Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Psychiatryczny w Radecznicy ogłasza przetarg
- Adres: 22-463 Radecznica, ul. Klasztorna
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 84 68 18 020 , fax. 846 818 792
- Data zamieszczenia: 2019-10-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Psychiatryczny w Radecznicy
ul. Klasztorna 4
22-463 Radecznica, woj. lubelskie
tel. 84 68 18 020, fax. 846 818 792
REGON: 29104900000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.radecznica.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup wraz z dostawą mięsa i produktów mięsnych, artykułów mleczarskich oraz rybnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą mięsa i produktów mięsnych, artykułów mleczarskich oraz rybnych dla potrzeb kuchni szpitalnej Samodzielnego Publicznego Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Radecznicy, 22-463 Radecznica, ul. Klasztorna 4 w asortymencie i ilości podanych w Załączniku Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9; 15500000-3; 15200000-0. 3. Warunki dostaw- dostawa przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko Wykonawcy - w ilości i asortymencie zamówionym przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem, a na półtusze wieprzowe z pięciodniowym wyprzedzeniem na drodze telefonicznej lub faksu. 4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności. 5. Przedmiot zamówienia winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach o odpowiednio długim terminie ważności zapewniającym bezpieczne zużycie dostarczonych produktów, oznakowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa z opisem składu i ewentualnie zawieranych alergenów. 6. Jakość przedmiotu zamówienia musi odpowiadać polskim normom przenoszącym normy europejskie oraz polskim normom, a także być zgodna z obowiązującym prawodawstwem w szczególności: 1) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2019 poz. 1252), a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2) Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującym Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającym procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 3) Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. 4) Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 5) Dyrektywą Rady 2002/99/EC z 16 grudnia 2002 r. ustanawiającą przepisy sanitarne regulujące produkcję, przetwarzanie, dystrybucję oraz wprowadzanie produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do konsumpcji przez człowieka. 6) Dyrektywą 2004/41/EC Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 21 kwietnia 2004 r. uchylającą dyrektywy dotyczące higieny żywności, warunków zdrowotnych produkcji i umieszczania na rynku określonych produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do konsumpcji przez człowieka oraz zmieniająca Dyrektywy Rady 89/662/EEC i 92/118/EEC i decyzje Rady 95/408/EC. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Części zamówienia stanowią: 1. Zadanie Nr I – Mięso 2. Zadanie Nr II – Wędliny 3. Zadanie Nr III – Wyroby garmażeryjne 4. Zadanie Nr IV – Drób 5. Zadanie Nr V – Konserwy mięsne 6. Zadanie Nr VI – Pasztet 7. Zadanie Nr VII – Artykuły mleczarskie 8. Zadanie Nr VIII – Ryby 9. Zadanie Nr IX – Konserwy rybne - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do przetargu jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości 10 000,00 zł (dziesięć tysięcy złotych zero groszy) za całość przedmiotu zamówienia. Wadium dla poszczególnych części zamówienia wynosi: 1. Zadanie Nr I – Mięso ¬– 1 600,00 zł 2. Zadanie Nr II – Wędliny ¬– 2 200,00 zł 3. Zadanie Nr III – Wyroby garmażeryjne ¬– 900,00 zł 4. Zadanie Nr IV – Drób ¬– 750,00 zł 5. Zadanie Nr V – Konserwy mięsne ¬– 60,00 zł 6. Zadanie Nr VI – Pasztet ¬– 40,00 zł 7. Zadanie Nr VII – Artykuły mleczarskie – 2 800,00 zł 8. Zadanie Nr VIII – Ryby ¬– 1 300,00 zł 9. Zadanie Nr IX – Konserwy rybne ¬– 350,00 zł
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Wypełniony i podpisany druk „OFERTA” - stanowiący Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia wraz z formularzem cenowym. 2) W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo, z którego wynika zakres pełnomocnictwa. Pełnomocnictwo winno być podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy. W przypadku załączenia kserokopii pełnomocnictwa, winno ono być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez osoby uprawnione. 3) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia winni ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (do oferty należy załączyć odpowiednie pełnomocnictwo) chyba, że w przypadku spółki cywilnej, z umowy tej spółki wynika sposób jej reprezentowania (do stwierdzenia czego niezbędne będzie załączenie do oferty umowy spółki cywilnej). Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z podmiotem występującym jako pełnomocnik pozostałych. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkie podmioty występujące wspólnie. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 4) Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych (tj. informacji z otwarcia ofert), przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik Nr 4 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia). Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu – Szkolno – Przedszkolnego w Tyszowcach w roku 2024
Dodano: 2024-06-24 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej SP43 w Lublinie w roku szkolnym 2024 – 2025
Dodano: 2024-06-13 - Dostawa artykułów spożywczych różnych do stołówki internatu Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju
Dodano: 2024-04-24 - Zakup i sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i mrożonek do Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim
Dodano: 2024-04-03 - Dostawa produktów spożywczych dla stołówki w Zespole Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego w Chodlu
Dodano: 2024-02-17 - Sukcesywna dostawa wędlin i mięs zamawianych na potrzeby warsztatów szkolnych oraz internatu szkolnego Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 w Białej Podlaskiej.
Dodano: 2023-12-11 - "Dostawa artykułów i produktów spożywczych w 2024 roku dla Bursy Międzyszkolnej Nr 2 w Zamościu”
Dodano: 2023-12-09 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej - mięso i przetwory mięsne.
Dodano: 2023-11-24 - „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej SP43 w Lublinie w roku szkolnym 2023 – 2024”
Dodano: 2023-08-14 - Zakup i dostawa żywności do stołówki Szkoły Podstawowej Nr 50 w Lublinie
Dodano: 2023-07-24