Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów Sztuka gotowania dla relaksu i nastroju dla uczestników projektu systemowego pn. Sprawni i samodzielni - edycja VII 2014, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg

  • Adres: 05-402 Otwock, ul. Komunardów 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 27 7194810 , fax. 27 7792433
  • Data zamieszczenia: 2014-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie
    ul. Komunardów 10 10
    05-402 Otwock, woj. mazowieckie
    tel. 27 7194810, fax. 27 7792433
    REGON: 01605932800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pcprotwock.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów Sztuka gotowania dla relaksu i nastroju dla uczestników projektu systemowego pn. Sprawni i samodzielni - edycja VII 2014, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów Sztuka gotowania dla relaksu i nastroju dla Uczestników projektu pn. Sprawni i Samodzielni - edycja VII 2014, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Kryteria ogólne: 1. Rekrutację uczestników zajęć prowadzi Zamawiający. 2. Zajęcia powinny być prowadzone w formie warsztatów i ćwiczeń praktycznych. 3. Zastosowane metody nauczania powinny być dostosowane do tematyki prowadzonych zajęć oraz poziomu wiedzy osób objętych zajęciami, a także uwzględniać indywidualne podejście do każdego z uczestników. 4. Warunki pracy osób uczestniczących w zajęciach organizowanych muszą być zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy. 5. W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: a. ubezpieczenie wszystkich Uczestników, b. serwis kawowy (kawa, herbata w tym herbata smakowa, cukier, mleko, woda mineralna, soki, ciastka suche) w czasie realizowanych zajęć projektu, c. materiały szkoleniowe w kolorze w formie skoroszytu w teczce biurowej dla każdego uczestnika d. materiały dydaktyczne w postaci artykułów spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia e. odzież ochronną dla uczestników. 6. Z uwagi na współfinansowanie projektu ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Wykonawca jest zobowiązany podjąć odpowiednie działania informacyjne i promocyjne zgodne z Wytycznymi dotyczącymi realizacji projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zamieszczonymi na stronie internetowej:www.efs.gov.pl, www.mrr.gov.pl lub www.funduszestrukturalne.gov.pl, obejmujące między innymi odpowiednie oznaczenie sal zajęciowych, materiałów szkoleniowych, wydanych zaświadczeń i certyfikatów. 7. Wykonawca zobowiązany jest do sprawowania nadzoru nad frekwencją uczestników zajęć oraz bieżącego informowania Zamawiającego w formie ustnej, telefonicznej lub pisemnej o każdej nieobecności uczestnika na zajęciach. 8. Wykonawca zapewni kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje i umiejętności adekwatne do zakresu programowego prowadzonych przez nich zajęć oraz czynne uczestnictwo w procesie dydaktycznym wszystkich wykładowców i trenerów wyszczególnionych w ofercie przetargowej, co będzie miało swoje odzwierciedlenie w dzienniku zajęć. Wykaz kadry, która będzie brała udział w realizacji zajęć Wykonawca sporządzi i dostarczy Zamawiającemu zgodnie z Załącznikiem nr 7 do SIWZ. 9. W przypadku gdy wystąpią okoliczności, że zbędnym lub niemożliwym stanie się przeprowadzenie zajęć dla liczby osób wskazanych w SIWZ, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby osób skierowanych na zajęcia i tym samym zmniejszenia wynagrodzenia należnego Wykonawcy adekwatnie do liczby przeszkolonych osób. 10. Zamawiający zastrzega możliwość modyfikacji załączonego do umowy harmonogramu zajęć, który zostanie zaakceptowany przez Zamawiającego w dniu podpisania umowy z tym, że nie później niż na trzy dni przed rozpoczęciem zajęć. Kryteria szczegółowe: 1. Miejsce realizacji zajęć: w kuchni dydaktycznej PCPR w Otwocku (kuchnia w pełni wyposażona). 2. Termin realizacji zajęć: od 24.03.2014 r. do 06.04.2014 r. 3. Ilość uczestników: 16 osób. 4. Ilość godzin poszczególnych zajęć jest następująca: 3 grupy po 5-6 osób. Przygotowanie i przeprowadzenie warsztatów Sztuka gotowania dla relaksu i nastroju (25 godzin dla jednej grupy). Zajęcia powinny odbywa się w godzinach 8-15, przy czym dzienny wymiar zajęć nie powinien przekroczyć 9 godzin dydaktycznych. Dopuszcza się realizację szkolenia w soboty i niedzielę w wyjątkowych sytuacjach, za zgodą Zamawiającego. Zajęcia powinny obejmować co najmniej następującą tematykę: carving jako sztuka dekorowania, dekorowanie stołu, kuchnia włoska (I dzień-kuchnia włoska przygotowanie min. 3 posiłków w tym 2 na ciepło z elementami carvingu oraz dekorowania stołu, II dzień-kuchnia polska przygotowanie min. 3 posiłków w tym 2 na ciepło z elementami carvingu oraz dekorowania stołu, II dzień-desery ciasta przygotowanie min. 3 deserów z elementami carvingu oraz dekorowania stołu. 1 godz. dydaktyczna powinna wynosić 45 minut w każdym dniu zajęć. 5. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu przed podpisaniem umowy szczegółowy program zajęć obejmujący nazwę, zakres zajęć, tematy i czas trwania zajęć oraz ich wymiar ze wskazaniem wykwalifikowanej kadry dydaktycznej do jego prowadzenia. 6. W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca jest zobowiązany zapewnić: a) wyżywienie dla 16 osób (jak w ust. 3) w trakcie trwania zajęć, składające się z: - serwisu kawowego dla 16 osób (jak w ust. 3) uzupełniany w trakcie zajęć, składający się z kawy, herbaty, cukru, mleka i napojów zimnych takich jak: woda mineralna, soki owocowe, po ok. 0,5 l dziennie na osobę oraz ciastek suchych i słonych paluszków, b) materiały szkoleniowe zgodne z tematyką zajęć (plus dodatkowo, jeden egzemplarz materiałów dla Zamawiającego) dla 16 osób (jak w ust. 3) - w tym zapewnienie produktów niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia, c) materiały dydaktyczne w postaci artykułów spożywczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia dla 16 osób (jak w ust. 3), d) materiały piśmiennicze w formie skoroszytu i długopisu w teczce biurowej dla 16 osób (jak w ust. 3), książka/książki kucharskie z przepisami przygotowanych dań lub potraw, e) ubezpieczenia wszystkich uczestników zajęć 16 osób (jak w ust. 3), 7. Wykonawca będzie prowadził dokumentację zajęć w postaci: a) dziennika zajęć zawierającego: listę obecności, wymiar godzin i tematy zajęć oraz podpis prowadzącego, b) imiennej listy z podpisami uczestników zajęć potwierdzających odbiór materiałów szkoleniowych, c) imiennej listy potwierdzającej odbiór przez uczestników materiałów piśmienniczych, d) imiennej listy potwierdzającej skorzystanie przez uczestników z oferowanego serwisu kawowego, e) rejestru wydanych zaświadczeń, certyfikatów; f) kserokopie zaświadczeń g) ankiety oceniające zajęcia h) sprawozdanie merytoryczne, i) zdjęcia na płycie CD lub DVD 8. Dokumentacja zajęć, zaświadczenia, certyfikaty, materiały szkoleniowe oraz sale zajęciowe powinny być oznakowane zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 9. Wykonawca przeprowadzi wśród uczestników na zakończenie zajęć ankietę oceniającą zajęcia) oraz przekaże ją Zamawiającemu. Ankieta musi zawierać nazwę Zamawiającego oraz oznaczenia i napisy dotyczące współfinansowania projektu przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 10. Wykonawca wykona dokumentację fotograficzną (minimum 50 zdjęć) zajęć i przekaże ją Zamawiającemu (na płycie CD lub DVD) wraz z pozostałą dokumentacją z zajęć 11. W ramach rozliczenia zamówienia Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu w terminie 14 dni od dnia zakończenia zajęć a) potwierdzone za zgodność z oryginałem kserokopie dokumentów zajęć, o których mowa w ust. 7, b) sprawozdanie merytoryczne lub raport z realizacji zajęć, zawierający imienny wykaz osób, które ukończyły zajęciach lub nie ukończyły zajęć oraz omówienie nabytych przez uczestników umiejętności (opis uzyskanych rezultatów, ocena postępów uczestników zajęć).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pcprotwock.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach