Przetargi.pl
Zakup i dostawa mięsa oraz wędlin na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Senior w okresie od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 22-211 Różanka, Różanka 117B
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 082 5718116
  • Data zamieszczenia: 2015-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Różanka 117B 117B
    22-211 Różanka, woj. lubelskie
    tel. 082 5718116
    REGON: 00108922600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: dps@senior.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa mięsa oraz wędlin na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Senior w okresie od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa oraz wędlin w 2016 r. do magazynu w budynku Zamawiającego. 2. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w oparciu o zamówienia składane przez Zamawiającego. 3. Asortyment produktów objętych zamówieniem i ich ilość zawiera załącznik nr 2 (formularz ofertowy) do niniejszej dokumentacji. 4. Wykonawca jest odpowiedzialny za terminowość i jakość realizowanych dostaw. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywienia Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami oraz zgodnie z recepturami produktów opracowanymi na potrzeby własne. 5. Dostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości, przebadane przez placówkę weterynaryjną, produkowane oraz dostarczane z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i systemu HACCP. 6. Do każdej dostawy musi być dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności. 7. Produkty powinny być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy, tj. % zawartości mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji, datę produkcji, nazwę i adres producenta, masę netto, datę przydatności do spożycia, oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającą identyfikację artykułu. 8. Cechy dyskwalifikujące wspólnie dla mięsa: - obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości. 9. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: - obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby, zabrudzenia, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin, kawałki wędlin odpowiedniej wielkości umożliwiające wyporcjowanie itp. 10. Wymagania w zakresie opakowań: - pojemniki plastikowe, czyste, bez nieprzyjemnych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, towar winien być ułożony w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd wyrobu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151111000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps@senior.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach