Jednostka Wojskowa nr 3964 ogłasza przetarg
- Adres: 03-700 Warszawa, ul. Bystra
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 261 892 326, , fax. 261 892 320
- Data zamieszczenia: 2020-10-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa nr 3964
ul. Bystra 1
03-700 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 261 892 326, , fax. 261 892 320
REGON: 17172392000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.jw3964.wp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Wojskowa jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa mięsa czerwonego do stołówek Wojskowych Nr 1 i 2 Jednostki wojskowej Nr 3964. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Opis przedmiotowy zamówienia zawiera załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający, w związku z opisem przedmiotu zamówienia za pomocą norm – dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym w załączniku nr 2 do SIWZ (podstawa prawna: art. 30 ust.4 ustawy). Wykonawca który powołuje się na rozwiązania równoważne opisane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy przedmiotu zamówienia spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w załączniku nr 2 do SIWZ (podstawa prawna art. 30 ust. 5 ustawy) przedkładając wraz ofertą: - opis każdego produktu równoważnego np. szczegółowa karta produktu, deklaracja zgodności, protokół z badań laboratoryjnych, potwierdzający zgodność właściwości fizyko-chemicznych, jakościowych danego produktów w stosunku do opisanych przez Zamawiającego. Opis każdego produktu równoważnego załącza wraz z ofertą tylko ten Wykonawca, który oferuje produkty równoważne. Powyższe dokumenty wymagane są na potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego w załączniku nr 2 do SIWZ (podstawa: § 13 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia – Dz. U. 2016 r., poz.1126). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15111000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 6 000,00 PLN (słownie: sześć tysięcy złotych) przed upływem terminu składania ofert. Wadium może być wniesione w: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na konto w Banku nr rachunku: 11 1010 1010 0029 4513 9120 1000 z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu - Sprawa Nr 3/2020/Z na zakup i dostawy mięsa czerwonego dla Kadry do Stołówek Wojskowych Nr 1 i 2 Jednostki Wojskowej Nr 3964 w Warszawie.” Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w rozdz. 9. 3 niniejszej SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie: 1) pieniężnej - dokument potwierdzający dokonanie przelewu wadium został załączony do oferty; 2) innej niż pieniądz - oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie, a jego kopia w ofercie. Miejscem wniesienia wadium w innych dopuszczalnych formach określonych w art. 45 ust.6 Ustawy Pzp jest kasa Jednostki Wojskowej Nr 3964 w siedzibie Zamawiającego, czynna od wtorku do piątku w godz. 10:00 – 14:00. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa Pzp.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252); Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2018 r. poz. 2164).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO W ROKU 2024
Dodano: 2024-07-04 - DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO W ROKU 2024
Dodano: 2024-01-11 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego oraz wędlin dla Szpitala Bielańskiego w Warszawie ZP-89/2019
Dodano: 2019-12-03 - zakup i dostawa mięsa czerwonego dla Kadry do Stołówek Wojskowych Nr 1 i 2 Jednostki Wojskowej Nr 3964 w Warszawie
Dodano: 2019-11-20 - Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego
Dodano: 2019-07-24 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego oraz wędlin dla Szpitala Bielańskiego w Warszawie ZP-89/2018
Dodano: 2018-12-03 - zakup i dostawa mięsa wołowego i wieprzowego oraz wędlin
Dodano: 2018-11-02 - Zakup i dostawa mięsa czerwonego, dla stołówek wojskowych nr 1, 2, i 3 w Warszawie
Dodano: 2018-10-30 - Dostawa mrożonego mięsa dla Miejskiego Ogrodu Zoologicznego w Warszawie, CZĘŚĆ II – Dostawa mrożonego mięsa wołowego.
Dodano: 2018-07-12 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla 3 podległych Zakładów Opiekuńczo -Leczniczych: przy ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa, przy ul. Szubińskiej 4, 01-958 Warszawa, przy ul. Olchy 8, 04837 Warszawa wchodzących w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo -Leczniczego Sp. z o.o. w Warszawie z siedzibą ul. Mehoffera 72/74, 03-131 Warszawa
Dodano: 2018-03-02