Przetargi.pl
Zakup i dostawy artykułów żywnościowych

Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu ogłasza przetarg

  • Adres: 84-100 Puck, Darzlubie, ul. Pucka 74
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-58 673 82 92
  • Data zamieszczenia: 2013-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu
    Darzlubie, ul. Pucka 74 74
    84-100 Puck, woj. pomorskie
    tel. 0-58 673 82 92
    REGON: 19294771000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zespół Szkół

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawy artykułów żywnościowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczony jest w Formularzach Cenowych stanowiących Załączniki nr 2.1 - 2.8 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w następujących pakietach: Pakiet nr 1 - Warzywa Kod CPV 15300000-1, Pakiet nr 2 - Nabiał Kod CPV 15500000-3, Pakiet nr 3 - Produkty suche Kod CPV 15800000-6, Pakiet nr 4 - Mięso i wędliny Kod CPV 15131410-2, 15114000-0, 15412100-0, 15131400-9, 15111100-0, 15131130-5, Pakiet nr 5 - Drób Kod CPV 15112130-6, 15112120-3, 15131135-0, 15112300-9, Pakiet nr 6 - Mrożonki Kod CPV 15331170-9, 15332100-5, Pakiet nr 7 - Pieczywo Kod CPV 15810000-9, Pakiet nr 8 - Ciastka i ciasta Kod CPV 15810000-9, 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dowolną ilość pakietów. Zamawiający zastrzega jednak składanie ofert przez Wykonawcę na całość asortymentu w danym pakiecie. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu nie będą przysługiwały Wykonawcy żadne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za już dostarczony towar. 5. Zamieszczone w Formularzu cenowym, załączniku nr 2 do SIWZ nazwy własne artykułów żywnościowych mają charakter przykładowy. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, których parametry jakościowe i ilościowe (zawartość netto, liczba sztuk itp.) nie będą gorsze od zamieszczonych w formularzu. 6. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia podyktowane jest potrzebą zapewnienia preferowanej przez zamawiającego najwyższej jakości w zakresie przedmiotu zamówienia. 7. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 4) nazwę środka spożywczego; 5) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym; 6) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia; 7) dane identyfikujące producenta środka spożywczego; 8) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy; 9) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu; 10) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania; 11) oznaczenie partii produkcji; 12) klasę jakości handlowej. 8. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: 1) każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie; 2) każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; 3) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą; 4) na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi itp. 9. Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen przez cały okres trwania umowy. 10. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązany jest do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu), których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 11. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 12. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. 13. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.darzlubie.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach