Przetargi.pl
Zakup i sukcesywne dostawy produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach

Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach ogłasza przetarg

  • Adres: 99-311 Bedlno, Wojszyce 47
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 024 2821468 , fax. 024 2821468 w. 30
  • Data zamieszczenia: 2012-06-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach
    Wojszyce 47
    99-311 Bedlno, woj. łódzkie
    tel. 024 2821468, fax. 024 2821468 w. 30
    REGON: 00106861000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Powiatowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i sukcesywne dostawy produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jest: zakup i sukcesywne dostawy produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. W skład przedmiotu zamówienia wchodzą dostawy m.in. następujących towarów: jogurty z dodatkiem substancji smakowych i naturalne, maślanka, mleko UHT i mleko w proszku odtłuszczone, śmietana, sery topione i sery twarde, ser twarogowy, produkty serowarskie, tłuszcze jadalne, margaryna i podobne produkty, olej roślinny. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie 12 miesięcy wynosi około: 1) jogurt z dodatkiem substancji smakowych o masie nie mniej niż 115g - ok. 5100 szt., Polska Norma: PN-83/A-86061; 2) Jogurt naturalny o masie nie mniej niż 135g - ok. 1550 szt., Polska norma: ZN-A-86601-2002; 3) Jogurt naturalny o masie nie mniej niż 400g - ok. 60 szt., Polska norma: ZN/A-86601-2002; 4) Mleko 2% UHT karton - ok. 200 litrów, Polska norma: PN-A-86003/A1:1998; 5) Mleko w proszku odtłuszczone w opakowaniach 25 kg (worek) - ok. 750 kg, Polska norma: PN-A-86024/A1:1996; 6) Śmietana o zawartości tłuszczu 12% o masie nie mniej niż 400 ml. - ok. 275 litrów, Polska norma: PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996; 7) Śmietana o zawartości tłuszczu 18% o masie nie mniej niż 400 ml. - ok. 275 litrów, Polska norma: PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996; 8) Ser topiony kremowy w bloczkach w opakowaniach jednostkowych 100g - ok.1800 szt., Polska norma: PN-A-86233:1996/Az16:1996; 9) Ser topiony z dodatkami w bloczkach w opakowaniach jednostkowych 100g - ok. 300 szt., Polska norma: PN-A-86233:1996/Az16:1996; 10) Ser topiony-trójkąt w krążkach pakowany po 8 trójkątnych porcji (8 szt. x 25g) - ok. 672 szt., Polska norma: PN-A-86233:1996/Az16:1996; 11) Ser żółty dostępny w odmianach: gouda, edamski, salami - ok. 450 kg, Polska norma: PN-A-86230:1968/Az:1996; 12) Twaróg półtłusty - ok. 800 kg, Polska norma: PN-A-86300/A2:1997; 13) Serek homogenizowany o masie nie mniej niż 120g - ok. 130 szt., Polska norma: PN-A-86300/A2:1997; 14) Masło roślinne (kostka) o masie nie mniej niż 250g - ok. 80szt., Polska norma: PN-A-86901:1997 Zmiana Az1:2001; 15) Margaryna mleczna o masie nie mniej niż 225g - ok. 300 szt., Polska norma: PN-92A-86907:1992; 16) Tłuszczowa substancja do smarowania pieczywa typu OLA Kruszwica, lub produkt równoważny, o masie nie mniej niż 500g - ok. 1600 kg., Polska norma: PN-92A-86907:1992; 17) Margaryna jadalna do smarowania pieczywa o masie nie mniej niż 400g - ok. 640 kg., Polska norma: PN-92A-86907:1992; 18) Olej roślinny w opakowaniach 1l - ok. 360 litrów, Polska norma: PN-A-86908:2000; 19) Olej roślinny w opakowaniach 3l - ok. 180 litrów, Polska norma: PN-A-86908:2000; 20) Kefir o masie nie mniej niż 400g - ok. 100 szt., Polska norma: PN-83A-86061 Zmiana 5:1996; 21) Maślanka naturalna w opakowaniach 1l - ok. 200 litrów, Polska norma: PN-A-86300/A2:1997. 2. Podane szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Wskazanie szacunkowej ilości zakupu poszczególnych składników zamówienia posłuży również do ustalenia przez Wykonawców oferty cenowej. 3. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Do obowiązków Wykonawcy należało będzie także wniesienie dostarczonych towarów do pomieszczenia magazynowego wskazanego przez pracownika zamawiającego. 4. Dostawy poszczególnych produktów będą wykonywane według zamówień składanych przez odbiorcę z dwudniowym wyprzedzeniem. Zamawiający składając zamówienie, każdorazowo określi wielkość zamówienia. Zamówienia będą przekazywane Wykonawcy w postaci telefonicznej lub faksem. Częstotliwość dostaw - nie częściej niż 1 raz w tygodniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155513204
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium przez Wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach