Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych tj.: mięsa, wędlin, nabiału, tłuszczów, ryb, jaj, warzyw, owoców, pieczywa, przypraw, słodyczy, produktów zbożowych dla Zespołu Szkół i Placówek Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej w Zawierciu oraz Gospodarstwa Pomocniczego przy Zespole Obsługi Ekonomiczno -Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu z siedzibą w Jeziorowicach.

Zespół Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Zawierciu ogłasza przetarg

  • Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Macieja Rataja 29a
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6710254
  • Data zamieszczenia: 2009-11-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Zawierciu
    ul. Macieja Rataja 29a 29a
    42-400 Zawiercie, woj. śląskie
    tel. 032 6710254
    REGON: 27663557500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoeas.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów żywnościowych tj.: mięsa, wędlin, nabiału, tłuszczów, ryb, jaj, warzyw, owoców, pieczywa, przypraw, słodyczy, produktów zbożowych dla Zespołu Szkół i Placówek Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej w Zawierciu oraz Gospodarstwa Pomocniczego przy Zespole Obsługi Ekonomiczno -Administracyjnej Szkół i Placówek Oświatowo Wychowawczych w Zawierciu z siedzibą w Jeziorowicach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Groch, fasola Jaś, szczypiorek, pietruszka, seler, pora, marchew, cebula, ogórki kiszone, ogórki zielone, kapusta czerwona, kapusta biała, kapusta kiszona, kapusta pekińska, pomidory, pietruszka natka, buraki, papryka świeża, czosnek, ziemniaki, pieczarki, sałata, cytryny, jabłka, rzodkiewki, pomarańcze, banany, kiwi, mandarynki, kalafior, rzodkiewki, fasolka szparagowa, nektarynki, gruszki, śliwki, koperek pęczek, brukselki, grejpfruty, jajka, wątroba drobiowa, mięso mielone indycze, mięso wieprzowe , filety z kurczaka, udka z drobiu, skrzydełka z kurczaka, wątroba wieprzowa, schab bez kości, schab z kością, karczek bez kości, wołowina z kością, wołowina bez kości, mortadela, kiełbasy cienkie, baleron, szynka wiejska, parówki typu HAM, kiełbasa krakowska, kiełbasa szynkowa, pasztet z drobiu 160 g, paprykarz 310g, mielonka typu Tyrolska, konserwy rybne 170g, pasztet pieczony, pasztetowa, baton drobiowy, polędwica drobiowa, szynka z indyka, boczek wędzony, kiełbasa typu śląska, kurczaki, flaki wołowe, wątroba drobiowa, rybne filety typu Mintaj, płaty solone -śledzie, mąka ziemniaczana, dżemy 280 g koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 200g, ogórki konserwowe, szczaw, mrożonki warzywne 400 g, chrzan 160g, papryka konserwowa 0,9 l, syrop wiśnia 440g, soki owocowe 1l, przecier ogórkowy 330 g netto, kukurydza w puszce 340g, groszek w puszce 400g, drożdże, ananas w puszce, kalafior mrożony, truskawki mrożone, olej uniwersalny , słonina, smalec 200 g, margaryna 200g, mleko 2 % opak. 0,9 l, ser biały, serek kremowy typu Danio 140g, jogurt 150 ml typu Jogobella, ser topiony 20g, ser żółty, masło 200 g, śmietana 30 %, jogurt naturalny 400g typu Włoszczowa, maślanka 1 litr, serek homogenizowany 150g, mleko karton 2%, serek topiony 100g, ser typu feta 225g, kasza jęczmienna, mąka, mąka ziemniaczana, ryż, kasza manna, majonez 07l typu Winiary, chleb Baltoński 0,65 kg, bułki zwykłe 0,1 kg, chleb razowy 0,4kg, bułka tarta, kawa rozpuszczalna 200g, kawa do ekspresu gastronom., kawa zbożowa typu INKA , żurek 0,5 l, makarony różne 0,4 kg, makaron typu Łazanka 0,4kg, cukier, syrop typu Herbapol 0,5 l, cukier waniliowy 32g ,herbata granulowana 100 g, herbata ekspresowa 100szt, ziele angielskie 15 g, liść laurowy 7 g, papryka mielona, sól, majeranek 16g, kakao 200g, bulion 1l typu WINIARY , bulion drobiowy 12 kostek, musztarda 180g, przyprawa typu Kucharek 1000 g, przyprawy do gulaszu 20g, pieprz mielony 20 g, ocet 0,5 l 10%, keczup 0,5l, cynamon 20g, czekolady 100 g, ciasto drożdżowe, paluszki, ciastka, płatki kukurydziane 400g, drożdżówki, cukier puder, sos sałatkowy włoski 6g, koncentrat barszczu czerw. 220g, rodzynki 200g, rolada makowa, sos jasny typu Winiary, żelatyna 50g, przyprawa do bigosu, kotlety sojowe 200g, budyń, kisiel, miód 200g, woda mineralna 1,5l, batoniki (min 40g), napoje w kartonie 1l, przyprawa do kurczaka 20g typu Prymat, przyprawa do flaków 20g, przyprawa do ziemniaków 20g typu Prymat, sos tatarski 200ml, cynamon 20g, barszczyk w proszku instant typu Winiary 50g, kwasek cytrynowy 50g, galaretka owocowa 75g, kuleczki zbożowe do mleka 500g, wafelki typu Prince Polo (min 40g).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031000002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Wykonawca ubiegający się o zamówienie musi spełnić warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy PZP takie jak: 1.1.Posiadanie uprawnień do wykonywania określonej w przedmiocie zamówienia działalności lub czynności 1.2.Posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 1.3.Nie podleganie wykluczeniu na podstawie art.24 ust 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych 2.Ocena spełniania warunków dokonywana będzie na podstawie dołączonych przez wykonawcę do oferty dokumentów i zaświadczeń (wymaganych przez Zamawiającego i podanych w SIWZ) w systemie spełnia nie spełnia. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń musi wynikać jednoznacznie, iż Wykonawca spełnia wyżej wymienione warunki. 3.Zgodnie z art. 26 ust. 3 Ustawy Prawo zamówień publicznych, zamawiający wezwie wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust.1. lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo którzy złożyli wymagane przez zamawiającego oświadczenia i dokumenty o których mowa w art. 25 ust. 1, zawierające błędy, lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania ofert. Zamawiający wzywa także (zgodnie z art. 26 ust. 4 Pzp), w wyznaczonym przez siebie terminie, do złożenia wyjaśnień dotyczących oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust 1 pkt. 1-3 - Wykonawca składa oświadczenie, którego wzór stanowi Załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności: a)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę ), dotyczy każdej części zamówienia b)aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert (w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę), dotyczy każdej części zamówienia c)aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert (w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, ww. dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę), dotyczy każdej części zamówienia 2. W celu potwierdzenia, spełniania warunku posiadania przez Wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia do oferty należy dołączyć a)wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, wg Zał. Nr 4 oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie; za spełnienie warunku uważać się będzie wykazanie minimum jednej dostawy w okresie 1 roku o charakterze porównywalnym do przedmiotu zamówienia. W przypadku składania oferty przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, ww. warunek mogą oni spełnić łącznie. 3.W celu potwierdzenia, spełniania warunku nie podlegania wykluczeniu na podstawie art.24 ust 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych do oferty należy dołączyć: a)wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (w zakresie art. 24 ust 1 i 2) zgodnie z załącznikiem nr 3a do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoeas.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach