Jednostka Wojskowa 2063 ogłasza przetarg
- Adres: 00-909 Warszawa, ul. Banacha 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 6824215, 6824375, 6824121 , fax. 22 6824108
- Data zamieszczenia: 2012-11-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 2063
ul. Banacha 2 2
00-909 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 6824215, 6824375, 6824121, fax. 22 6824108
REGON: 01021033300014 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zamowienia.ozdgw.wp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup owoców, warzyw i nowalijek dla Jednostki Wojskowej 2063 oraz Domu Emeryta Wojskowego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jest zakup owoców, warzyw i nowalijek dla Jednostki Wojskowej 2063 oraz Domu Emeryta Wojskowego (kod CPV: 03200000-3, 15300000-1). Przedmiot wyszczególniono w Formularzu cenowym - Ofercie wykonawcy stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Wykonawca biorący udział w postępowaniu musi spełniać warunki określone w rozdz. V i VI SIWZ. 3. Oferowany asortyment w kol. nr 3 zał. nr 2 do SIWZ Formularz cenowy/Oferta Wykonawcy powinien być oznaczony: nazwą produktu, masą netto, terminem przydatności do spożycia. 4. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy do Zamawiającego. 5. Produkty muszą być świeże, najwyższej jakości, zdolne do przechowywania w chłodni. 6. Zamawiane owoce, warzywa i nowalijki powinny spełniać również wymagania dotyczące maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, jej składnikach, dozwolonych substancjach dodatkowych oraz substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 kwietnia 2004 r. w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Dz. U.2004 Nr 120, poz.1257 z późn. zm.). 7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów spełniających wszystkie wymogi obowiązujących przepisów prawa (dotyczące warzyw, owoców, nowalijek) i/lub aktualnie obowiązujących polskich normach (odnoszących się do tych produktów). W przypadku reklamacji dostarczonego produktu wszystkie jego parametry będą badane zgodnie z metodami opisanymi w aktualnie obowiązujących polskich normach. 8. Sposób i termin dostawy: a) Wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostawy zamawianych produktów trzy razy w tygodniu do magazynu żywnościowego DEW przy ul. Pirenejska 5 w Warszawie oraz magazynu żywnościowego stołówki JW 2063 ul. Radiowa 2 w Warszawie przez cały okres trwania umowy zgodnie ze złożonym zamówieniem w terminie 2 dni od złożenia zamówienia w granicach ilości wymienionych w kolumnach nr 6 i 7 zał. nr 2 do SIWZ, Formularz cenowy/Oferta Wykonawcy. b) podział asortymentu według miejsca dostawy zawiera się w Formularzu cenowym/Ofercie Wykonawcy stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ; c) Zamawiający zastrzega, że faktyczna realizacja przedmiotu zamówienia będzie zależna od potrzeb Zamawiającego. Niepełne wykorzystanie maksymalnych ilości przedmiotu zamówienia nie może być podstawą do roszczeń ze strony Wykonawcy d) Ilość towaru określona w umowie z ważnych przyczyn niezależnych od Zamawiającego może na jego wniosek ulec (w ramach określonej w umowie wartości zamówienia): - zmniejszeniu lub zwiększeniu w trakcie realizacji dostaw w granicach do 20% bez odrębnej akceptacji Wykonawcy; - zwiększeniu w czasie ćwiczeń z wojskami; - zmiana ilości dostaw (w razie mniejszych lub większych potrzeb) nie może być podstawą roszczeń ze strony Wykonawcy; 9. Ilościowy i jakościowy odbiór towarów będących przedmiotem każdorazowych, dostaw będzie dokonywany przez Zamawiającego w magazynie żywnościowym przy ulicy Pirenejska 5 w Warszawie oraz magazynie żywnościowym stołówki Jednostki Wojskowej Nr 2063 przy ulicy Radiowej 2 również w Warszawie. 10. Do rozliczenia stosuje się ceny maksymalne o wartości netto, z Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego S.A. Bronisz, obowiązujące w dniu składania zamówienia, skorygowane o wskaźnik procentowy upustu. 11. Przedmiot zamówienia wymieniony w Formularzu Cenowym, stanowiący zał. nr 2 do SIWZ, do niżej wymienionych pozycji należy wycenić w odniesieniu do 1 kilograma, wg poniższego sposobu: poz. 50 (koperek)- 33 pęczki poz. 51 (nać pietruszki)- 33 pęczki poz. 55 (szczypior)- 33 pęczki poz.52 (rzodkiewka)- 10 pęczków poz. 53 (sałata lodowa)- 8 szt. poz. 54 (sałata masłowa)- 8 szt. poz. 21 (kalarepa) - 8 szt. poz. 20 (kalafior świeży)- 8 szt. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.ozdgw.wp.mil.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw
Dodano: 2016-03-31 - Dostawa przetworów zbożowych, ziemniaczanych i strączkowych, wyrobów czekoladowych, deserów i używek, sosów, zup, przypraw oraz olei i tłuszczy roślinnych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021 (03/2016/PN/Ż)
Dodano: 2016-01-12 - Dostawa warzyw, owoców i przetworów warzywnych kwaszonych dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej. Nr postępowania 1/ŻYWN/PN/2016
Dodano: 2016-01-05 - Dostawa owoców, ziemniaków, kwaszonek oraz przetworów warzywnych i owocowych dla Jednostki Wojskowej Nr 6021. Sprawa numer: 100/2015/PN/Ż
Dodano: 2015-12-23 - Dostawa warzyw, owoców i przetworów warzywnych kwaszonych dla Ośrodka Reprezentacyjnego Ministerstwa Obrony Narodowej. Nr postępowania 23/ŻYWN/PN/2015
Dodano: 2015-11-27 - Sukcesywna dostawa warzyw i owoców wraz z transportem dla Domu Pomocy Społecznej im. Bohdany Danuty Kijewskiej 26-600 Radom ,ul. Struga 88 w roku 2016.
Dodano: 2015-11-23 - Dostawa owoców i warzyw do Domu Pomocy Społecznej w Ciechanowie, ul. Krucza 32, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ.
Dodano: 2015-09-22 - DOSTAWA ŚWIEŻYCH KRAJOWYCH WARZYW I OWOCÓW ORAZ KAPUSTY KISZONEJ I OGÓRKÓW KISZONYCH
Dodano: 2015-09-16 - Zakup i dostawa warzyw i owoców świeżych dla Jednostki Wojskowej 4809 w Zegrzu oraz jednostek będących na jej zaopatrzeniu
Dodano: 2015-08-25 - Artykuły spożywcze 3
Dodano: 2015-08-07