Przetargi.pl
Zakup i sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla placówek opiekuńczo- wychowawczych obsługiwanych przez Zespół do obsługi Placówek Opiekuńczo – Wychowawczych Nr 1

Zespól do obsługi Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 02-945 Warszawa, św. Bonifacego
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22-842-17-22, , fax. 22- 842-17-22
  • Data zamieszczenia: 2018-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespól do obsługi Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Nr 1
    św. Bonifacego 81
    02-945 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22-842-17-22, , fax. 22- 842-17-22
    REGON: 368966230

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla placówek opiekuńczo- wychowawczych obsługiwanych przez Zespół do obsługi Placówek Opiekuńczo – Wychowawczych Nr 1
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na wybrane przez siebie zadanie (zadania - 6 zadań). Wykonawca może złożyć ofertę na jedno, wybrane przez siebie zadanie lub na kilka zadań. 2. Części nie mogą być dzielone przez wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone. Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych. 3. Za ofertę częściową uważa się ofertę złożoną na pełny asortyment dla danego zadania. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 3 - 3.5 do SIWZ. W przypadku podania w zestawieniu kosztów zadania - załącznik nr 3-3.5, nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust. 3 Ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. 4. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. 5. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie. Termin i ilość dostaw każdorazowo będą określone telefonicznie, w zależności od zapotrzebowania na dwa dni przed umówioną datą dostawy. Wykonawca zapewni, że dostarczane artykuły będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach, nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, za wyjątkiem mięsa, warzyw, nabiału i jaj, które będą dostarczane świeże. Każe opakowanie musi być oznakowane nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do)….”.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 2.1.1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 2.1.2. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 2.2.2. spełniają warunki, dotyczące posiadania wiedzy doświadczenia 2.1.3. dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, 2.1.4. spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2.1.5. Wykonawca winien oświadczyć, że: a) spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 Ustawy pzp b) oraz że brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy z przedmiotowego postępowania 1) Warunki - Wiedza i doświadczenie W okresie ostatnich 3 lat przed wszczęciem postępowania, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonali minimum 1 dostawę, odpowiadającą swoim rodzajem (asortymentem) przedmiotowi zamówienia dla każdego zadania osobno o wartości brutto minimum: a) dla zadania Nr 1 (produkty mleczarskie) – 70 000 zł. b) dla zadania Nr 2 (warzywa, owoce i warzywa przetworzone) – 50.000 zł. c) dla zadania Nr 3 (mrożonki i ryby mrożone) – 40.000 zł. d) dla zadania Nr 4 (mięso, drób i produkty mięsne) – 90 000. zł e) dla zadania Nr 5 (różne artykuły spożywcze) – 70.000 zł. f) dla zadania Nr 6 (pieczywo, wyroby piekarskie i cukiernicze) – 30.000 zł oraz potwierdzą, że dostawy te zostały wykonane należycie. 2) Zamawiający dopuszcza wykazanie doświadczenia w dowolnym zestawieniu realizacji zadań, lecz ogólna wartość wykonanych zadań, musi odpowiadać przedmiotowi zamówienia/asortymentowi oraz wartościom brutto (wymienionym w ppkt od a) do f), na który została złożona oferta.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach