr 2 do SIWZ - Umowa projekt 5. Zamawiający wymaga, aby placówka gastronomiczna - punkt wydawania posiłków była czynna siedem dni w tygodniu -od poniedziałku do piątku, w soboty, niedziele i święta: Zadanie 1 Wyżywienie - posiłki profilaktyczne dla policjantów OPP KWP w Katowicach - w godzinach od 08:00 do 20:00 Zadanie nr 2 Wyżywienie - posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP w Bielsku - Białej - w godzinach od 08:00 do 18:00 zgodnie z zapisem § 2 pkt 1 lit. c) projektu umowy. 6. Wykonawca zapewnia zróżnicowany jadłospis w tym gorący posiłek. 7. Wykonawca zapewni, że posiłki przygotowywane będą w miejscu ich wydawania, bez możliwości zamiany posiłków na inne artykuły (napoje). 8. Wykonawca winien zapewnić takie warunki lokalowe aby umożliwić spożywanie posiłków na miejscu. W tym celu Wykonawca winien dysponować lokalem wyposażonym w odpowiednią liczbę mebli (miejsca siedzące przy stoliku) i urządzeń, które umożliwią spożywanie posiłków przez co najmniej 60 osób jednocześnie w przypadku Zadania nr 1 OPP KWP w Katowicach, co najmniej 50 jednocześnie w przypadku Zadania nr 2 SPPP w Bielsku - Białej. 9. Cenę oferty stanowi wysokość marży wyrażonej w procentach za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłków, przygotowania i wydania posiłków. 9.1 Zamawiający wymaga wskazania ceny (marży)w załączniku nr 1 do SIWZ - Formularzu ofertowym. 9.2 Cena (marża) za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłku, przygotowania i wydania posiłku nie może przekroczyć 100 % wartości pieniężnej normy posiłku profilaktycznego, a która wynosi za osobodzień 2,99 złotych netto i została określona w oparciu o Decyzję NR 1/11 Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 04 października 2011 r. w sprawie określenia wartości pieniężnych norm wyżywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i Biura Ochrony Rządu. 9.3 Marża jest składnikiem kosztu posiłku profilaktycznego (K), który zostanie wyliczony przez Zamawiającego za osobodzień w następujący sposób: wartość pieniężna normy żywieniowej, która wynosi za osobodzień 2,99 złotych netto (S) pomnożona przez marżę wyrażoną w procentach za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłku, przygotowania i wydania posiłku (M), pomnożona przez stawkę podatku od towarów i usług wyrażonego w procentach (VAT). K = S x M x VAT 9.4 Wartość pieniężna normy może ulec zmianie z chwilą wydania nowych Decyzji w tej kwestii. 9.5 W przypadku podania ceny oferty (marży) wyższej niż 100 % wartości pieniężnej normy, oferta zostanie odrzucona na podst. art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy PZP 10. Cena oferty (marża) będzie w celu wyboru najkorzystniejszej oferty i będzie obowiązywała przez cały okres umowy. 11. Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował placówką gastronomiczną spełniającą wymogi sanitarno - epidemiologiczne określone dla podmiotów prowadzących działalność w zakresie wyżywienia zbiorowego położoną w odległości: w przypadku zadania nr 1 - w odległości nie więcej niż 5 km licząc po trasie od miejsca siedziby tj. ul. Koszarowa 17 w Katowicach; w przypadku zadania nr 2 - w odległości nie więcej niż 10 km licząc po trasie od miejsca siedziby tj. ul. Zwierzyniecka 9 w Bielsku - Białej. UWAGA : Odległość od ul. Koszarowa 17 w Katowicach/ ul. Zwierzyniecka w Bielsku - Białej do miejsca placówki gastronomicznej należy wyliczyć za pomocą programu www.zumi.pl tj. po załadowaniu się strony www.zumi.pl nacisnąć zakładkę -wyznaczanie trasy, następnie nacisnąć zakładkę -własna trasa- po czym w pozycji 1 wpisać adres ul. Koszarowa 17, Katowice, ul. Zwierzyniecka 9, Bielsko - Biala a w pozycji 2 wpisać adres miejsca świadczenia usługi. (odpowiednio dla wybranego zadania) W przypadku podania odmiennej liczby kilometrów niż wskazane w programie zumi.pl Zamawiający uzna to za inną omyłkę polegającą na niezgodności z SIWZ i na podstawie art. 87 ust. 2 pkt. 3 ustawy Pzp wpisze właściwą wartość do formularza ofertowego zgodną z ww sposobem obliczenia odległości. 12. Umowa w niniejszym postępowaniu zostanie zawarta na kwotę podaną w trakcie otwarcia ofert. 13. Wykonawca może powierzyć wykonanie zamówienia podwykonawcom. Zamawiający wymaga od Wykonawcy oświadczenia złożonego w załączniku nr 1 do SIWZ - formularzu ofertowym czy powierza podwykonawcy-com wykonanie zamówienia. W przypadku powierzenia podwykonawcy-com wykonania zamówienia Zamawiający wymaga wskazania zakresu jaki będzie realizował Wykonawca przy jego-ich udziale. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość placówki od siedziby Zamawiającego
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.slaska.policja.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w miejscu wskazanym przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-27 - Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Dodano: 2016-07-26 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze - Centrum
Dodano: 2016-06-16 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze
Dodano: 2016-05-30 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkoleń, spotkań, konferencji na potrzeby Instytucji Pośredniczącej dla Regionalnych Inwestycji Terytorialnych Subregionu Południowego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2016 roku.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Biura ds. Planowania Przestrzennego
Dodano: 2016-04-14 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Wydziału Komunikacji Społecznej w 2016 roku
Dodano: 2016-03-11 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w rozbiciu na zakresy
Dodano: 2016-02-19 - Świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) dla Wydziału Rozwoju Regionalnego, Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Wydziału Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-02-18