Przetargi.pl
„ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO GMINY ZAMBRÓW”

Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów ogłasza przetarg

  • Adres: 18-300 Zambrów, Fabryczna 8A
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 737271031
  • Data zamieszczenia: 2022-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów
    Fabryczna 8A
    18-300 Zambrów, woj. podlaskie
    tel. 737271031
    REGON: 380599005
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO GMINY ZAMBRÓW”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    a) Część I – Mięso i produkty mięsneKod CPV – 15100000-9 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsnePrzedmiot zamówienia w zakresie części I dotyczy zakupu i dostawy mięsa i produktów mięsnych. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.- mięso, wędliny powinny być niemrożone, świeże z ważną datą ważności do spożycia, dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach- mięso surowe nie może być przewożone z wędlinami- dostarczanie towaru własnym transportem spełniającym wymagania sanitarne i higieniczne- w przypadku dostarczenia wadliwego towaru reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wykonawca zobowiąże się wymienić towar na wolny od wad-zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zamówienia przynajmniej na dzień przed jego realizacją (dotyczy to surowców do natychmiastowego spożycia)Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części I:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Kiełbasa krakowska kg 202 Kaziuk kg 203 Kiełbasa szynkowa kg 204 Kiełbasa z cielęciną kg 155 Kiełbaski smakusie lub równoważne kg 506 Łopatka b/k kg 1507 Parówki berlinki lub równoważne kg 208 Parówki z szynki kg 509 Polędwica sopocka kg 2010 Schab biały kg 2011 Schab wieprzowy b/k kg 15012 Szynka biebrzówka kg 2013 Szynka gotowana kg 2014 Szynka krucha kg 2015 Szynka sołtysówka kg 2016 Szynka surowa wieprzowa kg 8017 Szynka surowa kulka kg 15018 Szynka z beczki kg 2019 Kiełbasa żywiecka kg 2020 Polędwica miodowa kg 2021 Schab jak z prodiża kg 203. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.b) Część II – produkty mleczarskie (nabiał)Kod CPV – 15500000 – 3 – produkty mleczarskiePrzedmiot zamówienia w zakresie części II dotyczy zakupu i dostawy nabiału. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części II :Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Jogurt Duet lub równoważny szt 2502 Jogurt grecki 400ml szt 803 Jogurt Jogobella 150g lub równoważny szt 2504 Jogurt milko 330ml lub równoważny szt 2505 Jogurt Bio naturalny 150g szt 3756 Jogurt naturalny 350g szt 1707 Jogurt Piątuś 125g lub równoważny szt 12508 Jogurt polski naturalny szt 2509 Serek Mascarpone 250g szt 2010 Masło b/laktozy 200g szt 1511 Mlemix Zambrowski, masło min. 68% tłuszczu 200g lub równoważny szt 70012 Maślanka naturalna 1l szt 15013 Mleko b/laktozy 1l szt 3014 Mleko kozie 0,5l szt 6015 Mleko owsiane 1l szt 3016 Mleko Białe 3,2% 1l szt 350017 Mleko waniliowe Łaciate 200ml szt 125018 Ser żółty salami kg 7019 Serek Almette 150g lub równoważny szt 5020 Serek Bakuś 90g lub równoważny szt 75021 Serek homogenizowany Rolmlecz lub równoważny szt 50022 Serek Piątnica lub równoważny szt 50023 Serek Łaciaty naturalny 150g lub równoważny szt 15024 Serek Pyszny lub równoważny szt 50025 Śmietana UHT 30% 0,5l szt 35026 Śmietana kwaśna 18% 0,5l szt 10027 Twaróg półtłusty zambrowski 250g lub równoważny szt 8028 Twaróg wiaderko 1kg szt 8029 Maślanka owocowa l 10030 Serek Bakuś do kieszonki 80g lub równoważny szt 50031 Jogurt Bio owocowy szt 50032 Mozzarella kuleczki 125g szt 5033 Ser twarogowy plastry 150g szt 10034 Deser sojowy Alpro 125g lub równoważny szt 10035 Napój Sante lub równoważny l 5036 Serek Twój Smak naturalny lub równoważny szt 8037 Kefir naturalny 500ml szt 25038 Kefir owocowy 500ml szt 5003. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.c) Część III – DróbKod CPV – 15112000- 6 - DróbPrzedmiot zamówienia w zakresie części III dotyczy zakupu i dostawy drobiu. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części III:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Filet z indyka świeży kg 2002 Filet z indyka maślany kg 203 Filet z kurczaka gotowany kg 204 Filet z kurczaka świeży kg 2005 Kiełbasa sucha z indyka kg 206 Kurczak gotowany kg 207 Pasztet z całego kurczaka kg 208 Pierś opiekana z indyka kg 209 Podudzie z kurcząt kg 10010 Polędwica z piersi indyka kg 2011 Porcje rosołowe kg 20012 Skrzydło z indyka kg 7013 Skrzydło z kurczaka kg 7014 Szynka z indykiem kg 2015 Szynka z piersią indyka kg 2016 Udziec z indyka kg 15017 Korpus z kurczaka kg 15018 Kurczak kg 5019 Szynka drobiowa kg 203. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.d) Część IV – Przyprawy i suche produkty spożywczeKod CPV – 15870000-7 – przyprawy i przyprawy korzennePrzedmiot zamówienia w zakresie części IV dotyczy zakupu i dostawy przypraw i suchych produktów spożywczych żywienia zbiorowego. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części IV:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Ananas puszka szt 402 Aromat do ciasta szt 203 Bakalie mix 100g szt 3754 Baton Muuu lub równoważny szt 2505 Bazylia 10g szt 306 Biszkopty 500g szt 1007 Biszkopty 120g szt 2508 Biszkopty 250g szt 2509 Biszkopty mini szt 25010 Brzoskwinia połówki 820g szt 10011 Budyń 40g szt 15012 Bułka tarta kg 6013 Bułka tarta 400g szt 10014 Buraczek wiórki szt 10015 Burak gotowany szt 3016 Chipsy owocowe szt 25017 Chleb tostowy wieloziarnisty szt 8018 Chleb tostowy szt 4019 Chrupki kukurydziane szt 20020 Chrupki pałki tygryski lub równoważny szt 20021 Ciastka Belvita 50g lub równoważny szt 50022 Cieciorka 400g szt 7023 Cukier 1kg szt 15024 Cukier puder 400g szt 4025 Cukier waniliowy 16g szt 15026 Curry 20g szt 3027 Czosnek granulowany 20g szt 15028 Drożdże szt 2029 Drożdże instant 8g szt 6030 Dżem niskosłodzony szt 17031 Fasola puszka 400g szt 12032 Galaretka owocowa szt 20033 Groch połówki 500g szt 3034 Groszek konserwowy szt 10035 Groszek ptysiowy 125g szt 3036 Herbata lipowa Bio Fix lub równoważny szt 3037 Herbata Lipton 100 lub równoważny szt 2038 Herbata miętowa szt 3039 Herbata rumiankowa szt 3040 Herbata Saga 20t smak lub równoważny szt 10041 Herbatniki Bebe lub równoważny szt 100042 Herbatniki Petit lub równoważny szt 200043 Imbir 15g szt 3044 Kakao 150 Decomorreno lub równoważny szt 3545 Kasza bulgur 400g szt 7546 Kasza gryczana Melvit 900g lub równoważny szt 3047 Kasza jaglana 400g szt 3048 Kasza jęczmienna kg 4049 Kasza kukurydziana 350g szt 2050 Kasza manna 1kg Melvit lub równoważny szt 3051 Kasza pęczak 900g szt 3052 Kawa Inka 150g szt 2053 Keczup Pudliszki 480g lub równoważny szt 6054 Kisiel 40g szt 15055 Koncentrat pomidorowy 0,9l szt 5056 Kukurydza konserwowa 425g szt 8057 Kurkuma 150g szt 1558 Kasza kuskus kg 2059 Len mielony szt 1560 Liść laurowy 6g szt 4061 Lubczyk szt 6062 Majeranek 8g szt 5063 Majonez 900g szt 6064 Makaron bezglutenowy szt 1065 Makaron pełnoziarnisty szt 6066 Makaron kolanka Lubella lub równoważny szt 4067 Makaron muszelki Lubella lub równoważny szt 2568 Makaron nitki Lubella lub równoważny szt 4069 Makaron ryżowy szt 2570 Makaron spaghetti Lubella lub równoważny szt 6071 Makaron świderki Lubella lub równoważny szt 6072 Makaron zacierka 250g szt 4073 Masło orzechowe 100% szt 2074 Mąka kukurydziana 1kg szt 3075 Mąka ryżowa 1kg szt 2076 Mąka tortowa Ciechanowiecka 1kg lub równoważny szt 25077 Mąka ziemniaczana 1kg szt 2078 Migdały płatki 75g szt 3079 Miód pszczeli naturalny 1250ml szt 5080 Misie Lubisie lub równoważny szt 37581 Mus owocowy Owolovo 200g lub równoważny szt 125082 Mus owocowy Tymbark 120g lub równoważny szt 100083 Musztarda saperska szt 1084 Ocet jabłkowy 500ml szt 1585 Ogórek kiszony kg 8086 Ogórek małosolny kg 4087 Olej Kujawski 1l lub równoważny szt 12088 Oliwa z oliwek l 2089 Oregano 10g szt 3090 Orzeszki ziemne DJ 100g lub równoważny szt 100091 Otręby owsiane szt 2092 Paluszki Lajkonik 60g lub równoważny szt 125093 Papryka słodka mielona 20g szt 5094 Pieprz cytrynowy szt 2095 Pieprz czarny mielony 15g szt 7096 Pieprz ziołowy 30g szt 7097 Płatki cini minis 250g lub równoważny szt 2098 Płatki czekoladowe Nestle 500g lub równoważny szt 5099 Płatki jaglane 400g szt 15100 Płatki kukurydziane Corn Flakes 500g lub równoważny szt 100101 Płatki orkiszowe 200g szt 30102 Płatki owsiane 500g szt 30103 Płatki ryżowe 500g szt 20104 Pomidor puszka krojony szt 80105 Powidła śliwkowe szt 30106 Proszek do pieczenia 30g szt 30107 Przecier pomidorowy Passata 720ml lub równoważny szt 100108 Rodzynki 100g szt 1500109 Ryż 1kg szt 60110 Sezam 150g szt 20111 Sezamki Amki lub równoważny szt 1500112 Słonecznik łuskany 100g szt 1500113 Smoothie owocowe 250ml szt 1000114 Soczek kartonik 200ml szt 1500115 Soczewica czerwona 400g szt 30116 Soda 70g szt 20117 Sok Wincenta tłoczony 3l lub równoważny szt 150118 Sok Kubuś GO 300ml lub równoważny szt 1000119 Sok Kubuś Immuno 200ml lub równoważny szt 1000120 Sól niskosodowa 350g szt 60121 Sól stołowa jodowana 1kg szt 60122 Suszone pomidory szt 30123 Szczaw Rolnik 830g lub równoważny szt 30124 Tuńczyk w sosie własnym 185g szt 60125 Tymianek 10g szt 30126 Wafel Knoppers lub równoważny szt 750127 Wafle Andruty lub równoważny szt 750128 Wafle ryżowe szt 20129 Woda Cisowianka 0,7l lub równoważny szt 250130 Woda Primavera 6l lub równoważny szt 200131 Woda Żywiec 5l lub równoważny szt 100132 Ziele angielskie 15g szt 30133 Żurawina 100g szt 20134 Żurek szt 20135 Kapusta kiszona kg 1503. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.e) Część V - Pieczywo i wyroby piekarniczeKod CPV – 15811000-6 - pieczywoPrzedmiot zamówienia w zakresie części V dotyczy zakupu i dostawy świeżego pieczywa i wyrobów piekarniczych. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części V:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Bułeczka 30g szt 65002 Grahamka 60g szt 25003 Bułka kornelka 50g szt 15004 Bułka wrocławska 50g szt 13005 Bułka z kruszonką 70g szt 5006 Chałka 200g szt 1007 Chleb z niską zawartością glutenu 400g szt 208 Chleb borodyński szt 309 Chleb marchwiowo-dyniowy szt 3010 Chleb razowy 400g szt 3011 Chleb razowy z ziarnem szt 4012 Chleb wiejski 700g szt 3013 Chleb wójta szt 3014 Chleb wiejski z ziarnami szt 3015 Chleb z dynią szt 3016 Chleb z żurawiną szt 3017 Chleb zwykły krojony 500g szt 15018 Pączki szt 100019 Rogal maślany szt 75020 Drożdżówka z rodzynkami 600g szt 10021 Bułka zwykła kajzerka 50g szt 375022 Chleb żytni razowy 400g szt 3023 Chleb smaczny szt 303. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.f) Część VI – świeże owoce, warzywa i jajaKod CPV – 03221200-8 – warzywa owocowe15300000 – 1 – owoce, warzywa i podobne produkty03142500 – 3 - jajaPrzedmiot zamówienia w zakresie części VI dotyczy zakupu i dostawy świeżych owoców i warzyw oraz jaj. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Cechy wspólne dla asortymentu - wygląd charakterystyczny, naturalny dla każdego rodzaju produktu, bez naleciałości pleśniowych, świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności, odpowiednio zapakowane, transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów.Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw i owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, porażonych chorobami, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transport od Wykonawcy do Zamawiającego zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniamiSzczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części VI:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Ananas szt 202 Arbuz kg 1603 Awokado szt 804 Banany kg 5005 Bataty kg 806 Borówka kg 807 Botwinka szt 908 Brokuł szt 509 Brzoskwinia kg 10010 Burak czerwony kg 10011 Cebula kg 12012 Cebula cukrowa kg 3013 Cykoria szt 3014 Cytryna kg 3015 Czereśnie kg 4016 Czosnek szt 3017 Dynia kg 8018 Gruszka kg 40019 Jabłka kg 50020 Jajka świeże duże (63g-73g) szt 300021 Kalafior szt 8022 Kalarepa szt 20023 Kapusta biała kg 4024 Kapusta czerwona kg 3025 Kapusta młoda szt 4026 Kapusta pekińska kg 6027 Kiwi kg 35028 Koper pęczek 20029 Mandarynka kg 35030 Marchew kg 35031 Melon kg 8032 Morela kg 6033 Nektarynka kg 8034 Ogórek długi kg 15035 Ogórek gruntowy kg 5036 Papryka kg 12037 Pieczarki kg 3038 Pietruszka kg 25039 Natka pęczek 14040 Pomarańcza kg 35041 Pomidor kg 20042 Pomidor koktajlowy kg 5043 Por szt 18044 Roszponka szt 3045 Rukola szt 3046 Rzepa biała kg 4047 Rzodkiewka szt 150048 Sałata szt 10049 Sałata lodowa szt 10050 Seler kg 25051 Szczypior pęczek 150052 Śliwka kg 15053 Truskawki kg 20054 Winogrono kg 40055 Ziemniaki kg 160056 Ziemniak młody kg 5003. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.g) Część VII – mrożone ryby, warzywa, owoceKod CPV – 15220000-6- ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb15331170- 9 – warzywa mrożone15896000- 5 – produkty głęboko mrożonePrzedmiot zamówienia w zakresie części VII dotyczy zakupu i dostawy mrożonych ryb, warzyw i owoców. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.- mrożonki mają być dostarczone do placówki nie rozmrożone- dostarczanie towaru własnym transportem spełniającym wymagania sanitarne i higieniczne- w przypadku dostarczenia wadliwego towaru reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wykonawca zobowiąże się wymienić towar na wolny od wadSzczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części VII:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2023r. do 30.06.2023r.1 Brokuły mrożone 2,5kg kg 302 Czarna porzeczka kg 203 Fasola szparagowa zielona cięta 2,5kg kg 304 Frytki 2,5kg kg 755 Jagody 2,5kg kg 406 Mango 2,5kg kg 207 Marchewka kostka 2,5kg kg 408 Marchewka mini kg 409 Mieszanka kompotowa 2,5kg kg 20010 Paluszki rybne z fileta np. Frosta lub równoważny kg 5011 Filet miruna gruby bez skóry kg 30012 Szpinak rozdrobniony kg 3013 Truskawki 2,5kg kg 13014 Wiśnie kg 2015 Mieszanka warzywna 7 składników 2,5kg kg 3016 Kalafior różyczki 2,5kg kg 5017 Groszek mrożony 2,5kg kg 2518 Marchew z groszkiem 2,5kg kg 5019 Brukselka 2,5kg kg 2020 Filet dorsz bez skóry kg 5021 Dynia 2,5kg kg 303. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stsunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach