Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Placówek Oświatowych Gminy Wolin

Gminne Biuro Administracyjne Szkół ogłasza przetarg

  • Adres: 72-510 Wolin, Spokojna 1
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 32 61 225
  • Data zamieszczenia: 2024-02-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminne Biuro Administracyjne Szkół
    Spokojna 1
    72-510 Wolin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 32 61 225
    REGON: 810828143
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Placówek Oświatowych Gminy Wolin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) CZĘŚĆ NR 2 – JAJKAPrzedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy jaj. Jaja kurze zgodnie z klasą A, system chowu 0, minimum rozmiar M, jaja świeże z długim terminem ważności, skorupki twarde bez uszkodzeń zewnętrznych, jaja pakowane w opakowania transportowe. Każde jajko musi posiadać nadrukowany numer identyfikacyjny, nie dopuszczone są jajka nieoznakowane, zbite lub popękane. Opakowanie powinno zawierać: nazwę lub numer producenta oraz adres, klasę jakości, kategorię wagową, liczbę jaj w opakowaniu, datę pakowania. Towar musi spełniać wymagania techniczne i jakościowe jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).2) CZĘŚĆ NR 3 – ZIEMNIAKIPrzedmiot zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy ziemniaków. Ziemniaki jadalne zdrowe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, sezonowe, o charakterystycznej barwie, smaku i zapachu, w całości, nieprzetworzone, odmiany krajowe a w sezonie jesienno-zimowym także importowane bez śladów uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz bez oznak pleśnienia i gnicia, o średnicy poprzecznej minimum 4 cm i podłużnej 5 cm. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).3) CZĘŚĆ NR 6 – OWOCE WARZYWA I PODOBNE PRODUKTYPrzedmiot zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy świeżych owoców i warzyw i produktów podobnych. Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, owoce kulistostożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne: korzenie powinny być jędrne, nie popękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa: klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniale. Owoce, warzywa liściaste: bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Cechy dyskwalifikujące (wady) warzywa i owoce: zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, obcy zapach, smak, zamarznęcie, przemarznięcie, obecność szkodników i ich pozostałości, obecność uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nadgnicie, zgnicie, nadmierne zawilgocenie powierzchni, ślady odkrawania zepsutych części, nadmierne zabrudzenie ziemią. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).4) CZĘŚĆ NR 7 – MROŻONKIPrzedmiot zamówienia w zakresie części nr 7 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mrożonych owoców i warzyw. Warzywa i owoce mrożone odpowiednio całe z niewielką ilością lodu, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).5) CZĘŚĆ NR 8 – NABIAŁPrzedmiot zamówienia w zakresie części nr 8 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów mleczarskich. Dostawa nabiału odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Placówek Oświatowych od godz. 7.00- 14.00. Nabiał świeży, dobry w smaku po otwarciu produktu, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).6) CZĘŚĆ NR 9 – RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZEPrzedmiot zamówienia w zakresie części nr 9 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów spożywczych.Produkty ogólnospożywcze muszą być najwyższej jakości: świeży zapach po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie po ugotowaniu bez sklejania się, twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, opakowania mąki, cukru, kaszy itp. art. sypkich nie mogą być uszkodzone. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach