Przetargi.pl
Zorganizowanie 1- dniowego szkolenia w Gdańsku dla przedstawicieli zakładów pracy uczestniczących w realizacji projektu Profilaktyczny program w zakresie przeciwdziałania uzależnieniu od alkoholu, tytoniu i innych środków psychoaktywnych

Instytut Medycyny Pracy im. prof. dra med. Jerzego Nofera ogłasza przetarg

  • Adres: 91-348 Łódź, ul. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 8
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 42 6314533 , fax. 42 6314573
  • Data zamieszczenia: 2013-08-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Medycyny Pracy im. prof. dra med. Jerzego Nofera
    ul. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 8 8
    91-348 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 42 6314533, fax. 42 6314573
    REGON: 00028853800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.imp.lodz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytut Badwczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie 1- dniowego szkolenia w Gdańsku dla przedstawicieli zakładów pracy uczestniczących w realizacji projektu Profilaktyczny program w zakresie przeciwdziałania uzależnieniu od alkoholu, tytoniu i innych środków psychoaktywnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie 1- dniowego szkolenia w Gdańsku dla przedstawicieli zakładów pracy uczestniczących w realizacji projektu Profilaktyczny program w zakresie przeciwdziałania uzależnieniu od alkoholu, tytoniu i innych środków psychoaktywnych. Szkolenie odbędzie się w:Gdańsku w dniu 25 września 2013 r. Zakres zamówienia Zapewnienie sali szkoleniowej przygotowanej do przeprowadzenia szkolenia oraz kompleksowej obsługi restauracyjnej obejmującej: w dniu szkolenia zapewnienie maksymalnie 80 uczestnikom szkolenia: sali szkoleniowej ciągłej przerwy kawowej obiadu Warunki realizacji: Warunkiem jest zorganizowanie 1- dniowego szkolenia w Gdańsku , w tym przede wszystkim zapewnienie sali szkoleniowej przygotowanej do przeprowadzenia szkolenia oraz kompleksowej obsługi restauracyjnej. Szkolenie zorganizowane zostanie w obiekcie konferencyjnym (hotel lub ośrodek konferencyjny), zlokalizowanym w centrum miasta, z możliwością dojazdu środkami komunikacji miejskiej (bez przesiadki) z dworca głównego danego miasta, w którym będzie odbywało się szkolenie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do potwierdzenia ostatecznej listy gości oraz przesłania agendy szkolenia na 2 dni robocze przed jego rozpoczęciem, Wykonawca zapewni bezpłatne miejsca parkingowe dla uczestników (miejsce dla maksymalnie 25 samochodów) na terenie obiektu , w którym będzie odbywać się szkolenie. Ze względów organizacyjnych Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników oraz salę szkoleniową, na terenie jednego obiektu, a wszystkie posiłki będą przygotowywane i serwowane w restauracji znajdującej się w obiekcie konferencyjnym; Szkolenie zorganizowane zostanie w sali szkoleniowej spełniającej łącznie następujące wymagania: sala szkoleniowa pomieści do 80 osób jednocześnie, będzie zapewniony osobny stół prezydialny z miejscami siedzącymi dla prowadzących; sala będzie wyposażona w sprzęt multimedialny (rzutnik multimedialny, ekran do rzutnika, komputer) oraz system nagłośnieniowy (mikrofony, głośniki) wraz z obsługą techniczną do dyspozycji uczestników przez cały czas trwania szkolenia; stoły ustawione będą w podkowę (dopuszcza się usadzenie gości po obu stronach stołów), na stołach znajdować będą się kwiaty sala będzie klimatyzowana; za salę klimatyzowaną nie uważa się pomieszczeń, do których wniesiono przenośne klimatyzatory w oknach w sali, gdzie będą odbywać się szkolenie będą zainstalowane rolety bez względu na porę roku oraz nasłonecznienie sali; sala będzie zarezerwowana dla uczestników konferencji przez co najmniej 10 godzin w dniu szkolenia Zamawiający oczekuje od firmy elastyczności w działaniu i zastrzega sobie prawo do wprowadzania drobnych zmian w trakcie realizacji szkolenia (np. dotyczących pozostawania sali szkoleniowej w dyspozycji Zamawiającego, menu); Wykonawca jest zobowiązany do stawienia się w miejscu organizacji szkolenia w jego dniu, co najmniej 60 minut przed rozpoczęciem szkolenia, celem dopilnowania, czy wszystkie ustalenia z osobami zarządzającymi obiektem konferencyjnym zostały zapewnione, Wykonawca zobowiązany jest na bieżąco do ustalenia szczegółów zorganizowania szkolenia z Zamawiającym i do uzyskania akceptacji Zamawiającego co do zaproponowanych przez Wykonawcę zmian. Przerwa kawowa dla maksymalnie 80 osób w trakcie szkolenia rozumiana jest jako ciągłe udostępnienie kawy, herbaty, zimnych napojów, ciastek w sali szkoleniowej Obsługa jest zobowiązana do systematycznego sprzątania brudnych naczyń pozostawionych przez uczestników korzystających z przerwy kawowej; Obiad dla maksymalnie 80 osób zostanie podany na jednakowej eleganckiej zastawie, uczestnicy będą posługiwać się sztućcami z tego samego zestawu, obrusy będą nienagannie czyste i wyprasowane, wszyscy uczestnicy i organizatorzy będą mogli zjeść obiad w tym samym czasie, restauracja zapewni miejsce siedzące przy stołach; W trakcie przerw obiadowych zostanie przygotowane menu złożonego z dwóch dań (zupy i drugiego dania i kompotu /soku ze świeżych owoców) oraz deseru. Dania będą przyrządzane ze świeżych produktów najwyższej jakości, przygotowywane bezpośrednio przed podaniem. Wykonawca jest zobowiązany ustalić menu z Zamawiającym, biorąc pod uwagę możliwość opcji wegetariańskiej. Dania będą serwowane w postaci gotowych zestawów podawanych na talerzach każdemu z gości. Przykładowe menu obiadowe: Zupy: Rosół z makaronem Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym Danie główne (podanie na półmiskach do wyboru): Schab w sosie pieczeniowym Pstrąg w sosie koperkowym Dodatki: Opiekane ziemniaczki, frytki, kopytka i zestaw surówek, sok lub kompot z owoców Deser: Szarlotka podawana na ciepło z lodami
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551200007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.imp.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach