Przetargi.pl
„Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie na rok 2022 ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI

PRZEDSZKOLE PUBLICZNE IM.JULIANA TUWIMA W KOWALI-STĘPOCINIE ogłasza przetarg

  • Adres: 26-624 Kowala-Stępocina, ul. Parkowa 16
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-09-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE PUBLICZNE IM.JULIANA TUWIMA W KOWALI-STĘPOCINIE
    ul. Parkowa 16
    26-624 Kowala-Stępocina, woj. mazowieckie
    REGON: 670215670
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie na rok 2022 ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 zamówienia: zakup i dostawa ryb mrożonych, warzyw i owoców mrożonych. Szczegółowy opis przedmiotuzamówienia stanowi załącznik nr 10 do SWZ.1) Podane w załączniku nr 10 do SWZ ilości są orientacyjnym zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przezZamawiającego po podpisaniu umowy.2) Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.3) Dostawa odbywać się będzie 1 raz w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego.4) Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Zamawiający wymaga aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) i pakowany w folię.5) Etykiety na mrożonkach tylko w języku polskim.6) Owoce lub warzywa jednolite tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, beztrwałych zlepieńców, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, smak i zapach delikatny, niedopuszczalnysmak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, barwa typowa dla danego gatunku i odmiany, jednolita w partii (zwyjątkiem mieszanek), owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, brakzanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakteriichorobotwórczych.7) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Dz. U. z dnia 01 sierpnia 2016 r. poz. 1154Część 2 zamówienia: zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załączniknr 10 do SWZ. Podane w załączniku nr 10 do SWZ ilości są orientacyjnym zapotrzebowania może różnić się od ilościzamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy.1. Zmiana asortymentu zamówionego towaru możliwa jest tylko po uzgodnieniu z Zamawiającym.2. Dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie codziennie lub według potrzeb Zamawiającego.3. Towar musi być dostarczony następnego dnia do godziny 8:00 od daty złożenia telefonicznego zamówienia.4. Zawartość nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia26 lipca 2016 r. Dz. U. z dnia 01 sierpnia 2016 r. poz. 1154).5. Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagania jakościowe dla świeżego mięsa i produktów mięsnych:MIĘSO WIEPRZOWE:Klasa I – mięso chude i nieścięgniste o wyrazistym czerwonym kolorze. Mięso świeże bez oznak wcześniejszego mrożenia Iklasy (barwa – bladoróżowa do czerwonej, powierzchnia – sucha, matowa, zapach – charakterystyczny, przekrój- lekkowilgotny – sok mięsny przezroczysty, konsystencja – jędrna, elastyczna, (po naciśnięciu palcem szybko się wyrównuje) .DRÓB:Dostarczane tuszki oraz elementy muszą spełniać kryteria dla elementów zaliczanych do klasy handlowej „A” określone wrozporządzeniu Komisji (WE) nr 543/2008, tj.: posiadać dobrą budowę, tkanka mięśniowa musi buyć pełna, piersi dobrzerozwinięte, szerokie długie i umięśnione, nogi umięśnione. Grzbiet i nogi powinny pokryte być cienką równomierną warstwątłuszczu. Na tuszkach kurczaka i elementach z kurczaka nie dopuszczalne są pozostałości piór. Świeże mięso drobiowe niemoże wykazywać żadnych oznak wcześniejszego mrożenia. Tuszki drobiowe i elementy drobiowe muszą być dostarczanenienaruszone, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, bez obcego zapachu, bezwystających złamanych kości, bez poważnych stłuczeń, bez widocznych plam krwistych, z wyjątkiem małych iniezauważalnych. Mięśnie piersiowe kurczaka, indyka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkierozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca, zapach i barwa naturalna. Niedopuszczalnesą zapachy, mogące świadczyć o zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy.WOŁOWINA:Mięso chude o wyrazistym czerwonym kolorze. Mięso świeże bez oznak wcześniejszego mrożenia, posiada dobrą budowę,tkanka mięśniowa musi być pełna.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach