Przetargi.pl
zakup i dostawa: artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, drobiu, podrobów i wędlin drobiowych, świeżego mleka i artykułów mleczarskich, mrożonych owoców, warzyw i ryb, świeżych owoców i warzyw

Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 25-381 Kielce, ul. Langiewicza 2
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. (041) 361 58 17 , fax. (041) 361 58 17
  • Data zamieszczenia: 2015-06-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. Władysława Buszkowskiego
    ul. Langiewicza 2 2
    25-381 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. (041) 361 58 17, fax. (041) 361 58 17
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chok.kielce.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zakup i dostawa: artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, drobiu, podrobów i wędlin drobiowych, świeżego mleka i artykułów mleczarskich, mrożonych owoców, warzyw i ryb, świeżych owoców i warzyw
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa: artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów cukierniczych, drobiu, podrobów i wędlin drobiowych, świeżego mleka i artykułów mleczarskich, mrożonych owoców, warzyw i ryb , świeżych owoców i warzyw wg ilości i asortymentu szczegółowo określonych w formularzach asortymentowo- cenowych podzielonych na pakiety (części) od nr1 do nr 6 w załączniku nr1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia: Pakiet nr1-Zakup i dostawa artykułów spożywczych Pakiet nr2-Zakup i dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych Pakiet nr3-Zakup i dostawa drobiu, podrobów i wędlin drobiowych Pakiet nr4-Zakup i dostawa świeżego mleka i artykułów mleczarskich Pakiet nr5-Zakup i dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb Pakiet nr6-Zakup i dostawa świeżych owoców i warzyw 2. Numery klasyfikacji zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 różne produkty spożywcze 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15112000-6 drób 15114000-0 podroby 15131135-0 wędliny drobiowe 15500000-3 artykuły mleczarskie 15331100-8 warzywa świeże lub mrożone 15221000-3 ryby mrożone 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty 3. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem i służą do obliczenia ceny oferty (tj. ustalenia maksymalnego wynagrodzenia Wykonawcy). Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części towaru wynikającym z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania. 4. Uwagi do pakietów: 1) Pakiet nr 1-Zakup i dostawa artykułów spożywczych: Dostawa towaru własnym transportem i rozładunek do magazynu Zamawiającego 1 raz w tygodniu, w terminie 2 dni od daty otrzymania zamówienia (w sytuacjach nagłych dostawa w ciągu 24 godzin). Konieczność oznakowania produktów etykietą producenta, dostawa towaru w I gatunku, każdy z produktów musi posiadać datę produkcji i termin przydatności do spożycia i umieszczoną etykietę producenta z datą przydatności do spożycia. Dostawa towaru na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi).Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zapotrzebowań cząstkowych przesłanych na faks (w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna). Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. 2) Pakiet nr 2-Zakup i dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych: dostawa towaru własnym transportem, rozładunek do Magazynu Zamawiającego, dostawa na koszt i ryzyko Wykonawcy transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Towar będący przedmiotem zamówienia zamawiający będzie zamawiał sukcesywnie w miarę rzeczywistych potrzeb. Dostawy realizowane będą w miarę składanych zamówień w dniu złożenia zamówienia lub najpóźniej następnego dnia w ustalonych godzinach z Działem Zywienia. Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja dostaw odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych przesłanych na faks ( w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna). Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów, w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w załączniku nr1-pakiet zostaną odrzucone. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Dostawa towaru w odpowiednich opakowaniach (nieuszkodzone). 3) Pakiet nr 3-Zakup i dostawa drobiu, podrobów i wędlin drobiowych:Wykonawca winien posiadać decyzję o dopuszczeniu zakładu do produkcji i handlu, spełniać wymogi sanitarne dotyczące środków transportu żywności, posiadać sprawozdanie z badań własnych produktów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych- Wykonawca może zaoferować produkty o innej nazwie (należy wówczas podać nazwę proponowanego wyrobu) jednak musi on spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w I gatunku, jako świeżość, właściwą gramaturę, te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa) co produkt określony przez Zamawiającego.Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zapotrzebowań cząstkowych przesłanych na faks. Dostawa na koszt i ryzyko Wykonawcy w terminie 2 dni od daty otrzymania zamówienia, w sytuacjach nagłych dostawa w ciągu 24 godzin. Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. 4) Pakiet nr 4-Zakup i dostawa świeżego mleka i artykułów mleczarskich: dostawa towaru własnym transportem, rozładunek do magazynu Zamawiającego na koszt i ryzyko Wykonawcy. Towar będący przedmiotem zamówienia Zamawiający będzie zamawiał sukcesywnie w miarę rzeczywistych potrzeb. Dostawy realizowane będą w miarę składanych zamówień w dniu złożenia zamówienia lub najpóźniej następnego dnia w ustalonych godzinach z Działem Żywienia. Konieczność oznakowania produktów etykietą producenta, dostawa towaru w I gatunku, każdy z produktów musi posiadać datę produkcji i termin przydatności do spożycia i umieszczoną etykietę producenta z datą przydatności do spożycia. Dostawa towaru w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi). Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo. Zamówienia cząstkowe będą składane faksem ( w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna). Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. 5) Pakiet nr 5-Zakup i dostawa mrożonych owoców, warzyw i ryb: dostawa towaru własnym transportem, rozładunek do magazynu Zamawiającego. Towar będący przedmiotem zamówienia zamawiający będzie zamawiał sukcesywnie w miarę rzeczywistych potrzeb. Dostawy realizowane będą 1 raz w tygodniu w terminie 2 dni od daty złożenia zamówienia, w ustalonych godzinach, na podstawie zamówień cząstkowych przesłanych na faks (w przypadku problemów z wysłaniem zamówienia faksem droga elektroniczna). Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego wyrobu. Dostawa towaru w odpowiednich opakowaniach (nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Konieczność oznakowania produktów etykietą producenta, dostawa towaru w I gatunku, każdy z produktów musi posiadać datę produkcji i termin przydatności do spożycia i umieszczoną etykietę producenta z datą przydatności do spożycia. Dostawa towaru na koszt i ryzyko Wykonawcy. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. 6) Pakiet nr 6-Zakup i dostawa świeżych owoców i warzyw:Dostawa na koszt i ryzyko Wykonawcy w terminie 24 godzin od daty otrzymania zamówienia, transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi. Częstotliwość dostaw uzależniona jest od bieżących potrzeb Zamawiającego, będzie ustalana na roboczo w trakcie realizacji zamówienia. Realizacja dostaw odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych przesłanych na faks. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia kupowanych produktów, w dniu ich odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w załączniku nr1-pakiet zostaną odrzucone. Zamawiający wymaga aby dostarczony przedmiot zamówienia był oznakowany zgodnie z obowiązującymi regulacjami prawnymi dotyczącymi oznaczeń. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych- Wykonawca może zaoferować produkty o innej nazwie (należy wówczas podać nazwę proponowanego wyrobu) jednak musi on spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w I gatunku, jako świeżość, właściwą gramaturę, te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa) co produkt określony przez Zamawiającego. 5. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do każdej dostawy przedmiotu zamówienia Handlowy dokument identyfikacyjny. 6. Rozliczenia poszczególnych dostaw odbywać się będą w oparciu o ceny jednostkowe asortymentu określone w formularzu cenowym załącznik nr 1-pakiet do SIWZ, które należy podać z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. 7. Każdemu z Wykonawców przysługuje możliwość złożenia oferty na wybrane przez siebie zadania (Pakiety). Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 8. Szczegółowe wymagania dotyczące w/w przedmiotu zamówienia określono w załączniku nr1-Pakiet.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chok.kielce.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach