Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do placówek oświatowych na terenie Gminy Sobków.

Zespół Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Oświaty w Sobkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 28-305 Sobków, ul. Źródłowa
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 413 871 025 , fax. 413 871 025
  • Data zamieszczenia: 2020-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Obsługi Ekonomiczno-Administracyjnej Oświaty w Sobkowie
    ul. Źródłowa 4
    28-305 Sobków, woj. świętokrzyskie
    tel. 413 871 025, fax. 413 871 025
    REGON: 29062721100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.cuw.sobkow.biuletyn.net/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do placówek oświatowych na terenie Gminy Sobków.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych do placówek oświatowych na terenie gminy Sobków. Szczegółowy zakres dostaw z podziałem na części (od 1 do 22)wyszczególniony został w załączniku nr 1 do SIWZ – formularz rzeczowo - cenowy. 1) Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie, w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia ilości żywionych dzieci. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w SIWZ. 2) Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. 3) Dostarczane artykuły muszą posiadać pierwszą klasę jakości (ze względu na charakter i właściwości produktu) i właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi. Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty mięsne, okazywany na każde żądanie Zamawiającego. 4) Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: - Ustawy z dnia 6 czerwca 2019 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2019 r. poz. 1252) - Ustawy z dnia 18 października 2019 r. o jakości handlowej artykułów rolno–spożywczych. (Dz. U. z 2019r. Nr 2178ze zm.) - Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. - Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwiet-nia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. - Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. 5) Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały na podstawie zamówień każdej placówki, składanych z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00- 13.00. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce w godzinach od 7.00 do 7.30 dnia wskazanego przez Zamawiającego. 6) Częstotliwość dostaw 1 – 3 razy w tygodniu, częstotliwość dostaw pieczywa – codziennie w dni robocze, 7) Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdej z placówek oświatowych wymienionych w rozdz. III ust 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych. 8) Oznakowanie produktu zgodne z ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późm.zm.) i zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); 9) Wykonawca użyczy nieodpłatnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy. 10) Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdej z placówek oświatowych, o których mowa rozdz. III ust 1, osobą upoważnioną do kontroli jakości dostarczonego towaru w szkołach i przedszkolu będzie pracownik upoważniony przez kierownika danej placówki. 11) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późm.zm.). Wykonawca zobowiązany jest złożyć przed podpisaniem umowy zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późm.zm.). - zaświadczenie dotyczy Części 2,9,16: Dostawa mięs i produktów mięsno- wędliniarskich, Części 5,12,19: Dostawa produktów mleczarskich, Części 22 : Dostawa żywności, napojów, i produktów pokrewnych (dotyczy mięs i produktów mięsno-wędliniarskich, produktów mleczarskich). 12) Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 13) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający w tym zakresie nie stawia żadnych wymagań, wystarczającym jest złożenie wraz z ofertą oświadczeń stanowiących załączniki nr 3 i 4.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Wypełnione i podpisane formularze rzeczowo - cenowe załącznik nr 1 części od 1 - do 22, formularz ofertowy - wg wzoru określonego w Załączniku nr 2 do SIWZ Wymagana forma – oryginał 1.2. Wypełnione i podpisane aktualne na dzień składania ofert oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca: a) nie podlega wykluczeniu - według wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ; Wymagana forma – oryginał a) spełnia warunki udziału w postępowaniu - według wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach