Przetargi.pl
Zakup usługi: Catering dla uczestników form doskonalenia, sieci samokształcenia i konferencji podsumowującej Projekt w ramach projektu pt. Rozwój kompetencji-doskonalenie zawodowe nauczycieli szansą na lepsze jutro dla oświaty współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w Powiecie Będzińskim.

Powiatowe Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 42-500 Będzin, ul. Ignacego Krasickiego 17
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 761 54 31 , fax. 32 761 55 41
  • Data zamieszczenia: 2013-07-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego
    ul. Ignacego Krasickiego 17 17
    42-500 Będzin, woj. śląskie
    tel. 32 761 54 31, fax. 32 761 55 41
    REGON: 24264161600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckp.bedzin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usługi: Catering dla uczestników form doskonalenia, sieci samokształcenia i konferencji podsumowującej Projekt w ramach projektu pt. Rozwój kompetencji-doskonalenie zawodowe nauczycieli szansą na lepsze jutro dla oświaty współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w Powiecie Będzińskim.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest na zakup usługi: Catering dla uczestników form doskonalenia, sieci samokształcenia i konferencji podsumowującej Projekt w ramach projektu pt. Rozwój kompetencji-doskonalenie zawodowe nauczycieli szansą na lepsze jutro dla oświaty współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego realizowanego w Powiecie Będzińskim w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 200000 EURO. Usługa obejmuje łącznie obsługę cateringową: część I: 364 spotkań szkoleniowych w ramach prowadzonych szkoleń w 28 szkołach/przedszkolach biorących udział w projekcie na terenie Powiatu Będzińskiego dla łącznie 600 osób (7800 osobo-zestawów posiłkowych), część II: 42 spotkania w ramach sieci współpracy i wspomagania dla łącznie 140 uczestników (980 osobo-zestawów posiłkowych), część III: 1 konferencje podsumowującą dla 140 uczestników. Usługa cateringowa będzie świadczona przy realizacji różnych form doskonalenia (konferencje, warsztaty, szkolenia, wykłady, konsultacje grupowe). Podstawowe formy doskonalenia z wyłączeniem konferencji będą realizowane w 24 szkołach i 4 przedszkolach na terenie powiatu będzińskiego (Przedszkole nr 1 w Czeladzi, Przedszkole nr 5 w Czeladzi, Przedszkole nr 7 w Czeladzi, Przedszkole nr 9 w Czeladzi, Szkoła Podstawowa nr 1 w Mierzęcicach, Szkoła Podstawowa nr 3 w Wojkowicach, Szkoła Podstawowa nr 2 w Siewierzu, Szkoła Podstawowa w Brudzowicach; SzkołaPodstawowa nr 9 w Będzinie, Gimnazjum w Sławkowie, Gimnazjum w Nowej Wsi, Gimnazjum w Psarach; Gimnazjum nr 1 w Będzinie, Gimnazjum nr 2 w Będzinie, Gimnazjum nr 3 w Będzinie, Gimnazjum nr 4 w Będzinie; Gimnazjum nr 5 w Będzinie, Gimnazjum nr 1 w Czeladzi, Gimnazjum nr 2 w Czeladzi, Gimnazjum nr 3 w Czeladzi, Liceum Ogólnokształcące w Czeladzi, I Liceum Ogólnokształcące w Będzinie, II Liceum Ogólnokształcące w Będzinie, III Liceum Ogólnokształcące w Będzinie; Liceum Ogólnokształcące w Siewierzu, Liceum Ogólnokształcące w Wojkowicach, Gimnazjum w Siewierzu, Gimnazjum w Mierzęcicach). Konferencja podsumowująca będzie realizowane na Sali Sesyjnej w budynku Starostwa Powiatowego w Będzinie przy ul. Saczewskiego 6. Wykonanie zamówienia obejmuje w szczególności; a)przygotowanie, dowóz i podawanie posiłków: w dni i miejsca wskazane przez Zamawiającego. Posiłki muszą być dostarczone co najmniej na 20 minut przed rozpoczęciem zajęć (w przypadku serwisu kawowego) oraz na 20 minut przed rozpoczęciem przerwy na lunch. W sali będą warunki do ustawienia naczyń do serwowania poczęstunków dla uczestników szkoleń. b)uwzględnienie w jadłospisie produktów ze wszystkich grup produktów żywnościowych: produkty zbożowe, warzywa, owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka (zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków), c)przygotowywanie posiłków wyłącznie ze świeżych produktów dostępnych na rynku: powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę przy przygotowywaniu posiłków do zakupu wyłącznie świeżych produktów dostępnych na rynku. d)odpowiednie świadczenie usługi cateringowej: Wykonawca powinien świadczyć usługi cateringowe przy użyciu zastawy jednorazowej, z użyciem sztućców jednorazowych z wyjątkiem konferencji podsumowującej w czasie której Wykonawca powinien świadczyć usługi cateringowe przy użyciu zastawy ceramicznej, z użyciem sztućców ze stali, oraz z użyciem serwetek papierowych i obrusów materiałowych formie stołu szwedzkiego, e) estetyka usługi cateringowej: Wykonawca powinien zapewnić estetyczne podawanie napojów zimnych i gorących (w termosach lub innych urządzeniach utrzymujących temperaturę) oraz posiłków, a także zbierać naczynia oraz resztki pokonsumpcyjne najpóźniej 30 minut po zakończeniu jedzenia. f)wytyczne dot. bezpieczeństwa żywności i żywienia : Posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (DZ. U. 2010, Nr 136 poz. 914, ze zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckp.bedzin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach