Przetargi.pl
Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych

Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 1 im. Powstańców 1863 r. w Sędziejowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 98-160 Sędziejowice, ul. Powstańców 1863 r. nr 6
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 43 6771027 , fax. 43 6771027
  • Data zamieszczenia: 2013-08-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 1 im. Powstańców 1863 r. w Sędziejowicach
    ul. Powstańców 1863 r. nr 6
    98-160 Sędziejowice, woj. łódzkie
    tel. 43 6771027, fax. 43 6771027
    REGON: 10001670700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sedziejowice.republika.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: placówka oświatowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 1 w Sędziejowicach z podziałem na 11 części: Część I Zamówienia - dostawa mięsa i wędlin; CPV 15.11.00.00-2 Część II Zamówienia - dostawa mięsa drobiowego, CPV 15.11.20.00-6 Część III Zamówienia - dostawa produktów nabiałowych; CPV 15.50.00.00-3 Część IV Zamówienia - dostawa mrożonek; CPV 15.33.11.70-9 Część V Zamówienia - dostawa warzyw i owoców; CPV 03.20.00.00-3 Część VI Zamówienia - dostawa ziemniaków; CPV 03.21.00.00-6 Część VII Zamówienia - dostawa jaj; CPV 03.14.25.00-3 Część VIII Zamówienia - dostawa ryb CPV 15.20.00.00-0 Część IX Zamówienia - dostawa pozostałych artykułów spożywczych; CPV 15.80.00.00-6 Część X Zamówienia - dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych. CPV 15.81.00.00-9 Część XI Zamówienia - dostawa wyrobów garmażeryjnych 2. Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy po zamówieniu złożonym telefonicznie przez Zamawiającego (intendenta) z wyprzedzeniem na co najmniej jednego dnia roboczego. Dostawa powinna nastąpić w dniu wyznaczonym przez zamawiającego w godzinach 7:00 - 15:00 (stołówka w Zespole szkół Ogólnokształcących) i w godzinach 7:00 - 12:00 (stołówka w Przedszkolu Publicznym) i realizowana będzie środkiem transportu Wykonawcy na jego koszt. Dostarczony towar powinien być w początkowym okresie terminie przydatności do spożycia. 3. Oferowane produkty żywnościowe muszą być wysokiej jakości, spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP. 4. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczy głównie: -świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych i ryb oraz przy dostawie jaj - aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli. - dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. 5.Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 6. Zamawiający zastrzega sobie że w okresach przerw zimowych i wakacyjnych oraz przerw wynikłych z kalendarzowych świąt i dni wolnych od zajęć lekcyjnych - zamówienia nie będą zgłaszane 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości i wartości dostaw w sytuacjach niezależnych do Zamawiającego oraz w przypadku wystąpienia sytuacji, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. zmniejszenie stanów osobowych). 8. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają formularze asortymentowo - cenowe - załącznik nr 6 do SIWZ. 10. Nazwy własne podane w formularzach asortymentowo - cenowych, które stanowią załącznik nr 6 do SIWZ, należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sedziejowice.republika.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach