Dom Pomocy Społecznej nr 3 ogłasza przetarg
- Adres: 41-800 Zabrze, ul. Brysza 3
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 2713861 , fax. 032 2713861
- Data zamieszczenia: 2014-12-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej nr 3
ul. Brysza 3 3
41-800 Zabrze, woj. śląskie
tel. 032 2713861, fax. 032 2713861
REGON: 00068666400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps3.zabrze.magistrat.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Nr 3 w Zabrzu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do kuchni w Domu Pomocy Społecznej Nr 3 w Zabrzu określona wg Kodu CPV: 150000000-8 żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne, z podziałem na 10 części) tj.: Część I - Nabiał i produkty mleczarskie- ( KOD CPV: 15500000-3) Część II - Mięso drobiowe - ( KOD CPV: 15112000-6) Część III - Mięso świeże: wołowe, wieprzowe - ( KOD CPV: 15110000-2) Część IV - Produkty mięsne, wędliny - ( KOD CPV: 15100000-9) Część V - Ryby - (KOD CPV: 15221000-3) Część VI - Mrożonki -( KOD CPV:15331100-8 Część VII - Artykuły ogólnospożywcze (KOD CPV: 15800000-6) Część VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - ( KOD CPV:1581000-9) Część IX - Jaja konsumpcyjne - ( KOD CPV: 03142500-3) Część X - Warzywa i owoce - ( KOD CPV: 15300000-1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, asortyment oraz szacunkowe ilości określone zostały w załącznikach 1.1 do 1.10 do SIWZ stanowiące jednocześnie formularze cenowe. Dostarczane produkty muszą być świeże, dobrej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia pozwalające na prawidłowe wykorzystanie produktu i posiadać termin ważności nie krótszy niż 2/3 okresu przydatności do spożycia określonego przez producenta. Dostarczane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. ( Dz. U. Nr 171, poz.1225, z późn. zm.).Realizacja zamówienia następować będzie według faktycznych potrzeb zamawiającego na podstawie zamówienia telefonicznego lub faxem, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego po uprzednim zamówieniu telefonicznym, faksem lub pisemnym przez upoważnionego pracownika oraz wniesienia przedmiotu zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego.Produkty dostarczane będą w nienaruszonych oryginalnych opakowaniach zawierających istotne informacje ( skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu).Zamawiający zastrzega sobie prawo przesunięć ilościowych w ramach asortymentu, określonego w poszczególnych pakietach (częściach) w granicach ogólnej wartości zamówienia, która będzie korygowana według bieżących potrzeb i celowości ich zakupu przy niezmienionej całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust.1. umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno - epidemiologicznymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających, jakość produktów przy danej dostawie.Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps3.zabrze.magistrat.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu
Dodano: 2016-07-15 - Zakup żywności dla potrzeb mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Turowie z podziałem na 8 zadań w skład którego wchodzą 1) produkty mleczarskie - kod CPV - 15500000-3 2) różne produkty spożywcze - kod CPV - 15896000-5 3) owoce i warzywa - kod CPV - 15300000 - 1 4) mięso, produkty mięsne, wędliny - kod CPV - 15301100-6 5) pieczywo - świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - kod CPV - 15612500-6 6) jaja - kod CPV - 03142500-3 7) mrożonki, warzywa, mięso mielone mrożone, udka, kluski, pierogi- kod CPV- 15896000-6 8) ryby mrożone - kod CPV 15220000-6
Dodano: 2016-07-15 - Przetarg nieograniczony na zakup i dostawę produktów spożywczych dla potrzeb Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu, nr sprawy : 13/13 PN/2016
Dodano: 2016-07-06 - Dostawa produktów spożywczych do kuchni Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Pawłowicach (Szkoła Podstawowa nr 2 w Pawłowicach - ul. Pukowca 4, Publiczne Przedszkole w Modrzewiowym Ogrodzie - ul. LWP 3)
Dodano: 2016-06-30 - Dostawa produktów spożywczych
Dodano: 2016-06-20 - Dostawa żywności do stołówek wchodzących w skład Centrum Usług Socjalnych i Wsparcia w Sosnowcu
Dodano: 2016-06-16 - Zakup żywności dla potrzeb mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Turowie, ul. Joachimowska 85 z podziałem na 8 zadań w skład którego wchodzą, zadanie nr 3: 3) warzywa i owoce - kod CPV - 15300000 - 1
Dodano: 2016-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych na II pół roku 2016
Dodano: 2016-06-09 - Dostawa żywności do stołówek wchodzących w skład Centrum Usług Socjalnych i Wsparcia w Sosnowcu
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa różnych produktów mięsnych i ryb przetworzonych, konserwowanych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Jaworznie ul. Zawiszy Czarnego 4
Dodano: 2016-06-03