Przetargi.pl
„Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy”

Zespół Szkół w Lipnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 77-130 Lipnica, ul. Szkolna
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598 217 041 , fax. 598 217 041
  • Data zamieszczenia: 2019-07-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Lipnicy
    ul. Szkolna 4
    77-130 Lipnica, woj. pomorskie
    tel. 598 217 041, fax. 598 217 041
    REGON: 77127165000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lipnica.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Rodzaj zamówienia: Dostawy 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy. Dostawy podzielono na 6 części: • dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu – zgodnie z częścią nr 1 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”); • dostawa mleka i produktów mleczarskich – zgodnie z częścią nr 2 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”); • dostawa ryb i mrożonek – zgodnie z częścią nr 3 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”, • dostawa przypraw i koncentratów – zgodnie z częścią nr 4 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”), • dostawa pozostałych artykułów spożywczych i deserów – zgodnie z częścią nr 5 dodatku „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”), • dostawa warzyw i owoców – zgodnie z częścią nr 6 załącznika „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”. 1. Kody klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): Kod CPV: 15100000-9; 15500000-3; 15220000-6; 15870000-7; 15800000-6; 03220000-9. 2. Określone ilości produktów żywnościowych w załączniku nr 1 do SIWZ „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia” zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych poszczególnych towarów w ramach maksymalnej kwoty określonej na realizację zadań. 4. Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego w sytuacjach zmiany ilości zamawianych artykułów. 5. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. • W częściach zamówienia od 2 do 6 informacja o rodzaju i ilości potrzebnego towaru będzie przekazywana z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00, a towar musi zostać dostarczony 2 dni później do godz. 8:00 rano. • Dla części 1 (dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu) informacja o rodzaju i ilość potrzebnego towaru będzie przekazywana minimalnie jeden dzień przed planowaną dostawą do godz. 10:00, a towar musi zostać dostarczony dnia następnego do godz. 8:00 rano. - Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy. 6. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, na koszt i ryzyko Wykonawcy. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe (w asortymencie i ilościach wynikających z zamówień) zarówno pod względem norm jakościowych jak i odpowiednim terminem ważności zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8. Rozliczenie dostaw będzie odbywać się raz w miesiącu na podstawie faktury za towar dostarczony w okresie miesiąca. Podstawą płatności będzie prawidłowo wystawiona faktura. Płatność następować będzie na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę zgodnie z terminem płatności zgodnym ze złożoną ofertą. 9. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty. 10. Rozwiązania równoważne, zgodnie ze swoją definicją, muszą posiadać parametry oraz spełniać standardy nie gorsze niż produkty podane przykładowo. 11. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub produkt równoważny”. 12. Szczegółowy wykaz rodzaju i ilości zamawianych produktów w podziale na zadania. 13. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ); - pełnomocnictwa (jeżeli umocowanie osoby wskazanej w ofercie nie wynika z dokumentów rejestrowych); - pełnomocnictwa dla lidera konsorcjum (jeśli oferta składana jest przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia); - zobowiązania podmiotu trzeciego do udostępnienia zasobów (jeśli dotyczy).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach