Przetargi.pl
Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska

Gmina Miasto Szczecin - Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 71-241 Szczecin, ul. Klonowica 5
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 4800444,4800434 , fax. 91 4393003, 4800453
  • Data zamieszczenia: 2013-10-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasto Szczecin - Zarząd Dróg i Transportu Miejskiego
    ul. Klonowica 5 5
    71-241 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 4800444,4800434, fax. 91 4393003, 4800453
    REGON: 32116569800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zditm.szczecin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. Przedmiotem zamówienia jest Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska, w tym: Część I - Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska na Lewobrzeżnej części Szczecina. Część II - Zakup posiłków regeneracyjnych dla pracowników Zespołu ds. Ochrony Środowiska na Prawobrzeżnej części Szczecina. II. Zakres zamówienia obejmuje: 1. Ogólny opis przedmiotu zamówienia i wymagania dla Części I i II zamówienia: 1) Posiłki regeneracyjne muszą być podane w formie jednego dania gorącego (np. zupa z wkładką, bądź drugie danie, z tym, że Zamawiający wymaga, aby co najmniej 3 razy w tygodniu posiłek był w formie drugiego dania). 2) Posiłki powinny zawierać około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz posiadać wartość kaloryczną co najmniej 1000 kcal. 3) Łączna, przewidywana ilość posiłków dziennie - do 91 szt. (w tym do 66 szt. na Część I i do 25 szt. na Część II zamówienia). 4) Posiłki wydawane będą od poniedziałku do piątku w godz. 10.00 - 12.00, w wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania przedmiotu zamówienia w soboty i niedziele, Święta, ze zmianą godziny na późniejszą. 5) Posiłki muszą być wydawane na miejscu (w lokalu) lub na wynos (wówczas posiłek musi być zapakowany w opakowanie termoizolacyjne, oraz posiadać plastikowe sztućce i serwetkę). 6) Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków do maksymalnie 2 miejsc dziennie na terenie Lewobrzeża, oraz do maksymalnie 1 miejsca dziennie na terenie Prawobrzeża. 7) Wykonawca będzie świadczyć usługi zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktyki posiłków dla pracowników. 8) Posiłki będą wydawane wg harmonogramu ustalonego z Zamawiającym. Harmonogram w trakcie realizacji może być aktualizowany. 9) Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji osób. 10) Zamawiający zobowiązuje się do przekazania planowanej ilości posiłków do godz. 1530 dnia poprzedzającego zamówienie. 11) Faktyczna ilość posiłków zostanie potwierdzona do godz. 0830 w dniu wydania posiłków, a także zostanie określona ilość posiłków do spożycia w punkcie gastronomicznym, oraz ilość posiłków do dostarczenia we wskazane miejsca przez Zamawiającego (Prawobrzeże lub Lewobrzeże w zależności od Części zamówienia). 12) Różnice w ilości posiłków między dniem poprzedzającym zamówienie, a dniem w którym posiłki będą wydawane nie przekroczą 20%. 13) Ciepłe posiłki Wykonawca będzie dostarczać własnym transportem, w oddzielnych opakowaniach termicznych (wraz z kompletem jednorazowych sztućców, serwetką) oddzielnie zapakowanych, umożliwiających bezpośrednią konsumpcję. 14) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 15) Wykonawca zapewni na czas konsumpcji posiłku w punkcie gastronomicznym miejsce składowania narzędzi (np. łopata), którymi posługują się osoby spożywające posiłek (robotnicy). 16) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na wysokim poziomie, a mianowicie: dostarczone posiłki będą ciepłe, wykonane ze świeżych produktów, oraz przyrządzone w dniu dostawy. 2. Dodatkowe warunki dla Części I zamówienia: Lewobrzeże Zamawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny zlokalizowany był na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Turzyn lub RO Nowe Miasto lub RO Centrum lub RO Śródmieście Północ lub RO Śródmieście Zachód, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej. Sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 30 osób. Łączna ilość posiłków - do 66 szt. dziennie. 3. Dodatkowe warunki dla Części II zamówienia: Prawobrzeże Zamawiający wymaga, aby punkt gastronomiczny zlokalizowany był na terenie miasta Szczecin, na terenie RO (Rady Osiedla) Słoneczne lub RO Majowe, blisko linii komunikacyjnych tj. nie dalej niż 500 m od najbliższego przystanku komunikacji miejskiej, sala do spożywania posiłków musi umożliwić jednoczesne spożycie posiłku dla minimum 16 osób. Łączna ilość posiłków - do 25 szt. dziennie. 4.Termin wykonania zamówienia dla każdej z części zamówienia: od dnia podpisania umowy, lecz nie wcześniej niż od 01.11.2013 r. do 31.03.2014 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zditm.szczecin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną