Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 25-381 Kielce, ul. Langiewicza 2
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. (041) 361 58 17 , fax. (041) 361 58 17
- Data zamieszczenia: 2013-01-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego
ul. Langiewicza 2 2
25-381 Kielce, woj. świętokrzyskie
tel. (041) 361 58 17, fax. (041) 361 58 17 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.chok.kielce.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa: mrożonych owoców, warzyw i ryb w okresie 12 miesięcy, świeżych owoców i warzyw w okresie 3 miesięcy (marzec2013 r.- maj 2013r.) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa: mrożonych owoców, warzyw i ryb, świeżych owoców i warzyw wg ilości i asortymentów szczegółowo określonych w formularzu asortymentowo- cenowym w załączniku nr1-pakiet nr1, pakiet nr2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: Pakiet nr1-Zakup i dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb w okresie 12 miesięcy 1)Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części towaru wynikającym z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. Zamawiający wymaga aby mrożone owoce, warzywa i ryby były o dobrym smaku, dostarczane w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 2)Rozliczenia poszczególnych dostaw odbywać się będą w oparciu o ceny jednostkowe asortymentu określone w formularzu cenowym załącznik nr 1-pakiet nr1 do SIWZ, które należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Dostawa na koszt i ryzyko Wykonawcy w terminie 3 dni od daty otrzymania zamówienia, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zapotrzebowań cząstkowych przesłanych na faks. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów, w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w załączniku nr1-pakiet nr1, pakiet nr2 zostaną odrzucone. Pakiet nr2-Zakup i dostawa świeżych owoców i warzyw w okresie 3 miesięcy (marzec 2013r.-maj 2013r.) 1)Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części towaru wynikającym z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. Zamawiający wymaga aby warzywa i owoce były świeże o dobrym smaku, dostarczane w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 2)Rozliczenia poszczególnych dostaw odbywać się będą w oparciu o ceny jednostkowe asortymentu określone w formularzu cenowym załącznik nr 1-pakiet nr2 do SIWZ, które należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Dostawa na koszt i ryzyko Wykonawcy w terminie 2 dni od daty otrzymania zamówienia, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zapotrzebowań cząstkowych przesłanych na faks. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów, w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w załączniku nr1-pakiet nr2 zostaną odrzucone. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie wyszczególnionych powyżej zadań (pakietów) od nr1 do nr2. Każdemu z Wykonawców przysługuje możliwość złożenia oferty na wybrane przez siebie zadanie lub zadania. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152210003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chok.kielce.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną