Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych, świeżych jaj

Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 25-381 Kielce, ul. Langiewicza 2
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. (041) 361 58 17 , fax. (041) 361 58 17
  • Data zamieszczenia: 2011-02-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego
    ul. Langiewicza 2 2
    25-381 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. (041) 361 58 17, fax. (041) 361 58 17
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chok.kielce.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych, świeżych jaj
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa: świeżych jaj, artykułów spożywczych wg ilości i asortymentu szczegółowo określonych w formularzach asortymentowo- cenowych podzielonych na pakiety od nr1 do nr2 w załączniku nr1 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: Pakiet nr1-Dostawa artykułów spożywczych Pakiet nr2-Dostawa świeżych jaj Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części towaru wynikającym z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. Wymagania Pakiet nr1 : 1.Dostawa towaru własnym transportem i rozładunek do magazynu Zamawiającego 1 raz w tygodniu,w terminie 2 dni od daty otrzymania zamówienia 2.Konieczność oznakowania produktów etykietą producenta, dostawa towaru w I gatunku, każdy z produktów musi posiadać datę produkcji i termin przydatności do spożycia i umieszczoną etykietę producenta z datą przydatności do spożycia. 3.Spełnianie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności uregulowanych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia Nr 179 z 19.12.2002 r. 4.Spełnianie warunków dotyczących Rozporządzenia WE 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28.01.02 ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procesy w sprawie bezpieczeństwa żywności art. 3, pkt. 216. 5.Spełnianie warunków dotyczących ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 roku, Dz. U. Nr 171 poz. 1225. 6.Spełnianie warunków dotyczących Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych. 7.Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Wymagania Pakiet nr2 Dostawa świeżych jaj kurzych klasy L, Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń na opakowaniach i jajach przeznaczonych do konsumpcji. Wykonawca zobowiązany będzie przy każdej dostawie przedstawić handlowy dokument identyfikacyjny dostarczanej partii asortymentowej. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części towaru wynikającym z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy1 raz w tygodniu, w terminie 2 dni od daty otrzymania zamówienia. Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zapotrzebowań cząstkowych przesłanych na faks. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chok.kielce.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach