Włodawski Dom Kultury ogłasza przetarg
- Adres: 22-200 Włodawa, ul. Piłsudskiego 10
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 82 5721-751 , fax. 82 5721-623
- Data zamieszczenia: 2010-05-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Włodawski Dom Kultury
ul. Piłsudskiego 10 10
22-200 Włodawa, woj. lubelskie
tel. 82 5721-751, fax. 82 5721-623
REGON: 00028502000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa instytucja kultury
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakwaterowanie i wyżywienie uczestników Festiwalu Międzynarodowe Poleskie Lato z Folklorem - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakwaterowanie i wyżywienie uczestników Festiwalu Międzynarodowe Poleskie Lato z Folklorem we Włodawie obejmujące obligatoryjnie: a) określone miejsce zakwaterowania i wyżywienia:1) na terenie miasta Włodawy, 2) okolice Włodawy do 15 km, b) w miesiącu lipcu 2010 r. od 12 lipca do 18 lipca 2010 r. c) planowana liczba uczestników tj. członków zespołów zagranicznych i krajowych i pilotów:350 osób d) wykonawca zapewni : - obiekt, który nie może mieć mniej niż 80 miejsc noclegowych. Szczególnie wskazana jest wielokrotność tej liczby, gdyż optymalne jest zakwaterowanie możliwie dużej liczby uczestników w jednym miejscu. Pozwala to na skuteczniejsze zarządzanie i koordynację działań podczas trwania imprezy, sprawniejsze wykorzystanie środków transportu, zapewnienie większego bezpieczeństwa uczestników. Istnieje możliwość nie wykorzystania wszystkich miejsc w obiekcie, ponieważ każdy zespół musi być w całości (wraz z osobami towarzyszącymi) zakwaterowany w jednym obiekcie. Wykluczone jest kwaterowanie jednego zespołu w dwóch, nawet blisko siebie położonych obiektach (m. in. ze względu na wspólny środek transportu itp.). - całodobowy dostęp do ciepłej wody. - zapas czystej pościeli w ilości 30 kompletów, ponieważ w trakcie imprezy może nastąpić wymiana zespołów i osób indywidualnych w pokojach, - pokoje na tyle duże, aby można w nich było przechowywać stroje ludowe, rekwizyty i instrumenty. W przeciwnym przypadku w obiekcie muszą być zapewnione oddzielne pomieszczenia na ich przechowywanie. - recepcję wraz z telefonem, czynną całodobowo w obiekcie - kuchnię i jadalnię celem wyżywienia uczestników znajdującą się w tym samym obiekcie. Wykluczone jest żywienie w innym nawet blisko położonym obiekcie. - obiekt musi posiadać salę lub inne wyznaczone miejsce umożliwiające realizację prób. - otoczenie obiektu musi być ogrodzone i odpowiednio zabezpieczone, z możliwością bezpiecznego parkowania przy obiekcie dużych autokarów, mikrobusów i samochodów osobowych bez dodatkowej opłaty. Konieczne jest zapewnienie bezpośredniego dojazdu pod obiekt autokaru z minimum 40 miejscami dla pasażerów. - minimum jeden z obiektów wybranych przez zamawiającego musi dysponować miejscem służącym do spotkań zespołów (z możliwością np. zapalenia ogniska, czynnym bufetem itp.). - obiekt musi być czysty, estetyczny i bezpieczny, z niezniszczonym wyposażeniem (meble, kafelki, armatura łazienkowa, itp.). Prowadzony przez wykwalifikowany i doświadczony personel. e) Określenie szczegółowych warunków wyżywienia: 1. zamawiający zastrzega sobie prawo do: - rezygnacji z części posiłków, zwłaszcza kolacji, o których ilości i terminie będzie informowany wykonawca w dniu poprzedzającym rezygnację przez pracownika biura festiwalu - ustalania różnych godzin wydawania posiłków (w tym również w godz. nocnych) dla poszczególnych zespołów i osób indywidualnych, o których ilości i godzinie będzie informowany wykonawca w dniu poprzedzającym przez pracownika biura festiwalu - przygotowania posiłków wegetariańskich, - zapewnienie wody mineralnej i dodatkowych porcji pieczywa, - przygotowania tzw. suchych prowiantów zamiast posiłków spożywanych na miejscu; 2. jadalnia musi być czysta i estetyczna, ze szczególnym uwzględnieniem obrusów tekstylnych, naczyń i sztućców; 3. konieczne jest zapewnienie sprawnej obsługi kelnerskiej. f) Szczegółowe warunki zakwaterowania i wyżywienia wymienione w punktach 1.4 i 1.5. obiekt musi spełniać zarówno w okresie realizacji zadania, jak i w dniu składania oferty. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli spełniania szczególnych warunków zakwaterowania i wyżywienia w zgłoszonych obiektach przed wyborem najkorzystniejszej oferty. g) Zamawiający zastrzega sobie możliwość kwaterowania zespołów w okresie krótszym niż w terminie określonym w punkcie b). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający w y m a g a wniesienia wadium w trybie art. 45 ustawy Pzp. 2. Wartość wadium wynosi 2 400,00 zł (słownie: dwa tysiące czterysta złotych 00 gr) 3. Wykonawca wnosi wadium przed upływem terminu składania ofert do dnia 06.05.2010 r. do godz.10,00 w jednej lub kilku następujących formach: 1) w pieniądzu, sposób przekazania: wpłata na konto: w Banku PEKAO S.A. I O. we Włodawie Nr 60124022491111001029275752 (wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli w podanym terminie znajdzie się ono na rachunku bankowym Zamawiającego) o skuteczności nie decyduje data na poleceniu przelewu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo -kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6B ust.5 pkt.2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Z 2007r, Nr 42, poz. 275).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość oferowanych miejsc w jednym obiekcie
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.umwlodawa.bip.mbnet.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DSP.KM.2311.29.2015 Przetarg nieograniczony na usługę hotelarską wraz z usługą restauracyjną podczas trzydniowego Konwentu NGO.
Dodano: 2015-11-10 - Wykonanie usługi hotelowej z wyżywieniem i przewozem osób dla studentów beneficjentów kierunku zamawianego Inżynier Środowiska - zawód z przyszłością, i ich opiekunów na terenie miasta Poznań na potrzeby Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Dodano: 2015-09-23