Przetargi.pl
„Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części”.

GMINA MIEJSKA RUMIA ogłasza przetarg

  • Adres: 84-230 Rumia, Sobieskiego 7
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 586796573
  • Data zamieszczenia: 2022-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINA MIEJSKA RUMIA
    Sobieskiego 7
    84-230 Rumia, woj. pomorskie
    tel. 586796573
    REGON: 191675178
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.rumia.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części:Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja,*Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,* Część 3: Warzywa i owoce świeże, kiszone,*Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,*Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,* Część 6: Ryby świeże i wędzone, filety rybne świeże oraz pozostałe produkty rybne.*” 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:a) Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik A do SWZ,b) Część 1 obejmująca zakup i dostawę różnych artykułów spożywczych, produktów mleczarskich, produktów mącznych, jaj.- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1a do SWZ*.c) Wzór umowy – załącznik nr 8 do SWZ.1) Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części:Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja,*Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,* Część 3: Warzywa i owoce świeże, kiszone,*Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,*Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,* Część 6: Ryby świeże i wędzone, filety rybne świeże oraz pozostałe produkty rybne.*” 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:a) Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik A do SWZ,b) Część 2 obejmująca zakup i dostawę pieczywa i wyrobów piekarskich.- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1b do SWZ*.c) Wzór umowy – załącznik nr 8 do SWZ.1) Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części:Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja,*Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,* Część 3: Warzywa i owoce świeże, kiszone,*Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,*Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,* Część 6: Ryby świeże i wędzone, filety rybne świeże oraz pozostałe produkty rybne.*” 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:a) Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik A do SWZ,b) Część 3 obejmująca zakup i dostawę warzyw i owoców świeżych, kiszonych.- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1c do SWZ*.c) Wzór umowy – załącznik nr 8 do SWZ.1) Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części:Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja,*Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,* Część 3: Warzywa i owoce świeże, kiszone,*Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,*Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,* Część 6: Ryby świeże i wędzone, filety rybne świeże oraz pozostałe produkty rybne.*” 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:a) Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik A do SWZ,b) Część 4 obejmująca zakup i dostawę mięs, wędlin i produktów mięsnych.- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1d do SWZ*.c) Wzór umowy – załącznik nr 8 do SWZ.1) Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części:Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja,*Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,* Część 3: Warzywa i owoce świeże, kiszone,*Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,*Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,* Część 6: Ryby świeże i wędzone, filety rybne świeże oraz pozostałe produkty rybne.*” 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:a) Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik A do SWZ,b) Część 5 obejmująca zakup i dostawę mrożonek warzywnych i owocowych.- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1e do SWZ*.c) Wzór umowy – załącznik nr 8 do SWZ.1) Przedmiotem zamówienia jest „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 8 w Rumi z podziałem na sześć części:Część 1: Różne artykuły spożywcze, produkty mleczarskie, produkty mączne, jaja,*Część 2: Pieczywo i wyroby piekarskie,* Część 3: Warzywa i owoce świeże, kiszone,*Część 4: Mięso, wędliny i produkty mięsne,*Część 5: Mrożonki warzywne i owocowe,* Część 6: Ryby świeże i wędzone, filety rybne świeże oraz pozostałe produkty rybne.*” 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowią załączniki:a) Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) – załącznik A do SWZ,b) Część 6 obejmująca zakup i dostawę ryb świeżych i wędzonych, filetów rybnych świeżych oraz pozostałych produktów rybnych.- Zbiorcze zestawienie artykułów żywnościowych – załącznik nr 1f do SWZ*.c) Wzór umowy – załącznik nr 8 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziałuw postępowaniu dotyczące:a) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.b) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.Warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:posiada aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753 ze zm.), lub właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022 r., poz. 2132), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).Wykonawca ma obowiązek posiadania stosownych zezwoleń, pozwoleń, zgód, zgłoszeń, koncesji, licencji itp. zwanych dalej „zezwoleniami” przez cały okres trwania umowy oraz ich okazywania Zamawiającemu na każde jego wezwanie. W przypadku, gdyby którekolwiek z dotychczasowych zezwoleń wygasło lub zostało cofnięte w okresie obowiązywania niniejszej umowy, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić nowe zezwolenie w tym zakresie, nie później niż w ostatnim dniu obowiązywania dotychczasowego.W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany warunek musi być spełniony przez jednego Wykonawcę.c) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.d) Zdolności technicznej lub zawodowej.Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek w zakresie zdolności zawodowej, jeżeli wykaże, że:posiada wiedzę i doświadczenie niezbędne do wykonania zamówienia, tj. w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał należycie co najmniej 2 zamówienia polegające na dostawie artykułów żywnościowych do placówek oświatowych, o których mowa w art. 2 ust. 1,2, 3-5, 7-8 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (t.j. Dz. U. z 2021 r., poz. 1082 ze zm.).W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany warunek może być spełniony łącznie przez Wykonawców. Zamawiający nie precyzuje szczególnego sposobu spełniania warunku przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia.Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-08

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach