Przetargi.pl
Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej

31 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg

  • Adres: 95-100 Zgierz, ul. Konstantynowska
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 26 1442098 , fax. 26 1442101
  • Data zamieszczenia: 2020-05-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 31 Wojskowy Oddział Gospodarczy
    ul. Konstantynowska 85
    95-100 Zgierz, woj. łódzkie
    tel. 26 1442098, fax. 26 1442101
    REGON: 10106725600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.31wog.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Obrona

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest zakup środków do higienizacji bloku żywnościowego dla Służby Żywnościowej w celu zapewnienia właściwego i higienicznego utrzymania budynków i etapów produkcji żywności w obiektach bloku żywnościowego użytkowanych przez 31 WOG Zgierz. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w załączniku nr 1 do SIWZ -formularz cenowy, załącznik nr 1 do Umowy OPZ. 2.Wymagania dotyczące dostawy: 1.Wymagania obligatoryjne – standardy jakościowe: a)Produkty z zadania nr 4, 5 i 6 poz. Od 1 do 7 muszą pochodzić od tego samego producenta i muszą być ujęte w planie higieny w kompleksowym stosowaniu w obiektach bloku żywnościowego. Muszą się nawzajem uzupełniać w planie higieny w stosowaniu codziennym i okresowym. b)Produkty powinny posiadać aktualną kartę charakterystyki preparatów zgodnie z systemem REACH oraz Rozporządzeniem nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 18.12.2016r. wraz z późn. zm.; c)Produkty przeznaczone do dezynfekcji powinny posiadać Pozwolenie Ministra Zdrowia na obrót produktami biobójczymi wydane na podstawie – Ustawy o produktach biobójczych z dnia 09 października 2015r. (tj. Dz. U. 2018, poz. 122 z późn. zm.) 2.Wymagania obligatoryjne – standardy logistyki dystrybucji: a)produkty winny być pakowane i dystrybuowane w indywidualnych i zbiorczych opakowaniach; b)opakowania indywidualne winny być odporne na działanie środków w nich przechowywanych oraz na silne uszkodzenia mechaniczne (m.in. upadek na twardą powierzchnię z wysokości 1m); c)opakowanie jednostkowe winno posiadać zamknięcie, które gwarantuje pełną jego szczelność przed i po jego wielokrotnym otwarciu oraz plomby jednorazowe ulegające samozniszczeniu w trakcie pierwszego otwarcia; d)opakowania jednostkowe powinny być znakowane standardowymi etykietami, informującymi użytkownika m.in. o warunkach magazynowania i przechowywania, środkach bezpieczeństwa i zagrożeniach; e)opakowania jednostkowe o wadze powyżej pięciu kilogramów, winny posiadać indywidualny, wygodny uchwyt do przenoszenia i przelewania produktu; f)etykieta na opakowaniu jednostkowym powinna co najmniej zawierać: •nazwę, logo, adres producenta; •opis przygotowania produktu do użycia i sposób jego stosowania; •opis składu chemicznego; •czas skutecznego działania w przypadku środków dezynfekcyjnych; •sposób dozowania; •informacja o środkach ostrożności, w postaci znaków graficznych; •ilość i pojemność opakowania indywidualnego i zbiorczego; •numer serii i datę produkcji oraz okres przydatności do użycia. g) oznakowanie powinno zawierać: •Informacje o warunkach użytkowania materiałów i wyrobów, jeżeli jest to niezbędne dla zdrowia lub życia człowieka. 3.Wykonawca zobowiązany jest do: a) Dostarczenia systemów dozujących i mieszających wraz z ich montażem we wskazanych miejscowościach (Tomaszów Mazowiecki, Leźnica Wielka, Nowy Glinnik, Łódź ul. Źródłowa i 6-sierpnia, Zgierz i Kutno) w następujących ilościach: •Urządzenia dozujące do płynu myjącego oraz nabłyszczacza w zmywarkach z elektronicznym pomiarem przewodności metodą indukcyjną wraz z kontrolą poziomu płynu w pojemnikach z sygnalizacją alarmową w przypadku braku płynu – w ilości 20 kpl. – do 7 dni od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy; •Dwu/trzy funkcyjne mieszalniki z wężem 20m – w ilości 20 kpl. – do 7 dni od podpisania umowy, jednak nie dłuższym niż oferowany przez Wykonawcę terminem dostawy, •Dozowniki do dozowania płynu na gąbkę om pojemności min. 0,8 l z możliwością kontroli wzrokowej zbiornika oraz z podziałką w ml – w ilości 30 szt., •Dozowniki/butelki ze spryskiwaczem o poj. 0,5-1,0 litra do właściwego użytkownika środków czystości, każdy środek oraz dozowniki muszą posiadać etykiety w języku polskim z opisem stosowania (około 40 szt.) •Pompki – spryskiwacze strumieniowe z długimi wężykami o dł. 50 cm, odporne na działanie kwasów i zasad, b)Zapewnić okresowy serwis zamontowanych urządzeń; c)Wraz z przedstawicielem Zamawiającego powinien dokonać przeglądu obiektów służby żywnościowej oraz rozplanować efektywne i zasadne zamontowanie urządzeń dozujących środki; d)Przeprowadzić nieodpłatne szkolenia z zakresu obsługi urządzeń, użytkowania środków chemicznych, higieny osobistej, BHP w postepowaniu z koncentratami chemicznymi, mikrobiologii i HACCP całego stanu osobowego personelu na obiektach przed wprowadzeniem środków do stosowania (7 stołówek i magazyny żywnościowe); e)Opracować i dostarczyć plany higieny zgodny z HACCP w oparciu o oferowane produkty gotowe do zamontowania w formie łatwo zmywalnej – 20 kpl; f)Dostarczyć odpowiednią ilość niezbędnych plansz stanowiskowych, instrukcji i plansz parametrycznych. 4.Produkty z zadań 1,2,3,4,5 i 6 poz. 1-14 – minimalny okres ważności powinien wynosić nie mniej niż 12 miesięcy od daty dostawy. 5.Produkty z poz. 4-11 (zadanie nr 8) i zadanie 9 muszą posiadać atest lub certyfikat produktu lub ulotki producenta na kontakt z artykułami żywnościowymi. Towary muszą być fabrycznie nowe, zgodnie z HACCP nieużywane oraz odpowiadać obowiązującym normom z zakresu gatunku pierwszego. Towar musi być dostarczony w oryginalnym opakowaniu fabrycznym z zabezpieczeniami stosowanymi przez producenta. Opakowanie musi umożliwić pełną identyfikację towaru np. ilość, rodzaj, parametry, data ważności itp. bez konieczności naruszania opakowania. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia badań laboratoryjnych dostarczonych środków w akredytowanym laboratorium spełniającym normy PN-EN ISO/IEC 17025, na zgodność z kartami charakterystyki i opisami na koszt Wykonawcy jeden raz w czasie trwania umowy. Okres gwarancji na cały przedmiot umowy wynosi 12 miesięcy od daty odbioru towaru. 3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na 9 zadań tj.: •Zadanie nr 1 antybakteryjne mydło do rąk; •Zadanie nr 2 - środek do dezynfekcji rąk; •Zadanie nr 3 - środek do dezynfekcji rąk; •Zadanie nr 4 – środek do dezynfekcji powierzchni roboczych; •Zadanie nr 5 - środki do mycia i dezynfekcji powierzchni; •Zadanie nr 6 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego; •Zadanie nr 7 – materiały eksploatacyjne do ekspresów; •Zadanie nr 8 – środki do higienizacji obiektów bloku żywnościowego; •Zadanie nr 9 – rękawiczki lateksowe; 4.Wykonawca może złożyć jedną ofertę na jedno lub więcej zadań. 5.Wykonawca obowiązany jest podać w Formularzu cenowym (Załącznik nr 1 do SIWZ): •producenta zaoferowanego produktu; •nazwę handlową lub numer katalogowy zaoferowanego produktu, •ceny jednostkowe netto, wartość netto, wartość brutto dla pozycji w zadaniu, na które składa ofertę. Brak podania w/w danych skutkować będzie odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp. 6.W trakcie badania i oceny ofert Zamawiający będzie rozpatrywał każde zadanie oddzielnie. Zamawiający dopuścił towary równoważne: •w zadaniu nr 1,2,3,4,5 •w zadaniu nr 6 poz. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13 Produkt równoważny musi służyć do tego samego celu, posiadać parametry takie same lub lepsze co produkty opisane przez Zamawiającego. Ciężar udowodnienia równoważności oferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę towarów równoważnych, Wykonawca zobowiązany jest wraz z towarem dostarczyć właściwe certyfikaty, oświadczenia producenta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39831210-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach