Jednostka Wojskowa 2063 ogłasza przetarg
- Adres: 02-097 Warszawa, ul. Banacha 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6824581, 6824375, 6824121 , fax. 022 6824108
- Data zamieszczenia: 2011-02-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 2063
ul. Banacha 2 2
02-097 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 6824581, 6824375, 6824121, fax. 022 6824108
REGON: 01021033300014 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka wojskowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa mięsa i produktów mięsnych, wędlin, mięsa drobiowego i wyrobów drobiowych na potrzeby Domu Emeryta Wojskowego. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: - w części I zamówienia: zakup i dostawa mięsa, produktów mięsnych i wędlin - kod CPV 15130000-8 (produkty mięsne), - w części II zamówienia: zakup i dostawa mięsa drobiowego - kod CPV 15112000-6 (drób), - w części III zamówienia: zakup i dostawa wyrobów drobiowych - kod CPV 15131500-0 (produkty drobiowe). 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia ilości zamawianych artykułów żywnościowych na okoliczność wojskowych ćwiczeń lub mobilizacji. Rozliczenie następować będzie według cen jak w załączniku nr 1 do umowy, którego podstawą będzie formularz cenowy wybranego Wykonawcy. 3. Sposób dostawy: - dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy i na jego koszt do stołówki Domu Emeryta Wojskowego zlokalizowanej w Warszawie przy ulicy Pirenejskiej 5; - wielkość poszczególnych dostaw określana będzie przez Zamawiającego telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem; - Zamawiający zastrzega, że faktyczna liczba zrealizowanych dostaw będzie zależna od potrzeb, a określenie w umowie maksymalnych nieprzekraczalnych ilości nie może (w razie mniejszych potrzeb) być podstawą roszczeń ze strony Wykonawcy. 4. Cena artykułów żywnościowych, będących przedmiotem zamówienia, może ulec zmianie o średnioroczny wskaźnik zmiany cen, ogłoszony przez Główny Urząd Statystyczny na wniosek zainteresowanej strony. 5. Asortyment będący przedmiotem zamówienia powinien obowiązkowo być oznaczony: nazwą produktu, masą netto, nazwą dostawcy - producenta, adresem i krajem pochodzenia, terminem przydatności do spożycia. 6. Asortyment będący przedmiotem zamówienia, każdorazowo przy poszczególnej dostawie musi być zaopatrzony w handlowe dokumenty identyfikacyjne, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 czerwca 2003 roku (Dz. U. Nr 106, poz. 1000). Ponadto dostarczone produkty przetworzone powinny spełniać normy związane ze Zintegrowanym Systemem Zarządzania HACCP. 7. Asortyment będący przedmiotem zamówienia powinien być dostarczany w atestowanych opakowaniach jednorazowych i zwrotnych spełniających wymagania sanitarno epidemiologiczne określone w Ustawie z dnia 6 września 2001 roku o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408). 8. Asortyment będący przedmiotem zamówienia musi spełniać wymagania dotyczące maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą się znajdować w: żywności, jej składnikach, dozwolonych substancjach dodatkowych oraz substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności, stosownie do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 30 kwietnia 2004 roku w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Dz. U. 2004, Nr 120, poz. 1257 z późniejszymi zmianami). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jw2063.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Systematyczne dostawy mięsa, wędlin i drobiu do DPS Brańszczyk w 2016r.
Dodano: 2015-11-25 - Systematyczne dostawy mięsa, wędlin i drobiu do DPS Brańszczyk w 2015 r.
Dodano: 2014-12-02 - zakup i dostawy mięsa i produktów mięsnych, wędlin mięsa drobiowego i wyrobów drobiowych dla JW 2063 i Domu Emeryta Wojskowego
Dodano: 2013-10-31 - 11/2012 (MIĘSO PRZETWORY MIĘSNE )
Dodano: 2012-04-10