Przetargi.pl
Zorganizowanie i przeprowadzenie minimum 30 warsztatów kulinarnych dla dzieci w wieku szkolnym (klasy I-III), każdy dla 25 uczniów i 2 nauczycieli

NARODOWY INSTYTUT ZDROWIA PUBLICZNEGO PZH - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY ogłasza przetarg

  • Adres: 00-791 Warszawa, ul. Chocimska 24
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-08-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: NARODOWY INSTYTUT ZDROWIA PUBLICZNEGO PZH - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
    ul. Chocimska 24
    00-791 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 000288461
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.pzh.gov.pl/public/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie i przeprowadzenie minimum 30 warsztatów kulinarnych dla dzieci w wieku szkolnym (klasy I-III), każdy dla 25 uczniów i 2 nauczycieli
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie minimum 30 warsztatów kulinarnych dla dzieci w wieku szkolnym (klasy I-III), każdy dla 25 uczniów i 2 nauczycieli (łącznie minimum 750 uczniów i minimum 60 nauczycieli) w tym 3 warsztaty z udziałem celebryty wraz z videorelacją, a także przeprowadzenie 1 warsztatu dla minimum 15 przedstawicieli ośrodków prowadzących klasopracownie w Polsce.Wymogi oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wyszczególniono w Rozdziale III SWZ.Umowa obowiązywać będzie od dnia jej zawarcia do dnia 31.10.2023 r.- data przekazania raportu końcowego.Data przeprowadzenia warsztatów: nie później niż do dnia 20.10.2023 r.Zamawiający zwraca uwagę, iż przedmiot niniejszej Umowy jest realizowany ze środków Ministra Edukacji i Nauki w ramach umowy MEiN/2022/DPI/97 zadanie 5.Wykonanie umowy w ww. terminie podyktowane jest przedmiotem niniejszej usługi oraz harmonogramem umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80561000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Zdolność zawodowa – w zakresie posiadanego doświadczenia zawodowego:Wykonawca spełni niniejszy warunek udziału w postępowaniu, jeżeli wykaże, że w ciągu ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje, należycie co najmniej 2 (dwie) usługi polegające na organizacji i przeprowadzeniu cyklu warsztatów kulinarnych, w tym edukacji dzieci i młodzieży z zakresu zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż łącznie 100 000,00 PLN brutto;Przez jedną usługę Zamawiający rozumie usługę zrealizowaną lub realizowaną w ramach jednej umowy. Jeżeli Wykonawca będzie powoływał się na usługi wykonywane (będące w trakcie realizacji), to wartość już wykonanych części wskazanych usług na dzień składania ofert w niniejszym postępowaniu, nie może być mniejsza niż łącznie 100 000,00 PLN brutto, zgodnie z powyższym warunkiem udziału w postępowaniu.Uwaga:W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia ww. warunek udziału w postępowaniu musi spełniać samodzielnie przynajmniej jeden z Wykonawców (członków konsorcjum). Powyższe zapisy stosuje się odpowiednio w przypadku powoływania się na zasoby podmiotu trzeciego. Wykonawca, powołując się na doświadczenie konsorcjum, którego był członkiem, musi wykazać, że jako uczestnik konsorcjum nabył doświadczenie wymagane przez Zamawiającego. Wykonawca nie może polegać na doświadczeniu grupy Wykonawców, jeżeli faktycznie nie uczestniczył w realizacji wymaganego przez Zamawiającego zamówienia.2) Zdolność techniczna – w zakresie posiadanego potencjału kadrowego:Wykonawca spełni powyższy warunek, jeżeli wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował następującymi osobami, które skieruje do realizacji niniejszego zamówienia, tj.:a) co najmniej jedną osobą posiadającą tytuł zawodowy dietetyka, która spełnia kwalifikacje zgodne z kryteriami określonymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami (Dz.U. Nr 151, poz. 896) na stanowisku minimum młodszy asystent dietetyki.b) co najmniej jedną osobą pełniącą funkcję edukatora kulinarnego/kucharza, posiadającą minimum dwa lata doświadczenia zawodowego na stanowisku edukatora kulinarnego/kucharza, w tym doświadczenie to musi obejmować pracę z dziećmi.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach