Przetargi.pl
zakup mięsa, wędlin i wyrobów drobiarskich DLA SP ZOZ KRAŚNIK

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Kraśniku ogłasza przetarg

  • Adres: 23-200 Kraśnik, Chopina
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 081 8251310, , fax. -
  • Data zamieszczenia: 2020-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Kraśniku
    Chopina 13
    23-200 Kraśnik, woj. lubelskie
    tel. 081 8251310, , fax. -
    REGON: 43118134400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.krasnik.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zakup mięsa, wędlin i wyrobów drobiarskich DLA SP ZOZ KRAŚNIK
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup mięsa, wędlin i wyrobów drobiarskich opis przedmiotu zamówienia oraz zamawiane ilości przedstawione zostały w Załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ (Formularz oferty). 2) Dopuszcza się zaoferowanie zamienników synonimowych - równoważnych (ten sam skład chemiczny, postać, zastosowanie) produktów do tych przedstawionych w formularzu ofertowym. 3) Zamawiający wymaga aby zakład był nadzorowany przez Organy Inspekcji Sanitarnej i Weterynaryjnej i miał nadany Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny. 4) Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów: mięsa i wędlin oraz drobiu odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnego z Zamawiający wymaga aby zakład był nadzorowany przez Organy Inspekcji Sanitarnej i zaleceniem producenta. 5) Zamawiający wymaga, aby każda partia wędliny zawierała etykietę z dodatkową informacją: ilość szt. każdego gatunku wędliny oraz łączną wagę każdego gatunku wędliny. 6) Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach ( Dz. U. z 2016 r., poz. 1154 ). 7) Dostawa towaru – 3 razy w tygodniu w godz. Od 8 00 do 10 00 8) Wymagany termin ważności mięsa świeżego i drobiu min. 3dni 9) Termin ważności wędlin min. 10 dni. 10) Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajdują się jakiekolwiek: znak towarowy, patent czy pochodzenie – należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ dopuszcza składanie ofert równoważnych o parametrach techniczno- eksploatacyjno-użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu (podstawa prawna: art. 29 ust. 3 ustawy Pzp).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131100-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: spełniał wymagania w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014r. poz. 1577, z 2015r. poz. 1893), przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015r. poz. 594, 1893, oraz 2016r. poz. 65, 1154). Ocenę spełniania warunku udziału w postępowaniu Zamawiający przeprowadzi na podstawie załączonego do oferty oświadczenia oraz na wezwanie decyzji administracyjnej o spełnianiu wymagań w zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach