Akademia Wojsk Lądowych imienia generała Tadeusza Kościuszki ogłasza przetarg
- Adres: 51-147 Wrocław, ul. Czajkowskiego
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 261 658 666 , fax. 261 658 425
- Data zamieszczenia: 2019-05-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Akademia Wojsk Lądowych imienia generała Tadeusza Kościuszki
ul. Czajkowskiego 109
51-147 Wrocław, woj. dolnośląskie
tel. 261 658 666, fax. 261 658 425
REGON: 93038806200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.awl.edu.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ WARZYW I OWOCÓW - NOWALIJEK NA POTRZEBY AWL - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup warzyw świeżych, w tym między innymi: ziemniaki jadalne wczesne, buraki, marchew, cebula, fasola, pomidory, papryka, ogórki świeże i małosolne, kapusta, rzodkiew, pietruszka korzeniowa, pietruszka nać, seler korzeniowy i naciowy, por, czosnek, botwinka, brokuły, cukinia, kalafior, kalarepa, pieczarki, koperek, szczypior, szparagi, szpinak, sałata; owoców świeżych, w tym: jabłka, czereśnie, truskawki. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do siwz. Towar powinien odpowiadać następującym wymogom: 1.1 Towar powinien odpowiadać następującym wymogom: 1.1.1. Będzie on artykułem I klasy (jakości); 1.1.2. Przy jego produkcji i obrocie zachowane będą zasady przewidziane w przepisach, ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i wydanych na jej podstawie przepisów wykonawczych oraz przepisach wymienionych w rozdz. III ust. 5 SIWZ. 1.2 Przedmiot zamówienia dostarczany będzie przez Wykonawcę specjalistycznym transportem, zgodnie z ww. ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. Nr 112, poz. 774). 1.3 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na koszt własny. Koszt dostawy ponosi Wykonawca. 1.4 Za wniesienie towaru do magazynu odpowiada Wykonawca (budynek 112 I piętro). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03100000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Określenie warunków: Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że: a) posiada zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, ze Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP; b) posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, wpisie do rejestru zakładów, które: produkują lub wprowadzają do obrotu żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego, o której mowa w art. 1 ust. 2 rozporządzenia nr 853/204 z zastrzeżeniem art. 73 ust. 6 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli dotyczy; c) posiada, zgłoszoną do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi; jeżeli przepisy nakładają taki obowiązek z uwagi na prowadzoną działalność gospodarczą, na podstawie z Ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. art 17 ust.1 o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu, rynku suszu paszowego oraz rynków lnu i konopi uprawianych na włókno z późniejszymi zmianami.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta - formularz ofertowy przygotowany na podstawie wzoru przedstawionego przez Zamawiającego – załącznik A. 2. Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z dokumentu stwierdzającego status prawny Wykonawcy (np.. odpisu z właściwego rejestru). Jeżeli umocowanie osoby podpisującej ofertę nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny Wykonawcy, to do oferty należy dołączyć oryginał lub poświadczoną za zgodność z oryginałem przez notariusza, kopię umocowania wystawionego na reprezentanta Wykonawcy przez osoby do tego upełnomocnione 3. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej – wzór stanowi załącznik nr 3 do siwz
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr3 z Oddziałami Integracyjnymi w Lubinie.
Dodano: 2023-07-04 - „Dostawa świeżych warzyw i owoców do jednostek Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o. – etap IV”
Dodano: 2021-02-04 - ZAKUP OWSA ORAZ SŁOMY NA POTRZEBY UTRZYMANIA KONI W OŚRODKU JAZDY KONNEJ
Dodano: 2019-02-21 - ZAKUP WARZYW NOWALIJEK NA POTRZEBY WSOWL
Dodano: 2017-06-14